TİBFED yönetiminden Gürcan’a ziyaret

TİBFED yönetiminden Gürcan’a ziyaret

 

TİBFED Genel Başkanı ve yöneticileri Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’la görüştüler.

 

Türkiye İletişim ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı Şenol Şen, Genel Başkan Vekili ve Genel Sekreteri Halil İbrahim Kundak ve Kamuyla İlişkiler ve Siyasi İşler Başkanı Mevlüt Tekdemir, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürca’a yeni görevlerinde başarılar dileyen TİBFED yöneticileri federasyon hakkında da detaylı bilgiler verdi.

“BAKAN YARDIMCIMIZDAN DESTEK SÖZÜ ALDIK”

TİBFED Genel Başkanı Şenol Şen, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sektör sorunlarıdan özellikle meslek odamızın olmaması hususunda destek ve takip konusunda kalınan mutabakattan sonra, kredi kartı taksit konusunda daha önceki bakan yardımcılığı yaptığı Hazine ve Maliye Bakanlığı hususunda gerekli bilgilendirmeler gerçekleşti. Zincir marketlere yönelik federasyonumuzca meclise sunulan ve meclis genel kurulunda kürsüden birçok siyasi parti sözcüleri tarafından dile getirilen ‘Zincir marketlerde cep telefonu ve hırdavatlarının satılmasının önüne geçilmesi’ hususunda başlattığımız haklı mücadelenin yanında olduğunu ve mevzuatsal hazırlıkların başlandığı ifade edildi.”

“BENZER ÇALIŞMALARDA YAPILABİLİR”

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, çeşitli e-ticaret sitelerinde ikinci-el ve sıfır cep telefonlarının kaçak yollarla satılabildiği, hırsız mallarının satışının yapılabildiği ve ayrıca rekabet kurallarına aykırı ticaretinde olabildiği yönündeki endişeyi olumlu karşıladığı bildirildi. Gürcan, “Merkezi ülkemizde olmayan e-ticaret sitelerinin sizden de gelen taleplerle erişime engellenmesini sağlayacağız. Ayrıca pazaryerleri diye anılan E-Ticaret sitelerine ise ciro odaklı bir lisans sisteminin kabul edilebilir bir öneriniz olduğunu belirtirim. Araç ve emlak sektörleri içinde, talepler geldi. Bu sitede bir kişi sadece birinci dereceden akrabalarına yani kendi, eş, çocuk ve anne-babaya aitliği olan araç veya emlağı satabiliceğine yönelik bir çalışma tamamlandı. Tarafımızca gelen taleplere istinaden benzer çalışmalarda yapılabilir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM