Sayın: Afyon’dan giden iş insanlarının şehre gelmesi için mücadele ediyoruz

Sayın: Afyon’dan giden iş insanlarının şehre gelmesi için mücadele ediyoruz

AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, “100. Yıl Makine İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi”nin yer seçiminde bir problem gözükmediğini belirtti. Sayın, “Afyonkarahisar’dan çıkmış ama şehre ahde vefasıyla ilgili sanayici ve iş insanlarının Afyonkarahisar’a gelmesi noktasında bir mücadelemiz var” dedi

 

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (AFSİAD) düzenlediği Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında “Yeni Dünya ve Türkiye Ekonomisi” konulu söyleşili toplantıda Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler konuşuldu. AFSİAD’ın Double Tree by Hilton Afyonkarahisar Otelde düzenlediği toplantının konuğu Şahinöz Akademi kurucusu, FED Eski Araştırma Direktörü, Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz oldu. Toplantıya dernek üyesi iş insanları yoğun ilgi gösterdi.

“YAKIN DÖNEMDE FAS’A GEZİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Amerikan Merkez Bankası FED Eski Araştırma Direktörü, Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz, tecrübelerini AFSİAD üyeleriyle paylaştı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın’ın yaptığı toplantıda Sayın, programa katılan AFSİAD üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Cumhuriyetin 100’ncü yılını büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyleyerek sözlerine devam eden Sayın, Filistin-İsrail savaşının üzücü bir noktada olduğunu kaydetti. Başkan Sayın, “AFSİAD olarak dünden bugüne birlik ve beraberliğimizi her zaman yansıtmaktayız. Daima, devlet, vatan, millet ilkesiyle hep birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Erkin Şahinöz Bey ile söyleşimizi gerçekleştireceğiz. Yakın dönemde Fas’a bir gezi düzenleyeceğiz. Bu gezide üyelerimiz arasında birlikteliği ve kaynaşmayı amaçladık ve kendi içimizde iç dinamikler oluşturmaya başladık. Bunların yansımalarını da genel manada görmeye başladık. Bu organizasyonlarla ilgili sizlerden daha çok bizlere yönetim olaraktan biraz daha aksiyon, hareketlilik alalım. Faydalı olabilecek genel programların yapılması noktasında sizlerin bizleri tetiklemesini istirham ediyoruz. Değeri üyelerimiz ne kadar çok çoğunlukla katılım sağlarsanız, projeler üretip o projelerin arkasında birlik ve beraberlik içinde mücadele edersek daha faydası olacak.” dedi.

“AFYON’DAN GİDEN İŞ İNSANLARININ KENTE GELMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

AFSİAD öncülüğünde çalışmaları yürütülen “100. Yıl Makine İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi” ile ilgili olarak açıklamalar yapan Başkan Sayın, “Çok güzel gidiyoruz, aşağı yukarı 1,5 yıllık bir serüven içerisindeyiz. Geçen hafta itibariyle ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan heyetler geldi ve yer seçim komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Bu noktada herhangi bir problem gözükmüyor. Çok küçük sorunlarımız var. Onları da gerek devlet nezdindeki Sayın Valimiz genel noktada gereğini yapmakta. Siyasi olarak da Vekillerimiz bu projeyi desteklemektedir. AFSİAD’ın öncülüğüyle, İstanbul AFSİAD’ı da işin içerisinde dâhil ettik. Muhtemelen yer seçimi kabul tarihimiz Şubat ayı gibi biter. Ondan sonra da OSB ile ilgili tahsisler oluşmaya başlar. İstirhamımız orta ve yüksek teknolojili sanayi yapılarıyla alakalı uğraş verelim. Orta ve yüksek teknolojiyle ilgili neler yapabiliriz? O fizibilitelere başlayalım. Bir de Afyonkarahisar nüfusunda yaşamış, Afyonkarahisar’dan çıkmış gitmiş. Ama Afyonkarahisar’a ahde vefasıyla ilgili sanayici ve iş insanlarının Afyonkarahisar’a gelmesi noktasında bir mücadelemiz var.” diye konuştu.

“TAKİP EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ GÖSTERGELER VAR”

AFSİAD İstişare Toplantısı’na katılan Stratejik Yönetim Danışmanı, Ünlü Ekonomist Erkin Şahinöz, yeni dünya ekonomisi, stratejik yönetim ve iş zekâsı konularında bilgilendirmelerde bulundu. Afyonkarahisar ekonomisine yön veren iş insanlarına seslenen Şahinöz, “Şirket yönetiminde alınan kararlar için yön gösterici olacak, takip etmeniz gereken sizin gibi elini taşın altına koyan insanlar için önemli göstergeler var. Bunların bir kısmı zorlu süreçte şirketlerimizi nasıl yöneteceğimiz hakkında alacağımız stratejik kararlar konusunda bize yardımcı olacak. Biz bu göstergeler ışığında hareket ediyoruz. Özellikle şirketlerin satın alma yöneticilerinin mal ve hizmetleri satın alma eğilimlerini gösteren anketlere dayalı endeks olan, Purchasing Managers’ Index yani PMI verisi önemlidir. Söz konusu veriler ve endeksler incelendiğinde dünya konjönktürün de ekonomik sorunlar devam etse de Türkiye’nin 2024 ve sonrasında yatırımlar ile büyümeye devam edecek.” şeklinde konuştu. Dijitalleşme, iş zekâsı geliştirme faktörleri, kripto dünyasındaki gelişmeler ve yatırım temaları, Türkiye ve dünya ekonomisinde yeni düzen konuları başta olmak üzere Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri anlatan Şahinöz, değişen ekonomik düzen ile ilgili açıklamalarda bulunarak kripto dünyası ile ilgili tecrübelerini paylaştı. Erkin Şahinöz program sonunda AFSİAD üyelerinin sorularını yanıtladı.

YENİ DERNEK ÜYELERİNE ÜYELİK PLAKETLERİ VERİLDİ

Toplantı sonunda AFSİAD üyelerinin dernek hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştığı video izletildi. Kadir Sayın, AFSİAD Üyesi iş insanlarının sorularını yanıtladı. Toplantı karşılıklı istişarelerle sürdü. Söyleşi sonrası Erkin Şahinöz’e AFSİAD Başkanı Kadir Sayın tarafından hediye verildi. Programda ayrıca yakın zamanda AFSİAD’a üye olan iş insanlarına üyelik plaketleri verildi. Derneğe yeni üye olan M. Batuhan Boztoprak’a plaketini AFSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Tabak, Yunus Emre Şekeröz’e ise Yönetim Kurulu Üyesi Kirami Gürel plaket verdi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM