Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasin Yoldaş, soğuk hava ile birlikte, solunum yolu enfeksiyonlarındaki vaka sayısının yükselişe geçtiğini söyledi

Özel Fuar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yasin Yoldaş, Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, geçtiğimiz bir haftada, influenza harici solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konulan vaka sayısında yaklaşık %40’lık artış yaşandığını ifade etti.

Yoldaş, özellikle rhinovirüsünün astım hastaları için önemli bir risk içerdiğini belirterek, “Rhinovirüs, genellikle hafif nezle belirtileriyle kendini gösterse de astım hastalarında daha ciddi solunum problemlerine neden olabilir. Astımı olan bireylerin, bu dönemde korunma tedbirlerine özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. RSV ise özellikle 2 yaş altındaki çocuklarda ciddi sorunlara yol açabilen bir virüs olarak öne çıkıyor. RSV enfeksiyonları, bebeklerde bronşiolit ve zatürre gibi daha ciddi solunum sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, küçük çocukları olan ailelerin hijyen kurallarına ve koruyucu önlemlere uymaları son derece önemlidir. Solunum yolu enfeksiyonlarının yayılmasını engellemenin temel kuralları sık sık elleri yıkamak, kalabalık ortamlardan uzak durmak, maske kullanımı ve belirtiler gösteren kişilerle teması sınırlamak. Vatandaşların sağlıklarını korumak adına alacakları önlemler hakkında bilgi almak için yerel sağlık birimleri veya aile hekimlerine başvurmaları önemli.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM