“3 milyarlık yatırımı hiç borca girmeden Afyonkarahisar’a kazandırdık”

“3 milyarlık yatırımı hiç borca girmeden Afyonkarahisar’a kazandırdık”

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehre kazandırılan yatırımları basın mensupları ile birlikte inceleyen Başkan Mehmet Zeybek, seçimler sırasında sözünü verdiği 37 projenin 34’ünü bitirdiği, 3 tanesini ise bazı engellerden dolayı hayata geçiremediğini ifade ederek, “Bunun yerine söz vermediğimiz 40’dan fazla projeyi hayata geçirdik. Göreve geldiğimiz günden itibaren, 3 milyar liralık yatırımı Afyonkarahisar’a kazandırdık” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,  basın mensupları ile kente Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kazandırılan ve yapımı devam eden yatırımları inceledi.

İnceleme gezisinde Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, birim müdürlerimiz, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt, yönetim kurulu üyeleri, gazete imtiyaz sahipleri, ulusal basın temsilcileri, radyo ve internet haber sitesi temsilcileri ile muhabirler yer aldı.

Ambaryolu’ndan başlayan incelemeler sırasıyla; Necmettin Erbakan Kapalı Spor Salonu, Halk Ekmek Fabrikası, Garnizon Millet Bahçesi, Gastronomi Sokağı, Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark, Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzu, Saraydüzü Kamp Merkezi, AKM (Evlendirme Dairesi) ve Millet Kütüphanesi ziyaret edildi.

“NECMETTİN ERBAKAN SPOR SALONUNU 28 MİLYON LİRAYA TAMAMLADIK”

Sahipata Spor Salonu’nda yapılan yatırımları basın mensuplarına aktaran Başkan Mehmet Zeybek, binanın kaderine terk edildiğini ifade ederek, “Milli servet olduğu için atıl durumda kalmasına gönlümüz razı gelmedi. İhale yaparak bu salonu şehrimize kazandırdık. Şuanda 600 gencimiz burada spor yapıyor. Basketbol hariç tüm spor alanlarımız mevcut. En yakın zamanda bireysel sporlarımızda yapılmaya başlayacak. Bu salon bu mahalleye değer kattı. Buradaki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, spora çekme gibi bir düşüncemiz vardı. Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu bir miktar destek vermişti. Kendi bütçemizden de ayırarak, yarı yarıya, toplamda 28 Milyon liraya bu tesisi tamamladık. Salonumuzu milli takımlarda vermeye başladık. Burada kamp yapacaklar. Bu tesisin ismini Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaptık. Çünkü Erbakan hocamız, Afyon’a Şeker Fabrikası, Alkolik Fabrikası, SEKA, Et Balık Kurumu ve Süt Fabrikasını kazandırmıştı. Bizde onun ismi burada yaşasın istedik.” diye konuştu.

“BÖLGEDE EN UCUZ EKMEĞİ BİZ SATIYORUZ”

Ardından Fuar Alanı’nda bulunan Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret eden Başkan Zeybek, tesiste 15 çeşit ekmek üretildiğini kaydederek, “Biz halkımıza maliyetine ekmeğimizi sunuyoruz. 5 TL olarak satışımızı gerçekleştiriyoruz. Tesisimizde acı mayalı ev ekmeğini ürettiğimiz, dört adet klasik fırınımız var. Bu fırınlar doğalgazlı, 800 gr ve 1 kilo 700 gram olmak üzere iki ebat acı mayalı ekmek üretiyoruz. Belediyemize ait tüm işletmelerde ekmeklerimiz halkımızın hizmetine sunuluyor. Bölgede en ucuz ekmeği biz satıyoruz. Aynı şekilde satmaya devam edeceğiz.” dedi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan ve 80.000 metrekare alanda yapımı devam eden Garnizon Millet Bahçesi’ndeki devam eden çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Zeybek, daha sonra, Gastronomi Sokağı’nda devam eden çalışmaları inceledi. Zeybek, yöresel lezzetlerin hem ilk elden tanıtılacağını hem de satışının yapılacağı bir alan inşa ettiklerini belirtti. Gazetecilerin sokağın bitim tarihini sorması üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, 20 günlük iş kaldığını ifade etti. Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark ’ta ki çalışmaları basın mensupları ile paylaşan Zeybek, projenin tamamlanması ile şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu ve otopark sorununu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

“YILLARDIR ATIL VAZİYETTEYDİ, TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından atıl halde iken, şehre kazandırılan Muharrem Kasapoğlu Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Zeybek, “Bu tesis bazı aksaklıklardan ötürü yıllardır atıl halde duruyordu. Belediye olarak, tüm bakım, onarım ve teknik işlemlerini gerçekleştirerek, 13 buçuk milyon lira gibi maliyet ile tesisi şehrimize kazandırdık. Tesisimiz geçtiğimiz günlerde 170 sporcunun katıldığı il şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Buhafta sonu da Türkiye Yüzme Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN NADİR KROS VE KONDİSYON MERKEZLERİNDEN BİR TANESİ”

İnceleme gezisine Saraydüzü Kamp Merkezi’nde devam eden Mehmet Zeybek, 500 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkezin, Türkiye’nin nadir kros ve kondisyon merkezlerinden olduğunu ifade etti. Merkezde; Gözlem kulesi, kır kahvesi, çocuk oyun alanları, yöresel ürünler satış yeri, otopark, spor salonu, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, 30 adet bungalov ev, kamelya, ibadethane, kır lokantaları ve kır kahvesi gibi alanların yer aldığını dile getiren Zeybek, “Tesisimiz, sporcularımızın ve misafirlerimizin doğa ile iç içe kamp yapabilecekleri, tüm imkanlara rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yer olacak.” ifadelerini kullandı.

Belediye tarafından aslına uygun olarak restore edilen AKM (Evlendirme Dairesi)’nde de incelemelerde bulunan Başkan Zeybek, yenileme çalışmaları ile merkezin hem aslına uygun olarak hizmet vereceğini hem de daha işlevsel hale geleceğini söyledi.

“BÖYLE BİR KÜTÜPHANE BAŞKA HİÇBİR YERDE YOK”

Son olarak Millet Kütüphanesi’ndeki çalışmaları inceleyerek, proje hakkında bilgi veren Başkan Zeybek, “Giriş katımızda çocuk kütüphanemiz yer alıyor. Yaş gruplarına göre çalışma alanları yer alıyor. Bodrum katta, 100 kişilik çok amaçlı salonumuz var. Atölyeler ve üniversite öğrencilerinin çalışabileceği daha sessiz çalışma alanları şeklinde düzenlendi. Üst katlarımız tamamen kitapların bulunduğu ve sessiz çalışma alanlarının bulunduğu alanlardan oluşuyor. Son katımızda kafeteryamız olacak. Bu projenin en güzel yanı kent merkezinde böyle bir alan kütüphane için ayrılmış olması. Bakanlık, kitap sayısı ve içerik ile ilgi özel bir çalışma yaptı. Tüm öğrencilerimiz için çok amaçlı bir kütüphane olacak.” diye konuştu.

“SÖZ VERMEDİĞİMİZ 40’DAN FAZLA PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

İnceleme gezisinin ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulunan ve sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, seçimler sırasında 37 proje sözü verdiğini ve 37 projenin 34’ünü bitirdiğini belirterek, “Vaadim olan 37 projenin 3 tanesini bazı engellerden dolayı yapamadık. Vaatlerimden biri olan Çocuk Üniversitesini Sanayi Bakanlığı;‘Belediye eğitim işi ile uğraşamaz’ diyerek müsaade etmedi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nü paydaş aldık ama yine müsaade etmediler. Yine Bağ- Kur binası satın almıştık. Oraya Mekanik Otopark yapacaktık ama demir fiyatlarındaki afaki artıştan dolayı bir sonraki döneme öteledik. Birde “Şehir Kapıları” vaadimiz vardı. Afyon’un özelliklerini ön plana çıkaran, sembolleri kullanacaktık. Mesela; Ankara girişi için Ay Yıldızlı bir giriş düşündük. Mevleviliğin Konya’dan sonra ikinci başkenti olduğumuz için Konya girişini Mevlevi’yi ön plana çıkaran bir giriş yapacaktık. Kütahya girişi, termali ön plana çıkaran bir giriş kapısı ve İzmir’i de zaferi ön plana çıkaran bir giriş kapısı yapmayı düşünmüştük. Bu üçünü gerçekleştiremedim. Ama bunun yerine söz vermediğimiz 40‘dan fazla projeyi hayata geçirdik. Toplamda 3 Milyar liralık bir yatırımı Afyonkarahisar’a kazandırdık. Bunu da çok afaki bir gayrimenkulde satmadan yaptık. Tamamen uygulamış olduğumuz tasarruf tedbirleri ve İller Bankası’ndan gelen ödenekleri verimli kullanarak gerçekleştirdik. Belediyemizin hiç borcu yok şu anda. Bu şehri seviyoruz ve bu şehir için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımlar şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM