Afyon’da uyuşturucuya geçit yok

Afyon’da uyuşturucuya geçit yok

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, güvenlik güçlerinin kentteki genel asayiş, uyuşturucu ve terörle mücadeleye yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 710 operasyonda yaklaşık 38 kilogram uyuşturucu madde, 230 binin üzerinde uyuşturucu hap ele geçirildiğini söyledi.

 

Afyonkarahisar genelinde huzur ve güvenin tesis edilmesi, asayişin sağlanması noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, uyuşturucuyla mücadele konusunda da önemli operasyonlar gerçekleştiriyor. Hava destekli operasyonlarda uyuşturucu maddenin üretildiği alanları tespit eden ekipler, insansız hava araçları ve teknolojik bütün imkânları kullanarak uyuşturucu üretiminin yanı sıra nakli ve ticaretiyle de etkin mücadele yürütüyor. Her türlü istihbaratı titizlikle değerlendiren güvenlik güçleri, gece gündüz aralıksız düzenlediği nokta operasyonlar ile zehir tacirlerine göz açtırmıyor. Ekipler, yakaladıkları uyuşturucu maddeleri de anında imha ediyor.

“18 BİN 664 OLAY MEYDANA GELDİ”

İl genelinde emniyet ve jandarma ekiplerince yürütülen operasyonlara ilişkin bilgiler veren Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgelerinde yılın ilk 9 ayında 18 bin 664 genel asayiş olayı meydana gelmiştir. Bu olayların aydınlatılma oranı yüzde 91’dir.” dedi.

“MOTOSİKLETLİ POLİS TİMLERİ SUÇLUYA GEÇİT VERMİYOR”

Motosikletli Polis Timlerinin suç önleme faaliyetleri kapsamında yaptıkları uygulamalara ilişkin de bilgiler veren Vali Yiğitbaşı, “Motosikletli Polis Timlerimizce Mobil Plaka Tanıma Sistemi ile 9 bin 596 sorgu yapılmış. 17 bin 904 şahıs, 8 bin 787 araç sorgulanmış, aranan 24 şahıs yakalanarak adli mercilere intikal ettirilmiştir. Ayrıca 136,17 gr esrar, 61,63 gr metamfetamin, 12,37 gr skunk, 911 adet uyuşturucu hap, 44 adet ruhsatsız tabanca, 50 adet kurusıkı tabanca, 56 adet ruhsatsız tüfek, 64 adet bıçak, 1.203 adet muhtelif fişek ele geçirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“ARAMA KAYDI BULUNAN ŞAHISLAR YAKALANDI”

Jandarma dedektiflerinin çalışmaları kapsamında 2023 yılında önemli 160 faili meçhul olayın aydınlatıldığını belirten Vali Yiğitbaşı, emniyet ve jandarma ekiplerince 9 aylık süreçte arama kaydı bulunan 3 bin 999 şahsın yakalandığını, 583 şahsında da tutuklandığını açıkladı.

“710 OPERASYONDA 186 ZANLI TUTUKLANDI”

Operasyonların ayrıntılarına ilişkin de bilgi veren Vali Yiğitbaşı, “1 Ocak-4 Ekim tarihleri arasında uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 710 operasyonda yaklaşık 38 kilogram uyuşturucu madde ile 230 binin üzerinde uyuşturucu (sentetik) madde ele geçirildi. Bunun yanında 5 bin kök kenevir yakalandı. Operasyonlarda 186 zanlı tutuklanmıştır. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2023 yılı başında başlayıp yaklaşık beş ay süren çalışmalar sonucunda, mayıs ayında yapılan planlı operasyonda 814 personelin katılımı ile şüpheli şahısların 94’ü tutuklanmıştır.” dedi.

“11 BİN 300 KİŞİLE EĞİTİM VERİLDİ”

Emniyet ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen projelere ilişkin de bilgi veren Vali Yiğitbaşı şunları söyledi: “Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan En İyi Narkotik Polisi Anne, Narko-Rehber, Narko-Yetişkin, Narko-Nokta ve Narko-Gençlik projeleri kapsamında toplamda 52 faaliyet gerçekleştirilerek 11 bin 300 katılımcıya eğitim ve bilgilendirme yapılmıştır.”

“TERÖRLE MÜCADELE OLAYLARINDA YAKALAMA ORANI YÜZDE 188 ARTTI”

Son olarak terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara değinen Vali Yiğitbaşı, “İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet müdürlüğü ekiplerimizce toplamda 104 operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda 115 şahıs hakkında işlem yapılmış, 33 kişi tutuklanmıştır. Yılın ilk 9 ayında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan şahısların yakalanma oranı bir önceki döneme göre %188 artmıştır. Ayrıca Emniyet ekiplerimizce Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğrencilerin özgüvenlerinin geliştirilmesi, devletimize olan güven ve aidiyet duygusunun pekiştirilmesi, terör örgütlerinin tuzaklarına karşı gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla 9 Ekim ve 13 Ekim tarihleri arasında “Elele Güvenli Geleceğe” projesi kapsamında bilgilendirme stantları açılmıştır.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM