Gastronomiden sonra bir tarihi mirasımız daha tescillendi

Gastronomiden sonra bir tarihi mirasımız daha tescillendi

Afyonkarahisar tarihi Ulu Camii UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklendi

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Ulu Camii’nin, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer aldığını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan geniş coğrafyada Türklerin mimari üslubunu Orta Çağ’dan günümüze taşıyan ahşap direkli ve kirişli camileri açıkladı. Listede Afyonkarahisar Ulu Camii’de bulunuyor.

“ULU CAMİİ, UNESCO DÜNYA MİRASI BİR ESER OLARAK ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Ulu Camii’nin listede yer aldığını sosyal medya hesaplarından yaptığı şu paylaşım ile duyurdu:

“Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan geniş coğrafyada Türklerin mimari üslubunu Orta Çağ’dan günümüze taşıyan ahşap direkli ve kirişli camiler UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. 1272-1277 tarihleri arasında yapılan ve eşsiz bir tarihi estetiği günümüze taşıyan Afyonkarahisar Ulu Camii de bu kapsamda “Dünya Mirası” listesine alındı.  Kapısı, minberi, tavan işlemeleri ve sütunlarıyla tarihe meydan okuyan bir ahşap işçiliğe sahip Afyonkarahisar Ulu Camii, UNESCO Dünya Mirası bir eser olarak ziyaretçilerini bekliyor. Katkıları için Mehmet Nuri Ersoy Bakanımıza teşekkür ederim.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM