Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül’de

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül’de

 

yonkarahisar’da 6’ıncı kez düzenlenecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Etkinlik, 35 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olacak.

2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Afyonkarahisar’da 6. kez yapılacak. Organizasyona tüm kadınları bisikletleriyle birlikte davet ediliyor.

Rengarenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile 17 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada 200’den fazla il ve ilçede düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda binlerce kadın aynı anda pedal çevirecek.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı talebini pekiştirmek için düzenleniyor.

 

Konuyla ilgili bilgiler veren ve Afyonkarahisar7daki organizasyonu düzenleyen Aliye Mete Sert, “Türkiye çıkışlı olan bu tur; ülkemizden Dünyaya yayılan bu çok değerli kadın hareketi çok beğenilerek izleniyor. Dünya’da onlarca şehirde Türkiye ile eş zamanlı olarak yapılan bisiklet sürüşü yurtdışında da Türk kadınlarının özverili çalışmaları ile gerçekleşiyor” dedi.

Süslü kadınlar bisiklet turu Afyonkarahisar Koordinatörü Aliye Mete Sert şu bilgileri aktardı:

 

“17 Eylül 2023 Pazar günü Saat: 15:00 tüm kadınları Zafer Meydanı’na davet ediyoruz. Zafer Meydanı’ndan başlayacak olan tur İmaret camisine doğru ilerlenip, Yeşilyol’un bitiminden tekrar Zafer Meydanı’na varılarak bitirilmesi planlanmaktadır. Farkındalık etkinliği olduğu için kısa mesafe ve yavaş sürüş olarak yapılacaktır. Daha da çok kadının bisiklete binmesini teşvik etmek, bisiklet farkındalığı oluşturmak, şehirlerin ulaşım sistemi odağında sadece otomobil olmadığını, farklı ulaşım şekillerinin düşünülmesi gerektiğini ve bisikletin en sağlıklı, çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatmak, kamu alanlarının özellikle kadınların, çocukların ve yaşlıların rahatlıkla ortak olarak kullanımına sunulmasını ve çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bu güzel etkinlikte 17 Eylül Pazar günü 15:00’de Zafer Meydanı’nda çocuklarıyla birlikte tüm kadınlarımızın yer almalarından mutlu olacağız. Detaylı bilgi için sosyal medya hesaplarından bizleri takip edebilirler. Farkındalığın artması için tüm herkesi bisikletli/bisikletsiz Zafer Meydanına davet ediyoruz”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM