“İsrail terör devleti kurulduğu günden bugüne katliamlar sürüyor”

“İsrail terör devleti kurulduğu günden bugüne katliamlar sürüyor”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Taytak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün gerekliliğini her savaş görselinde iliklerimize kadar hissediyoruz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, son günlerde Filistin ve İsrail topraklarında yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Milletvekili Taytak açıklamasında, “Kudüs, Filistin, Gazze, İsrail ve oralardaki “zalim düzen” yine gündemde. İsrail terör devleti kurulduğu günden bugüne kadar katliamlar devam etmektedir. 7 Ekim Cumartesi günü Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı Operasyonu” sonrasında İsrail’in “Demir Kılıçlar Operasyonunu” devreye almasıyla şiddetlenen olaylar kanlı hesaplaşmaya dönüşmüştür. Olaylar 1973 Arap-İsrail Savaşı’nın 50. yıldönümünde oldu ve sürüyor. 7 Ekim’den bu yana bombalar ve öldürülen siviller. Ne olursa olsun hiçbir çocuk kanlı topraklarda yetişmeyi, hiçbir kadın çıplak bedenle oradan oraya savrulmayı hak etmiyor. Her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma, savaş değil, katliamdır. İsrail tarafından bir iddia söz konusudur. O da şu; Gazze savaşı ‘Büyük İsrail’ hazırlığıdır. Bu bir işgal hareketidir. Batılı liderlerin çoğu olayların ilk saatinde İsrail’in yanında olduklarını ifade etmişlerdir. Ortadoğu’da topyekûn bir savaş hali vardır. Ortadoğu’da büyük İsrail hayali devreye alınmıştır. Bu iddia ve bu hazırlık doğruysa; bize göre de bu “İsrail’in sonunun hazırlığıdır. Ortadoğu’nun huzur bulması dünyanın huzur bulmasıdır. Ortadoğu’da barış, dünya barışına hizmet eder. Bu çatışmaların küresel boyuta ulaşmadan son bulması gerekmektedir. ABD ise bölgede jandarmalık yapma yerine, çözümü sabote etme yerine barışa hizmet etmelidir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM