“Kadın Valisi olan bir ilde çalıştığım için çok şanslıyım”

“Kadın Valisi olan bir ilde çalıştığım için çok şanslıyım”

 

 

Dazkırı Kaymakam Vekili Zeliha Uz, değişen ve gelişen dünyada kadın erkek ayrımının olmayacağını ancak azmi ve merhametiyle bir adım önde olan kadınların yönetimlerde sayıca artması gerektiğini söyledi. Uz, “Kadın Valisi olan bir ilde çalıştığım için çok şanslıyım. Bu işin kadını erkeği yok. Sadece vatanımız milletimiz için çalışmak var. Bu işin kadını erkeği olmasa da kadınlar çok başka” dedi

 

Dazkırı Kaymakam Vekili Zeliha Uz, İl Genel Meclisi üyelerine hitap etti.

“AFYON İGM’NİN ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYAN”

Kaymakam Vekili Zeliha Uz, Vekil Kaymakam olarak mülki idare amirliğinde 3’ncü görev yılını doldurduğunu söyledi. Uz, “Kurumların işleyiş biçimini ve neyin nerede olduğunu öğrenmek için tabi bazı noktalarda görev yaptığımız ilçemizin dışına taşmak gerekiyor. Bu noktada ben çok kıymetli İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Ne zaman gelip bir şey talep etsek, ne zaman bir şey danışsak, il Özel İdaresi Sayın Genel Sekreteri Osman Ziya Bilim beyefendi de olsun bizi hiç yarı yolda bırakmıyorlar. Dazkırı ilçemiz ve Afyonkarahisar’ın tüm ilçeleri için bu gayretiniz takdire şayan. Çünkü büyükşehir olmayan illerde de çalıştık. Ama ben açıkçası Afyonkarahisar İl Genel Meclisi gibi bir İl Genel Meclisi görmedim. Açık ve net olarak ifade ediyorum. Benim için Afyonkarahisar adına büyük bir kazanımsınız. Dazkırı İlçemiz için bir Kültür Merkezi planımız vardı. Sayın Valimize, Meclis Başkanımıza ve İl Özel İdaresi Genel Sekterimize, ilçemizin İl Genel Meclisi üyelerine de çok teşekkür ediyorum. Çünkü ne zaman bir şeyi konuşup, tartışsak kesinlikle ilçemizin menfaatine oluyor. Bunun için büyük gayretleri oluyor. Meclisin Kasım ayı son toplantısına ekip olarak geldik. Neleri görüştüğünüzü, oylamaların nasıl olduğunu gözlemlemek istedim. Dazkırı Belediyesi Sayın Başkanına, ilçe meclis üyelerimize, OSB Müdürümüze beni yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Karara bağladığınız 2024 Yılı Performans Programı ve Mali Bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Umarım zor günler geride kalır. Kaynaklar sınırlı ama ihtiyaçlar sınırsız. Bu kaynakları en etkin şekilde kullanacağını biliyorum.” dedi.

“KADININ AZMİ MERHAMETİ YÜREKLİLİĞİ HİÇBİR YERDE YOK”

Sultandağı İlçesi İGM Üyesi İsmahan Nergiz, Dazkırı Kaymakam Vekili Zeliha Uz’u bir Kaymakam, bir kadın yönetici olarak mecliste görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Nergiz, “Sayın Kaymakamı size şunu sormak istiyorum. Kadın yöneticilerin kamuda ve her alanda ne kadar önemli oldukları hakkında birşeyler paylaşır mısınız? Ben kadınların hem siyasette hem yönetimde daha fazla görev almaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Uz, soruyu şu sözlerle cevaplandırdı: “Bir kadın olarak çok şanslı olduğuma inanıyorum. Bir kadın vali ile çalışıyorum. Yine bu dönemde bir kadın İl Genel Meclisi Üyemizle birlikte çalışıyorum. Bir kadın OSB Müdürü ile çalıştığım bir dönemdeyim. Kadın milletvekili ile de çalıştığım bir dönemdeyim. Her zaman şunu söyleyebilirim ki kadınlar daha detaycıdırlar. Daha titizdirler. Hani malumdur ‘Kadın eli değmesi’ sözü vardır ya açık ve net söylüyorum kadının azmi, kadının merhameti, kadının yürekliliği hiçbir yerde yok. Kadın yöneticilerin sayıca artmaları gerekiyor. Ben bunu burada mecliste de görmek istiyorum. İnşallah meclis üyelerimizinde yarısı kadın yarısı erkek olur. Bunu hem TBMM hem de İl Genel Meclisleri için temenni ediyorum. Çünkü dünya değişiyor, gelişiyor. Rasyonel bir bakış açısıyla yaklaşan kadınlar duygusal olarak adledilselerde öyle değiller. Ben buraya Kaymakam Vekili olduğum Dazkırı için geldim. Dazkırı’nın menfaati için geldim. Bunun kadını erkeği yok. Sadece vatanımız milletimiz için çalışmak var. Ben yine söylüyorum, söymeyede devam edeceğim. Kadın bir valinin olduğu ilde görev yapmak gerçekten çok önemli benim için. Tekrar ediyorum bu işin kadını erkeği olmasada kadınlar çok başka ve sayılarının artmasını temenni ediyorum”.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM