Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Şehitlere ve gazilere minnet borcunun ifadesi olarak düzenlenen Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali kentin Türkiye’de ve uluslararası alanda sahip olduğu kültürel ve turistik değerlerin tanıtımı açısından önemli bir kültür sanat etkinliği olarak dikkat çekiyor

 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde, Cumhuriyetin 100’ncü Yıl etkinlikleri kapsamında, “Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali”nin açılışı dün öğleden sonra yapıldı.

122 ÜLKEDEN 2876 FİLM BAŞVURUSU YAPILDI

24-27 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan ikinci festival, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda dün öğleden sonra başladı. Festivale; AKÜ, AFSÜ, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi destek veriyor. Büyük Taarruz’un ruhunu anlamayı ve şehitlerin hatıratına saygıyı ortaya koymayı amaçlayan film festivalinin bu yılki ana teması “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” olarak belirlendi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan festival, Milli Mücadelenin önemli sembolü olarak vatanın düşman işgalinden kurtuluşunun son emrinin verildiği gün şehitlere ve gazilere minnet borcunun ifadesi olarak düzenleniyor. 122 ülkeden 2 bin 876 film başvurusu yapılmış olan festival, pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan tarihle sanatın harmanlandığı Afyonkarahisar’ın, Türkiye’de ve uluslararası alanda sahip olduğu kültürel ve turistik değerlerin de tanıtımı açısından önemli bir kültür sanat etkinliği olarak dikkat çekiyor.

GÖSTERİLER VE SÖYLEŞİLER ÇEŞİTLİ YERLERDE DEVAM EDECEK

Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali, dün öğleden sonra saat 14.00’de Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Festival programı açılış konuşmalarının yapılması ardından Ahmet Yenilmez’in “Korkma” isimli tiyatro gösterimiyle devam etti. 25-27 Ekim 2023 tarihlerindeki gösteriler ve söyleşiler ise Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumu Yurtları, Milli Eğitim Müdürlüğü Kamil Miras Anadolu Lisesi ile Açık Ceza İnfaz Kurumu Cezaevlerinde devam edecek. 27 Ekim 2023 Cuma akşamı saat 20.00’de Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak olan Nurdan Albamya İnce’nin “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” isimli tiyatro gösterimi ve ödül töreniyle Büyük Taarruz 2. Uluslararası Kısa Film Festivali’nin kapanışı gerçekleştirilecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM