Şef Yalçınkaya’dan kooperatiflere destek sözü

Şef Yalçınkaya’dan kooperatiflere destek sözü

Bu yıl 5. kez kapılarını ziyaretçilerine açan Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nin son gününde söyleşiye katılan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şef Mehmet Yalçınkaya’dan kooperatiflere destek amacıyla televizyon programında Afyonkarahisar’ın ürünlerinin yer alması sözünü aldı

 

UNESCO tescilli Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’ın birbirinden lezzetli yöresel ürünleri 5. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nde görücüye çıktı. Festivalin son gününde ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya Gastronomi sohbetleri etkinliği kapsamında Afyonkarahisarlılarla buluştu. Söyleşiye katılan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şef Mehmet Yalçınkaya’dan kooperatiflere destek amacıyla televizyon programında Afyonkarahisar’ın ürünlerinin yer alması sözünü aldı.

“AFYONKARAHİSAR’I DAHA ÇOK TANITMA GAYRETİNDEYİZ”

Etkinlikte konuşan ve yemek kültürünün önemine değinen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’a gelmeyen ve şehrin Gastronomi şehri olduğunu bilmeyen vatandaşların olduğunu dile getirerek, “Biz bu kişilere şehrimizi nasıl anlatırız, daha sonra şehrimizi dünyaya nasıl daha fazla duyururuz bunun gayreti içerisindeyiz. Bizler ölümde, düğünde, nişanda veya farklı bir etkinlikte hep bir yemekte birlikte oluyoruz. Özel anlarımızı, hüznümüzü, mutluluğumuzu biz hep bir sofra etrafında sohbet ve muhabbet içerisinde gerçekleştiriyoruz. Türk insanının yemek kültürü bu şekilde. Ayaküstü bir şeyler yemek, sanki bir vazifeymiş gibi hızlıca karın doyurmak bizlere göre değil. Bizim yemek kültümüzde yemek adabı var. Bir araştırmaya göre bir masa etrafında birlikte akşam yemeği yemek ya da birlikte kahvaltı yapmak, gençlerin intihar ve depresyon oranlarını düşürüyor. Haftada bir gün onlarla akşam yemeğinde ya da kahvaltıda bir araya gelirsek muhteşem bir şey veriyoruz çocuklarımıza.” ifadelerini kullandı.

“KOOPERATİFLERİN GÜÇLENMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Kadın kooperatiflerinin güçlenmesi noktasında yapılacak çalışmalarda işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Sizlerin de desteğiyle 17 kadın kooperatifimiz ve 21 kadın kültür evimiz ile bir çalışma yapalım. Kooperatiflerimizin daha da güçlenmesi için birlikte çalışma yürütmeye hazırız. Ünlü şefimiz Mehmet Yalçınkaya’nın bugün festivalimize renk katması bizleri ayrıca mutlu etti. Ondan dinlediğimiz gastronomi eğitimi, Afyonkarahisar mutfağının incelikleri ve ortaya çıkarılması gereken yönleri, gastronomi turizminin önemi çok kıymetli bilgilerdi. İnşallah şehrimizin gastronomi alanında daha ileriye gitmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

MEHMET ŞEFTEN TANITIM SÖZÜ

Şef Mehmet Yalçınkaya ise konuşmasında yerel lezzetlerin kadın kooperatifleri eliyle üretilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaparak, kooperatifler eliyle üretilen bir ürünün kendisinin de sunucusu olduğu televizyon programında yapılan yemeklerde kullanılacağının sözünü verdi.

ENGİN UZUN, İYİ FOTOĞRAFI ANLATTI

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 5. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fotoğraf Sanatçısı Engin Uzun’un söyleşisine katıldı. Fotoğraf Sanatçısı Engin Uzun, iyi fotoğraf çekmenin püf noktalarını uygulamalı olarak anlattı.

SERTAÇ ABİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

5. Uluslararası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali kapsamında çocuklara yönelik olarak düzenlenen Sertaç Abi olarak bilinen YouTuber Sertaç Güngör’ün söyleşi düzenlendi. Sertaç Güngör, sosyal medya kullanımını ve dikkat edilmesi gerekenleri esprili bir dille anlatırken, etkinlik büyük ilgi gördü.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM