“Maliyet kurtardığı sürece ekmeğe zam yapmayacağız”

“Maliyet kurtardığı sürece ekmeğe zam yapmayacağız”

 

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetin kurulduğu topraklar olan Afyonkarahisar ve Türkiye’nin kıymetinin çok iyi bilindiğini vurguladı. Zeybek, “Maliyetimiz kurtardığı sürece Halk Ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi

 

Afyonkarahisar Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında yapıldı. Meclisin Aralık ayı toplantısı 4 Aralık 2023 Pazartesi akşam saat 18.00’de Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak.

“CUMHURİYETİMİZİN ÜLKEMİZİN ŞEHRİMİZİN KIYMETİNİ BİLİYORUZ”

Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında 37 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Ekim ayında yapılan yatırımlar ve faaliyetleri anlatan Zeybek, Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yılını kutladı. Zeybek, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yılını ülke olarak il olarak çok büyük bir coşku ile kutladık. İnşallah geleceğe ümitle bakıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını devirdik. Allah ikinci yüzyılı da hep birlikte milletçe el ele vererek ülkemizi daha müreffeh çağdaş medeniyet seviyesine ulaştıracak atılımlar ile yatırımlar ile geliştirmeyi hepimize ülke insanımıza nasip etsin. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Kurtuluş savaşımızın ilk mermisi Afyon’da atıldı. Böyle bir kadim şehre sahibiz. Şehrimizin kıymetini, Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kıymetini hep birlikte çok iyi biliyoruz. Her türlü ilerlemeyi yaptıktan sonra Dünyada sözü edilir güce kuvvete kavuşacağımızdan ben eminim. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı kutlu olsun.” dedi.

“TÜRKİYE MAZLUMLARIN YANINDA”

7 Ekim 2023 tarihinde başlayıp 27 gündür devam eden İsrail’in Filistin halkına yaptığı soykırımı yakından takip ettiklerini belirten Zeybek, “Bunların gözü dönmüş, yaşlı hasta çocuk, genç hiç düşünmeden katledebilecek caniler olduğunu tüm dünya kabule etti. İsrail ile Filistin arasında olan bu durumda tüm Dünya İsrail’in yanında yer aldı. Sadece mazlumların yanında yer alan her daim mazlumların savunucusu olan Türkiye oldu. İnşallah en kısa sürede barış görüşmeleri başlar, zulüm sürmez diye dua ediyoruz.” diye konuştu.

“KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’I ŞEHRİMİZDE AĞIRLADIK”

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılışı ve fahri doktora töreni için Afyonkarahisar’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret ettiğini belirten Zeybek, “Sayın Tatar’a, Afyon’un tarihi yerlerini, güzelliklerini gezdirdik. Gastronomi şehri olduğumuz için yemeklerimizi çok beğendiğini, Afyon’u çok beğendiğini, tarihi ve doğasıyla termal ile ön plana çıkan bir şehir olduğunu ifade etti.” şeklinde konuştu.

“SOSYAL YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal yardımlarımız aynı hızla devam ediyor. Öğrencilerimize ve hemşehrilerimize yakacak, gıda, mont ve bot yardımlarımızı ekiplerimizin yaptığı hassas inceleme ardından ulaştırıyoruz. Ekmeğe zam geldi. Halk Ekmeği kurduk. Günlük 70 bin ekmek üretebilecek kapasiteye sahip bir modem fırınımız var. İçine bizim yöresel acı mayalı ev ekmeğimizin üretildiği dört tane kara fırın yaptık. Ekmeğin her çeşidini üretiyoruz. Maliyetimiz kurtardığı sürece ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz. 5 TL olarak ekmeği satışa sunduk. Ekmeğimize şu an için de zam yapmayı düşünmüyoruz.”

“ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“Kavşak çalışmalarımız, orta refüj çalışmalarımız devam ediyor. Su tasarrufu yapmak adına şehrimizde çoğu yerde kuru peyzajla güzelleştirmeye çalışıyoruz.” diyen Zeybek, “Jandarma Kavşağında Selçuklu Yıldızı ve Ay Yıldız motiflerini sergiledik. Ambaryolu tek yöne döndüğü için Kadınana görsellerimizi de Ot pazarı Camimizin oradaki kavşağa koyuyoruz. Diğer kavşaklarımız ile alakalı arkadaşlarımız çalışma gerçekleştirdi. Şehitler caminin olduğu yerde dört bir tarafına Ayyıldız’dan oluşan güzel bir kavşak çalışması olacak. Paşa Caminin olduğu yerdeki o yuvarlak kavşağı da güzel bir çalışma hazırlıyor arkadaşlar. Şehrimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“ANA GÜZERGÂHLARDA SICAK ASFALT ÇALIŞMASI YAPTIK”

Şehrin ana güzergâhlarında tek yön asfalt çalışması yaptıklarını dile getiren Zeybek, şöyle konuştu: “Ambar yolundaki tek yön çalışmamız, asfalt çalışmamız ana şebeke su hattımızı bittikten sonra tamamlandı. Kaldırım genişleme çalışmasını esnaflarımıza sorarak yaptık. Genişlemesini talep ettiler. Şu andaki Ordu Bulvarı orta refüj çalışmalarımız bittiği için Ambaryolunu tamamlıyoruz. Peşinden Demiryalayan’dan eski Yoğurt Pazarına olan yolda da asfalt çalışması yapacağız.”

“SU ÜCRETİNE MALİYET ALTINDA ZARURİ ZAM YAPILDI”

Ekim ayı toplantısına ait meclis tutanak özeti meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi. Belediye 2024 Yılı Performans Programı hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile Belediyenin 2024 Yılı Bütçesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da oybirliğiyle kabul edildi. 2022 yılında 2 TL 17 kuruş olan su 2 TL 50 kuruş oldu. Buna göre suya yüzde 15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Maliyetimizin altında olmasına rağmen mecburen bir zam yapıyoruz. Maliyetimiz 4 lira 60 kuruş, 2 lira 50 kuruş yapıyoruz. Yüzde 50 maliyetin altında neredeyse. Kütahya’da 5,5 TL, Burdur’da 4.50 TL, Eskişehir’de 13.79 TL.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM