“Peygamberimiz medeniyetin beşiğidir”

“Peygamberimiz medeniyetin beşiğidir”

AKÜ İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz, “Hz. Peygamber ve Medeniyet Tasarrufu” başlığında Peygamber Efendimizi anlattı. Uz, “Peygamber Efedimiz medeniyetinin beşiğidir” dedi

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şubesi 49’ncu Dönem Milli Görüş Vakfı (MGV) eğitim programının ilki AGD Şubesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz tarafından “Hz. Peygamber ve Medeniyet Tasarrufu” başlığında sunum yapıldı. Program AKÜ İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Kadir Yıldırım’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunmasıyla başladı.

“HAYRA MOTOR ŞERRE FREN DÜSTURUYLA ÇALIŞAN BİR TEŞKİLATIZ”

Eğitim programının açış konuşmasını AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Konuşmasına “Rabb’im bizi Kur’ansız bırakmasın.” diyerek başlayan Coşkun, “Rabbimiz bizleri Peygambersiz ve sünnetsiz de bırakmasın. Anadolu Gençlik Derneğimiz, Milli Gençlik Vakfımız 29 Mayıs 1975 yılda kurulmuş bir İslami hareketin gençlik motorudur. 49 yıldır ‘Hayra Motor, Şerref Fren’ düsturuyla, şuuruyla, inancıyla, azmiyle, aşkıyla çalışan bir teşkilatız. Elbette inişli, çıkışlı çıkış zamanlarımız oldu. Az olduğumuzda oldu, salonlara sığamadığımız dönemlerimiz de olmuştur.  Ancak kaybetmediğimiz bir mücadele vardı. Allah rahmet eylesin. Erbakan Hoca’mızın ifadesiyle şuur mayası neydi? İnsanların yaşantılarını ahirete göre ayarlamaları yani iki cihan saadetini kazanmaları miktarıki o maya, Şuurlu Müslüman olma mayasıdır. Şuurlu Müslüman ne demektir? Hem kendisi için hem de toplum için. Allah’ın ve resulünün razı olmuş olduğu ve Allah ve Resulü’nün çizmiş olduğu işbirliği gayreti gösteren, cehdeden Müslüman demektir. Şuurlu Müslüman demektir. Bu noktada umarım belki de bir çakıl taşı olacak bir adım atmak için toplanmış bulunuyoruz. 49’ncu dönemin ilk eğitim çalışması Efendimizin hayatının belki de bir zerresini konuşmuş olmaya, çaba göstermeye çalışmaktadır. Bu noktada davetimizi kırmayıp gelen Dr. Emin Uz ve Dr. Kadir Yıldırım hocalarımız başta olmak üzere davetimize icabet eden katılımcılara teşekkür ediyorum. Rabbim ifade ettiğim gibi Kur’an’a, Hazreti Peygamber’in anlatılmış olduğu şekilde İslam’a uymayı, ona katılmayı, O’nun sünneti seniyyesine bağlı kurallarla yaşamayı bize nasip eylesin. Ayağımızı İslam davasında sabit kılsın inşallah.” dedi.

“PEYGAMBERİMİZ MEDENİYETİN BEŞİĞİDİR”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emin Uz, tarafından “Hz. Peygamber ve Medeniyet Tasarrufu” başlığında konuştu. Peygamberler serisinin son incicisi bizim Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’yı konuşacağını belirten Uz, “AGD bizlerin yetiştiğimiz yerlerdir. Birçok gencimizin de yetiştiği bir yuvadır. AGD Şube Başkanımız böyle bir pogramdan bahsedince açıkçası kendi evim gibi gördüğüm bir ortamda yapacağım sunumu çok önemsedim. Peygamber Efedimiz medeniyetinin beşiği olan bir insandır. Resullulah’ın anlatılması kolay değil. Bu yıl Mevlidi Nebi’nin konusu olarak da Diyanet İşleri Başkanlığı istikameti konu olarakbelirledi. Aslında istikametle medeniyet aynı şeylerdir. Medeniyet ve istikamet dirilme noktalarıdır. Biz olmaktır dedik. Bizim için İslam olmazsa sonuç yanlış olur.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM