“Trafikte tek yön” için ilk adım

“Trafikte tek yön” için ilk adım

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında kent merkezinde Basın Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndan Yeni Cami Caddesi istikametine tek yön uygulamasını uygun gören Trafik Komisyonu raporu kabul edildi.

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı dün Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında yapıldı.

“14 İLDEN KATILAN SPORCULAR DAHA SIK TURNUVA TALEP ETTİ”

Toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Meclis Toplantısında alınacak kararların kente ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini dileyen Zeybek, “Ağustos ayı zaferler ayı olduğu için bir hayli yoğun geçti. Meclis üyelerimizi kısaca bilgilendirmek istiyorum. Büyük Taarruz’un 101’nci yılı olması münasebetiyle hemen her yıl düzenlediğimiz 3×3 Basketbol Karşılaşmasına yaklaşık 14 ilden katılımcı oldu. Sporcuların tamamen ortak görüşü, kendi illerinde böyle bir turnuvanın olmadığını, bunu daha geniş katılımlı, daha sık yapmamız yönünde bizden talepte bulundular. İnşallah ilerleyen günlerde bu sporcularımızın, basketbol severlerin de taleplerini yerine getirmeye gayret edeceğiz. Bilindiği üzere Sahipata’da atıl vaziyette olan spor salonu vardı. Orasını bitirdik. Resmi açılışını gerçekleştirmedik. Gençlik ve Spor Bakanımızı davet ettim. Ama buna rağmen Yaz Spor Okulu münasebetiyle çocuklarımız, gençlerimiz orada çalışmalarına devam ediyorlar.” dedi.

“ESNAF İSTERSE GÖNLÜMÜZDEN UZUN ÇARŞI’NIN TRAFİĞE KAPANMASI GEÇİYOR”

“Meclisimizden aldığımız kararlar neticesi Uzun Çarşı esnafıyla da bir araya geldik. Bir mutabakat sağladık ve Uzun Çarşıyı çok şükür Zafer Haftamızda 27 Ağustos’tan önce kullanıma açtık. Tabii henüz daha araç trafiğine açmadık.” diyen Zeybek, “Uzun Çarşı’yı Ekim ayına kadar bu şekilde kullanalım istiyoruz. Uzun Çarşı esnafımızla tekrar bir araya geleceğiz. Meclis Salonumuzda kendileriyle istişare edeceğiz. Belki meclis üyelerimizin de kulaklarına geliyordur. Burasının araç trafiğine açılmaması yönünde ciddi talepler var. İl içinden, il dışından gelen ziyaretçiler çalışmanın çok güzel olduğundan bahsediyorlar. Tabii istişareler neticesi esnaf arkadaşlarımızın yüzde 50’den fazlası Uzun Çarşı’nın trafiğe kapanması yönünde görüş bildirirlerse çarşıyı trafiğe kapatır, sadece esnafın mal indirime bindirmede belirli saatlerde araç girişini sağlarız. İnşallah gönlümüzden de işin açıkçası bu geçiyor. Yoksa kaldırımlar geniş olunca arabalarıyla kaldırımdan bile giden insanlarda var.” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI YARDIMCIMIZ YILMAZ DA ETKİNLİKLERE KATILDI”

27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluş günü nedeniyle kentte Uluslararası Halk Oyunları rüzgârı estiğini belirten Zeybek, “Yaklaşık 9 ülkeden halk oyunları ekipleri Zafer Haftası programına katıldı. Bizim Kurtuluş Günümüzdeki zafer yıldönümü sevincimizi paylaşmak üzere kentimize geldiler. Mesela Hindistan ilk defa katıldı. İran Türkleri ilk defa katıldı. Kazakistan, Kardeş Cumhuriyetler ilk defa katıldılar. Güzel bir birliktelik oldu. Uluslararası Halk Oyunları ekipleri hemen kentimizin tüm alışveriş merkezleri dâhil olmak üzere çeşitli yerlerde gösterilerini sergileme fırsatı buldular. 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Şuhut’ta zafer yürüyüşü yapıldı. Atatürk’ün Kocatepe’deki silüetinin fotoğrafını çeken Ethem Tem’in adını taşıyan fotoğraf yarışması gerçekleştirildi ve ödülleri verildi. TRT sanatçıları tarafından Zafer Meydanımızda yoğun katılımlı bir konser düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz Zafer Haftamız münasebetiyle Zafer Yürüyüşümüze katılarak konsere de katıldılar. Belediyemizin Kültür İşleri Müdürlüğü’nce çocuk eğlencesi ve oyunları da Zafer Meydanı’nda gerçekleştirildi. Büyük Zaferimizin 101’nci yıldönümü münasebetiyle 500 motosikletli ülkenin değişik illerinden gelerek Kocatepe’ye bir sürüş gerçekleştirdiler” şeklinde konuştu.

“MOTOKROS ŞAMPİYONASI’NDA 350 BİN KATILIMCIYI GEÇTİK, AFYON’UN HAYRINA SAVUNMA DERNEĞİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

30 Ağustos ve 3 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası ve Motofest etkinliğini sorunsuz şekilde atlatmanın mennuniyeti içinde olduklarını belirten Zeybek, şunları söyledi: “Bu büyük etkinlikleri çok şükür kazasız belasız atlattık. Yoğun bir katılım vardı. Birçok arkadaşımız oradaydı. Geçen yıl bu etkinliği 250 bin katılımcıyla tamamlamıştık. Bu seneki hedefimiz 350 bindi ki onu da fazlasıyla yakaladık. TÜRKSAT ana sponsordu. Yine Savunma Sanayi Derneği ilk defa ana sponsor olarak destek verdi. İnşallah önümüzdeki günlerde Savunma Sanayi Derneği ile Afyon’un hayrına bazı görüşmelerimiz olacak. Karavan alanımız neredeyse kelimenin tam anlamıyla doldu taştı dersek yeridir. Yurt dışından sayısı 20’yi bulan karavancı özellikle mail aracılığıyla teşekkürlerini ilettiler. Dünyanın hiçbir yerinde hijyen altyapısı tamamlanmış bir karavan alanının olmadığını ifade ettiler.”

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE YENİ ÖĞRETİM DÖNEMİNDE 350 LİRA YARDIM 5 AY BOYUNCA YAPILACAK

Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında 38 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis üyelerine elektronik ortamdan iletilen Ağustos ayı toplantı tutanağı oybirliğiyle kabul edildi. Belediye mücavir alanında ikamet eden, ihtiyaç sahibi öğrencilere 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında; Ocak 2024-Mayıs 2024 olmak üzere 5 ay süreyle 350 lira ocak iki bin yirmi eğitim öğretim yardımı yapılmasına karar verildi. Millet İttifakının CHP’li Üyesi Hüsnü Taşer, rakamın az olduğunu 500 lira olamasa bile en azından 400 lira olması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçen yıl bu yardımın 250 lira olarak toplam 2 bin 134 öğrenciye yapıldığını bu yıl öğrenci başvurularını henüz toplamadıklarını söyledi. Millet İttifakı’nın İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam, öğrencilere beslenme yardımı yapılması gerektiğini, beslenme sorunu çözülmeden eğitim yapılamayacağını söyledi. Zeybek, “Allah muhafaza öğrencilerin birisini de zehirlenme olduğu zaman bunun vebalini kimse taşıyamaz. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu çözmeye yönelik bir adım atmış.” dedi.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN AFDORA’DAKİ TAŞINMAZI BİR YIL DAHA LOJMAN OLARAK KULLANILMASINA İZİN VERİLDİ

Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet mini süpürge aracı alınması hakkında teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet kazıcı yükleyici ile iki adet mini kazıcı yükleyici alınması hakkında teklifi de kabul edildi. Bu araçların bir tanesinin kanalizasyon işlerinde diğer ikisinin ise Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılacağı açıklandı. Kent merkezinde Ali Çetinkaya Mahallesi 797 ada, 60 parseldeki taşınmazın Tarım ve Orman Bakanlığı adına bir yıl süre ile tahsisine karar verildi. Konu hakkında açıklama yapan Mehmet Zeybek, “Daha öne Afdora’da Valiliğe tahsis vermiş olduğumuz takastan geçen lojmanları Tarım ve Orman Müdürlüğü kullanıyordu. Bir yıl süre ile Tarım ve Orman Müdürlüğüne kullanım izni veriyoruz.” dedi.

MİLLET KÜTÜPHANESİ İÇİN TAHSİS TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mülkiyeti Hazineye, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Belediye’ye ait Karaman Mahallesi, 4944 ada, 12 parsel 1.165,37 metrekare yüzölçümlü taşınmazda bulunan 129,8 metrekarelik Belediye hissesinin Millet Kütüphanesi olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü adına tahsisine karar verildi. Akçin Mahallesi, 308 ada, 212 parselde 1.484,92 metrekarelik gayrimenkulün 3194 sayılı İmar Kanunu’nun geçici 16. maddesine istinaden satışı için Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, söz konusu gayrimenkulün çevre yolu üzerinde bulunduğunu ve satışa çıkarılacağını açıkladı.

21-30 EKİM TARİHLERİNDE AFYON’DA TÜRK DÜNYASI ŞÖLENİ YAPILACAK

21-30 Ekim 2023 tarihleri arasında Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında; Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve buna benzer Türk Cumhuriyetlerinin katılımıyla kentte Türk Dünyası Şöleni yapılması, bu hususta Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği’yle Belediye arasında işbirliği protokolü yapılmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesine karar verildi.

KASAPOĞLU KÜLTÜR, DEMİR İTFAİYE MÜDÜRÜ OLDU

Meclis üyelerine; İtfaiye Müdürü olarak görev yapan Cem Kasapoğlu’nun Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak asaleten atandığı, İtfaiye Müdürlüğü’nde Kentsel Arama ve Kurtarma Birim Sorumlusu olarak görev yapan Mevlüt Cihan Demir’in tedviren İtfaiye Müdürü olarak görevlendirildiği bilgilendirmesi yapıldı.

BELEDİYE İLLER BANKASI’NDAN 145 MİLYON LİRA KREDİ TALEP EDECEK

Afyonkarahisar Belediyesi yatırım harcamaları ve diğer ihtiyaçlarda kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş’den 145 milyon lira gayri nakdi kredi kullanılması, bunun Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesine karar verildi. Mehmet Zeybek, “Piyasadaki bu dalgalanmalardan dolayı mecburen kredi kullanmak durumundayız. İller Bankası’ndan 145 milyon lira kredi talep edilecek. Belediye’nin 2023 yılı bütçesine konulan bazı mevcut ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığından ek ödenek verilmesi talebi görüşülmesi için oybirliğiyle Plan Bütçe komisyonuna gönderildi. Mecidiye Mahallesi konteynır muhtarlık binasının muhtarlık hizmetlerinde kullanılması için muhtarlığa tahsisi için Belediye Encümenine yetki verildi.

DOĞAL GAZ FİRMASININ 5 MADDELİK TAAHHÜT TALEBİNE MUHALEFET 5 RET, 3 ÇEKİMSER OY KULLANDI

Ataköy Mahallesi’nde doğal gaz firmasınca, doğal gaz şebekesi döşenerek ikamet eden vatandaşlara doğal gaz verilebilmesi için başlatılan çalışmalarda mevcut yapı ruhsatı olmayan konutlara ve işyerlerine doğalgaz şebekesi tesis edilerek aboneliklerinin yapılabilmesi için Doğalgaz Piyasası Kanunu’nun gerekleri yerine getirilmesi amacıyla toplam 5 maddeden oluşan hususların yerine getirilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Teklif; Millet İttifakı Meclis üyelerinin 5’nin ret, 3’ünün çekimser oy kullanmaları sonucu oy çokluğuyla kabul edildi. CHP Millet İttifakı Meclis Üyesi Hüsnü Taşer, doğal gaz şirketine neden böyle bir taahhüt verildiğini sordu. Mehmet Zeybek, “Mevcut plana göre arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. O çalışmaya göre doğal gaz şebeke çalışması için biz yol verelim istedik. Yani vatandaş mağdur olmasın istedik. Mevcut yollarda bina tecavüz alanında kalmayan kısımlardan geçirmek şartıyla ruhsat talep edildiğinde binayı bizdeki imar durumuna çekmek koşuluyla müsaade ediyoruz. Artı bir masraf çıkarmayacak.” dedi. Konuyla ilgili görüş beyan eden CHP’li İttifak Meclis Üyesi Av. Murat Çelikbaş, okunan toplam 5 madde kapsamında Belediye açısından hukuki sorumluluğun son derece ağır olduğunu kaydetti. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Ziya Kükey konu hakkında bilgi vererek Belediye görevlilerinin vatandaşla karşı karşıya kalmamaları için uğraş verdiklerini, doğal gaz gibi bir nimeti kullanmanın herkesin hakkı olduğunu söyledi.

BAŞKAN ÜSTÜN SORUNU İLETTİ, ZEYBEK “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ” DEDİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ve Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, Kasaplar ve Sucukçular Oda Başkanı İbrahim Yörük, Hazır Giyim Eşyası İmalat Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Suat Uygur, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Yılmazaslan, Kahveciler ve Çay Ocakları Odası Başkanı Selçuk Yıldırım’la birlikte Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısına misafir olarak katıldılar. Toplantı arasında söz alan ESOB Başkanı Cengiz Üstün, yoğun meclis gündemine rağmen kendilerini dinleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Meclis Üyelerine teşekkür etti. Cengiz Üstün, Belediye kiracısı esnaf ve sanatkarın Sayıştay denetimi gözetilerek yüzde 10 kira artışı kararının uygulanamayacak olması yönünde esnaf ve sanatkara mesajla tebliğde bulunulduğunu açıkladı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önümüzdeki günlerde Sayıştay Başkanından randevu alarak konuyu bizzat görüşeceğini söyledi. Zeybek, “Biz her zaman esnafımızın ve sanatkârımızın yanındayız.” dedi.

MECLİS’TEN TEK YÖN KARARI ÇIKTI

Öte yandan kent merkezinde Basın Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndan Yeni Cami Caddesi istikametine tek yön uygulamasını uygun gören Trafik Komisyonu raporu kabul edildi. Trafik Komisyonu kararı 169. Sokağın Basın Caddesi’nden 162. sokak istikametine tek yön olarak Basın Caddesi’nden, Hisaraltı Sokak istikametine tek ve Taşhan Sokağın Basın Caddesi’nden, Bedesten Meydanı istikametine tek yön olarak düzenlenmesini içeriyor. Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 2 Ekim 2023 Pazartesi günü yapılacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM