Fırın çalışanı cinayeti sanıkları tahliyelerini istedi

Fırın çalışanı cinayeti sanıkları tahliyelerini istedi

Yaklaşık 10 ay önce Ambaryolu’nda bir fırında çalışan Engin Taş, iki genç tarafından feci şekilde bıçaklanarak can vermişti. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayetin ilk duruşmasında tutuklu sanıklar tahliyelerini talep ettiler

 

2 Aralık 2022 tarihinde kent merkezinde Ambaryolu Caddesi üzerinde bir fırında çalışan 36 yaşındaki Engin Taş, kendilerine laf atarak rahatsız ettiklerini belirttikleri S.Ç ve V.Ç’den dört genç kızı korumaya çalışırken vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklanıp kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak feci şekilde can vermişti. Engin Taş, genç yaşta katledilirken arkasında eşini, üç evladını ve anne babasını bırakmıştı.

SANIK YAKINLARININ YAKLAŞIMI VE SÖZLERİ TEPKİ TOPLAMIŞTI

Olay başta Afyonkarahisar olmak üzere ana haber bültenlerinde yer aldıktan sonra Türkiye’de de yankı uyandırmıştı. Olay sonrası gözaltına alınan şüphelilerden S.Ç’nin yakınları adliyeye sevk sırasında şüpheliye adıyla seslenerek “Başını dik tut” diye bağırmış, sonrasında yaptıkları açıklamada maktul Engin Taş için “Müdahale etmek yerine polise haber verseydi. İki aileninde başı yandı.” ifadelerini kullanmışlardı.

MAKTULÜN BABASI ŞİKÂYETÇİ OLDU

Olayın üzerinden geçen 10 ay sonra Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kasten Öldürme” suç isnadıyla açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Tutuklu yargılanan sanıklardan S.Ç mahkeme huzurunda hazır edilirken olayın olduğu tarih 2 Aralık 2022 tarihinde yaşı nedeniyle Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) konumundaki sanık V.Ç tutuklu olduğu Ankara Sincan Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada ifade verdi. Duruşmada sanıkların yakınları avukatları ile maktul Engin Taş’ın babası Zeki Taş’la avukatı hazır bulundular. Maktul Taş’ın babası Zeki Taş, davaya katılım talebini bildirerek her iki sanıktanda şikâyetçi oldu.

“RAHMETLİDEN KENDİMİ KORUMAK İÇİN BIÇAK SAVURDUM”

Mahkeme huzurunda hazır edilen Sanık S.Ç, olay günü Ambaryolu Caddesinde sanık V.Ç ile birlikte ilerledikleri sırada V.Ç’nin eski kız arkadaşı olduğunu bildiği genç kızla karşılaşıp ikisinin tartıştıklarını söyledi. V.Ç’nin eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen S.Ç’ye kendisine ihanet ettiği gerekçesiyle sokak ortasında tokat attığını anlatan sanık S.Ç, maktul Engin Taş’ın kendilerine küfür edip boğazlarını sıktığını iddia etti. S.Ç, “V.Ç ile Ambaryolunda giderken eski kızarkadaşı ile karşılaştık. V.Ç kendisine ihanet ettiğini söylediği kıza tokat attı. Rahmetli de bizim anamıza bacımıza küfür ederek, yumruklayıp, boğazımızı sıktı. Çok güçlüydü kurtulup kendimi korumak için hedef almadan bıçağı savurdum. O esnada V.Ç olay yerinden yukarıya doğru koşarak uzaklaşmaya başladı.” dedi. Mahkeme Başkanı S.Ç’ye üzerinde neden bıçak taşıdığını sordu. Hayvancılıkla uğraştığını belirten sanık S.Ç köpek ve kurtla karşılaşma ihtimali doğrultusunda kendini koruma amacıyla bıçak taşıdığını söyledi.

“KIZ ARKADAŞIM KÜFÜR ETTİ, GURURUMA DOKUNDU İTTİRDİM”

Duruşmaya tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Gürüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan sanık V.Ç’nin “Kasten Öldürme” ve “Cinsel Taciz” suç isnatlarıyla Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında açılan davasının 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ile birleştirilmesi sonucu ifadesi alındı. V.Ç, duruşmada verdiği ifadede şunları söyledi: “S.Ç’yi ınstgramdan ekleyerek arkadaş olmuştuk. Daha sonra yaşının 13-14 olduğunu öğrendim ve görüşmedim. Hatta hesabını engelledim. Olay günü yolda karşılaştık. Kendisiyle görüşmeyip engellediğim için bana küfür etti. Küfür edince gururuma dokundu bende kendisini ittirdim. S.Ç’nin yanındaki kızlar yanıma gelip ‘Arkadaşımızı niye ittirdin?’ diye sordular. Söylendiği gibi tokat atmadım sadece ittirdim. Çünkü bana küfür etmişti. Sonra maktul yanımıza gelip boğamızı sıktı. S.Ç üzerinde bıçak taşıdığı için bıçağı savurdu. Ama ben elime bıçak almadım kaçtım. Ertesi günde teslim oldum. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum.” Mahkeme Başkanı sanık S.Ç’nin maktul Engin Taş’ı bıçakladıktan sonra V.Ç’nin de bıçağı alıp maktulü bıçak salladığı yönündeki iddiayı sordu. Sanık V.Ç, maktulü bıçaklamadığını söyledi.

“ÇIĞLIK KOPTU, RAHMETLİYİ YERDE GÖRDÜM”

Olay tanıklardan M.B’de duruşmada gördüklerini anlattı. Olay sırasında maktulun çalıştığı fırının önünde olduğunu belirten tanık M.B, “Fırın önünde iken kız çocukları ile iki gencin arasındaki tartışma olduğunu öğrendim. Sonra bir çığlık koptu. Rahmetliyi yerde gördüm.” dedi. Maheme Başkanı tanık M.B’yesoruşturma sırasında verdiği ifadede her iki sanığında maktulü bıçakladığı yönündeki beyanını hatırlattı. Sanıklardan S.Ç’nin elinde bıçak olduğunu söyleyen tanık M.B, diğer sanık V.Ç’nin kaçmaya çalıştığını, elinde bıçak olup olmadığına dikkat etmediğini, olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğini sözlerine ekledi.

“HER İKİ SANIKTA AYNI BÜYÜKLÜKTE BIÇAK VARDI”

Maktulün kayınbiraderi tanık E.B duruşmada verdiği ifade şöyle konuştu: “Olay günü rahmetli kayınbiraderimle telefonda konuştuk. Maaş aldım akşama bize yemeğe gelin demişti. Daha sonra yanına geldiğimde sanıklarla tartışırken Ambaryolu Caddesinde köşedeki tüpçünün önünde arbedeyi gördüm. Arabayı park edip yetişinceye kadar rahmetliyi bıçakladılar. Rahmetli sanıklara, ‘Utanmıyormusunuz elin çocuklarını rahatsız etmeye. Sizin ananız, bacınız yok mu?’ diyordu. S.Ç bıçakladıktan sonra yanındakine ‘Sende bıçağı sok.’ diye bağırdı. V.Ç’nin elinde de aynı büyüklükte bir bıçak vardı.”

“ÇOK PİŞMANIM, GECELERİ UYUYAMIYORUM, AİLEMİN YANINDA OLMAM LAZIM”

Cumhuriyet Savcısı verdiği mütaalada, maktul Engin Taş’ın babası Zeki Taş’ın davaya katılım talebinin kabulünü, maktulün eşi Özlem Taş ve il dışında olması nedeniyle duruşmada ifadesi alanımayan tanık İ.S’nin gelecek celse dinlenilmesini her iki sanığın tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Zeki Taş’ın avukatı eksik hususların giderilmesini talep ederken, sanık avukatları aleyteki tanık beyanlarını kabul etmediklerini bildirerek her iki müvekkilin tahliyesini talep ettiler. Sanıklardan V.Ç, çok pişman olduğunu, geceleri uyuyamadığını, ailesinin yanında olması gerektiğini belirterek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti oybirliğiyle gelecek duruşmada maktul eşi ve ifadesi alınamayan tanık İ.S’nin dinlenilmesine, suçun vasıf ve mahiyeti göz önüne alınarak her iki sanığın tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına karar verdi. Öte yandan duruşma bitiminde sanık S.Ç’nin yakınları sanığa, “Kafana takma, kendine iyi bak.” diye seslendiler. İkinci duruşma ileri bir tarihte görülecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM