Bakanlık’tan Afyon için güzel haber

Bakanlık’tan Afyon için güzel haber

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in uzun süredir gündeme getirdiği bir konu olan “ihracatın, üretim yapılan il’e yazılması” talebi, Ticaret Bakanlığı tarafından kabul gördü. Bakanlık, konuyu yazılı bir açıklama ile kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık’ın yazılı açıklamasında, ihracatın üretim yapılan ‘il’e yazılacağı bildirildi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Bakanlığı’nın ihracat rakamlarının açıklanmasında uygulayacağı yeni sistemin hayırlı olmasını diledi.

“GAYRET GÖSTERİLDİ, SONUÇ ALINDI”

Serteser, “Biz yaklaşık 10 yıldır ihracat rakamlarımızı açıklarken ihraç kayıtlı satışlardan da bahsediyorduk. Son 5 yıldır ise hem basın açıklamalarımızda, hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu’nu ilimizde ağırladığımız toplantılarımızda, hem de katıldığımız Ekonomi Şûraları’nda, Bakanlarımızın ilimizdeki programlarında, ihracatın, üretimin yapıldığı il’e yazılması gerektiğini, böylece illerin üretimdeki esas rolünün ortaya çıkarılacağını belirtmiştik. Bu konu hakkında yazılı olarak da ilgili makam ve mercilere başvurmuştuk.” dedi.

“EKONOMİ ŞÛRASI’NDA GÜNDEME GETİRİLDİ”

Çalışmanın netice aldığını kaydeden Serteser, “TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu, 75. TOBB Genel Kurulu’nda bu konudan bahsetti. Sayın Mehmet Muş, Ticaret Bakanı iken düzenlenen Ekonomi Şûrası toplantısında da bu talebimizi kürsüden dile getirmiştim. Sayın Muş, ‘Büyükşehirler bu duruma ne diyecek’ deyince, büyükşehirleri temsilen gelen Oda ve Borsa Başkanlarımız da benim görüşümü desteklemişti. Bunun üzerine Sayın Muş, bir çalışma başlatacaklarını belirtmişti. Gelinen noktada başlatılan çalışmanın netice aldığını görmek bizleri mutlu etti.” şeklinde konuştu.

“AFYONKARAHİSAR İŞ DÜNYASI OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Serteser, kararın alınmasında emeği geçenlere de teşekkür ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’a, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz de Afyonkarahisar iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapacağız; daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok ihracat için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle çalışacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM