“Haydi Yapalım Derneği” gönüllüleri Emre Gölünü temizledi

“Haydi Yapalım Derneği” gönüllüleri Emre Gölünü temizledi

 

Let’s Do It Türkiye “Haydi Yapalım Derneği” 5. Dünya Temizlik Günü etkinliğini çerçevesinde Emre Gölü etrafında ve Memeç Kayalıkları çöplerden arındırıldı.

Her yıl Dünya Temizlik gününde binlerce gönüllü ile yüzlerce temizlik noktasında temizlik organizasyonuna imza atan Let’s Do It! Türkiye “Haydi Yapalım Derneği” bu yıl da 5. Dünya Temizlik Günü etkinliğini gerçekleştirdi.

Let’s Do It Türkiye Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Ali Dadak, bu yıl Dünya Temizlik Günü kapsamında Döğer Kasabası Emre Gölü etrafında ve Memeç Kayalıkları bölgesinde çöp toplayıp atık bilinci konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

DÜNYADA 191 ÜLKE, TÜRKİYEDE 81 İL ETKİNLİĞE KATILIM SAĞLIYOR

Let’s Do It Türkiye “Haydi Yapalım Derneği”’nin 5. Dünya Temizlik Günü etkinliği çerçevesinde 16 Eylül’de Türkiye’nin dört bir yanında temizlik için harekete geçildi. 2008 yılında Estonya’da bir grup gönüllünün 5 saat içinde 10.000 ton çöp toplaması ile başlayan hareket, bugün dünyada 191 ülkede, Türkiye’de ise 81 ilde devam ediyor.

ETKİNLİĞE YÜKSEK ORANDA KATILIM SAĞLANDI

81 İlde 400’den Fazla Temizlik Noktası 2018’den bu yana Türkiye’de 300.000’den fazla gönüllü ile 170.000 tondan fazla atık doğadan ayrıştırıldı. Bu yıl 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen Dünya Temizlik Günü Türkiye’de 81 ilde, 400’den fazla temizlik noktasında ormanlık alanlar, sahil kenarları, mesire alanları ve parklar gibi birçok farklı alanda gerçekleştirildi. 16 Eylül’de herkes sahada birçok sivil toplum kuruluşu, kamu kurumları, belediyeler, özel şirketler ve öğrenci topluluklarının dahil olacağı etkinliğe sivil halkın da yüksek oranda katılım sağladı.

“TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Let’s Do It! Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Ali Dadak Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri başta olmak üzere etkinliğe 3 yıldır desteğini esirgemeyen Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel’ e teşekkür ederek, “81 ildeki 16 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri 7’den 70’e herkesin katılımına açık. Çevremize merhaba diyor, temiz bir çevre için elinizden geleni yapmaya hep birlikte gayret ediyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM