“CHP’de değişim sürecini kongrelerle tamamlayacağız”

“CHP’de değişim sürecini kongrelerle tamamlayacağız”

CHP Afyonkarahisar İl Başkan adaylığını açıklayan Ahmet Salih Çiçek, CHP’de değişim sürecini kongrelerle tamamlayacaklarından emin olduğunu söyledi. Çiçek, “Bizde yol arkadaşlarımla beraber partimizi Afyonkarahisar da hak ettiği yere getirebilmek için taşın altına elimizi koyduk” dedi

 

Ahmet Salih Çiçek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığına adaylığını,  partide düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

“AKP İKTİDARI TÜRKİYE’Yİ 20 YILDIR KÖTÜ YÖNETİYOR”

Salih Çiçek, konuşmasına Cumhuriyetin ve CHP’nin kurucusu ve ebediyete intikal etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını ve partide genel başkanlık yapan büyükleri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek başladı. Çiçek, “Yine yakın zamanda kaybettiğimiz eski il başkanımız Atamer Büyükbudak abimizi ve diğer ebediyete intikal etmiş parti il başkanlarımızı ve partimiz üyelerini rahmetle anıyoruz. Türkiye’de 20 yılı aşkındır AKP’nin kötü yönetimi, sadece dış politikalarda değil, hayatın her alanında ağır tahribata neden olmuştur.  Güçler ayrılığı ilkesi ortadan kalmış, Cumhuriyetin temel değerleri yok edilmiştir. Ekonomi batırılmış, dolar-euro 30 TL dayanmış, 1 litre mazot-benzin 40 TL yi aşmış, konut kiraları nereye kadar artacağı bilinmemektedir. Marketlerdeki gıda fiyatlarının yanına yaklaşmak mümkün olmadığı gibi çeyrek karpuz, tane ile domates-soğan devri bu AKP yönetimi ile başlamıştır. Özgürlükler kısıtlanmış akademisyenler, gazeteciler, yazarlar, öğrenciler cezaevlerine konulmuş, toplumda adalet eşitlik, özgürlük isteyenlere terörist yaftası vurulmuş, korku imparatorluğu yaratılmıştır. Adalet sitemi çökertilmiştir.” dedi.

“SİYASAL İSLAM YAŞAM TARZI OLARAK DAYATILDI”

“Tek adam rejimi, hayatın her alanında korku, baskı ve zulmü topluma dayatmıştır. Siyasal İslam, kamu kurumlarında ve yaşamın her alanında, topluma yaşam tarzı olarak dayatılmıştır.” diyen Çiçek, “Devlet kurumları, tarikatların emrine verilmiştir. Kamu bankalarının içi boşaltılmış, sarayın emrine tahsis edilmiştir. Bütün bu soygunların bedelini, ne yazık ki halk ödemektedir. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, insanlarımız derin yoksulluk ve çaresizlik durumdadır, bu durum Cumhuriyet tarihinin en vahim düzeyine ulaşmıştır.  İşçi, memur, emekli, çiftçi yoksullaşmış borç batağının içine çekilmiştir. Özellikle Emeklilerimiz ölüme mahkûm edilmişlerdir. İşsiz sayısı 20 milyonun üstüne çıkmıştır. Devlet yardımları ile geçinebilen aile sayısı 4 milyonu bulmuş, bunun karşılığında 20 milyon insan açlık ve sefalet içinde yaşamaktadır Sendikal örgütlenmenin önü kesilmiştir. Bütün bu israf ve soygun sonucunda, Türkiye’nin dış borcu, milli gelirin yüzde 61’ine ulaşmıştır.  2023 yılında, Türkiye’nin dış borcu 453 milyar dolardır. İnsanımızın insanca yaşama hakkı elinden almıştır. Türkiye’nin üretimine gücüne AKP ve yandaşların tarafından çökülmüştür.80 milyon kişi 5 milyon insanın iyi yaşayabilmesi için köle haline getirilmiştir. CHP, köklerini halktan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlıkçı ilkeleriyle, Türkiye’nin yoluna ışık tutan bir partidir. Emperyalizme karşı direnen, milli mücadeleyi nihai zafere götüren partidir.” diye konuştu.

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK”

Kutuplaşmaya, kaosa ve kargaşaya meydan vermeden, Türkiye ve CHP’nin bir değişim yaşadığını belirten Çiçek, “Türkiye’nin aydınlık geleceği için CHP her zaman bir umut olmuştur. Ülkemizin her alanda yeniden inşası, partimiz açısından tarihi bir görevdir. Yıkılan, tahrip edilen Cumhuriyetimizin tüm değerlerini yeniden inşa edeceğiz. Bu, Cumhuriyet Halk Partililerin tarihi sorumluluğudur. Bugün artık ülkemiz için yan yana durmak zorundayız. Tüm bunlardan sonra bugün dünden daha fazla CHP kadrolarına ülkemizin ihtiyacı olduğunu gördük. CHP olarak bu topraklarda yeniden umut olmak ve umut tohumlarımızı yeşertecek gücümüz olduğunu biliyoruz. CHP olarak Halkımızın hayallerini yeniden inşa edecek, umut olacak enerjimiz vardır. Partimiz 14-28 Mayıs seçimleri sonucunda bir türbülansa girmiştir. Bu türbülanstan çıkabilmek için partimizin yukarıdan aşağıya bir yönetimsel değişikliğine gereksinim vardır. Bu değişim sürecini bu kongrelerle tamamlayacağımızdan eminim. İşte bizde, yol arkadaşlarımla beraber partimizi Afyonkarahisar da hak ettiği yere getirebilmek için taşın altına elimizi koyduk.” şeklinde konuştu.

“AFYON’U HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYABİLMEK İÇİN ADAYIM”

Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizde halen yaşanan iç kavgalara, çatışmalara son vermek ve iç barışı sağlamak için; Partimizdeki disiplinsizliklere son vermek için; partimizi Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ülkemizde ve Afyonkarahisarda hak ettiği yere taşıyabilmek için;

İl-İlçe Başkanlıkları, Belediye Başkanlıklarımız arasındaki iletişim kanallarını açık tutabilmek için; Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız haklarını savunmak için; Emeklilerimiz, esnafımız, köylümüz, tüm emekçi çalışanlarımızın haklarını duyurabilmek için; Kısaca 20 yıllık AKP’nin ülkemizdeki karanlık gidişatına dur diyebilmek için; Cumhuriyetimizin kazanıldığı bu topraklarda, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında CHP İl Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Sözlerime son verirken beni il başkanlığına aday gösteren çok değerli yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Birlikte çıktığımız bu yolda ilçe kongresindeki başardığımız gibi bu il başkanlığında da başaracağımıza inancım sonsuzdur. Yolumuz açık olsun, yolumuz Atatürk’ümüzün yolu olsun. Yaşasın CHP, yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM