“Emekliler açlık sınırında, vatandaş ekonomik çıkmazda”

“Emekliler açlık sınırında, vatandaş ekonomik çıkmazda”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, başta emekli kesim olmak üzere vatandaşların ekonomik çıkmazda olduğunu, emeklilerin açlık sınırlarına itildiğini belirtti.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, emeklilerin yaşam şartları ve ekonomik zorluklarla ilgili açıklama yaptı.

“EV KİRALARI ASTRONOMİK RAKAMLARA ULAŞTI”

Aylık 7 bin 500 TL maaşa mahkûm edilen emeklilerin, açlık sınırının altında yaşamaya terk edildiklerini belirten Mısırlıoğlu, “Ekonomik çıkmaz giderek derinleşti ve emekli vatandaşlarımız yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. İktidar bu durumu göz ardı ediyor. Emeklilerin maaşları üst üste gelen zamlarla eridi. Ev kiraları astronomik rakamlara ulaştı. Enerji faturaları, her geçen gün yükseleceği belirtilen zamlar neticesinde emekliler zor durumdadır. Soğuk kış günlerinde yaşamak, artık lüks haline gelmiştir. Emekliler ısınabilmek için daha fazla fedakârlık yapması gerekiyor. Bu fedakârlık yine geçinemeyen emeklilerden ve Bağ-Kur borçlarını ödeyemeyen esnaftan bekleniliyor.” ifadelerini kullandı.

“SOFRALARI SÜSLEYEN ET ÜRÜNLERİ KAĞIT ÜZERİNDE KALDI”

Muhammet Mısırlıoğlu, gıda maddelerinde yaşanan fiyat artışlarının da emeklilerin geçimini ve beslenmesini imkânsız hale getirdiğini ifade etti. Mısırlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Gıda fiyatlarındaki ‘zalim’ artışlarla et ürünleri aile sofralarından uzaklaştırıldı. Bir zamanlar sofraları süsleyen et ürünleri kâğıt üzerinde kaldı ve emekliler bu durumun faturasını ağır bir şekilde ödemektedir. Bir kilo kıyma en az 350 TL çıkmıştır. İçler acısı bir dayatmanın faturasını yine en ağır bir şekilde emekli vatandaşlarımız ödüyor. Emeklilerimizle ‘Ekim ayını bekleyin, olmazsa Ocak ayını bekleyin, bütçe şartlarına bakalım.’ diye dalga geçilmektedir. Havuz medyası umut tacirliği yapmaktadır. Yeter artık. Hepiniz bu vebalin altında ezileceksiniz”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM