Devlet Ana Köylerde Vatandaşları Dinledi

Devlet Ana Köylerde Vatandaşları Dinledi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve talepleri yerinde dinledi

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar İlçesi’ne bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Yiğitbaşı ilk durağı Yapağılı Köyü’nde köy sakinleri ile sohbet ederek talepleri dinledi.

Vali Yiğitbaşı Yapağılı Köyü’nde yeni açılan alabalık tesisini de inceleyerek alabalık havuzlarını ve alabalıkları boyutlarına göre ayırıp farklı havuzlara aktararak daha sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayan boylama makinesinin işleyişi hakkında bilgi aldı. Dinar İlçesi ve çevre şehirlerin balık ihtiyacını karşılayan tesisin çalışanlarına teşekkür eden Vali Yiğitbaşı, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

GÖÇMEN BÖREĞİNİ TATTI

Vali Yiğitbaşı ziyaretlerine Belenpınar, Bilgiç ve Palaz köyleri ile devam etti. Genellikle Bulgaristan göçmeni vatandaşların yaşadığı Bilgiç Köyü’nde, köyün hünerli kadınlarının elleriyle hazırladığı göçmen böreği dızmanayı tadan Vali Yiğitbaşı, kadınlara teşekkür etti.

“ŞEHRE UZAK AMA GÖNÜLLERİ BİZİMLE”

Bu lezzeti ilk kez tattığını belirten Vali Yiğitbaşı, “Güzel şehrimiz Afyonkarahisar’ın her bir noktası ayrı bir güzelliği, eşsiz lezzetlere ve kendine has yöresel geleneklere sahip. Bugünkü durağımız Dinar ilçemizin şehir merkezine uzak ama gönlü her daim bu şehir için atan hemşehrilerimizin yaşadığı köylerimiz oldu. Sıcak ve samimi sohbetleri, Anadolu insanın misafirperver kucaklayıcı karşılamasını sonuna kadar hissettiğimiz ziyaretler oldu. Yaşlı vatandaşlarımızın hayır dualarını almak, onların güzel dileklerini dinlemek bizlere en büyük motivasyon oldu.” dedi.

“KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN KADINLARIMIZ GURURLANDIRIYOR”

Vali Yiğitbaşı, Bilgiç Köyü’nde ORKÖY desteğiyle inek ve koyun alarak hayvancılıkla uğraşan, üreten ve kendi işlerinin bir nevi patronu olan kadınlarla da sohbet ederek, “Üreten, emek harcayan ve kendi ayakları üzerinde büyük bir azimle duran kadınlarımızı görmek bizleri gururlandırıyor. Dinar ilçemizde de böylesine çalışkan kadınlarımızı görmek, onlarla bir araya gelmek mutluluk verici. Tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, devletimizin tüm imkânlarıyla onların yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Dinar İlçesi’ne bağlı Afyonkarahisar’ın güneydeki son köyleri olan Çamlı ve Körpeli köylerinde de ziyaretlerde bulunan Vali Yiğitbaşı, vatandaşlarla sohbet ederek, kendisine iletilen talepleri dinledi.

Eşsiz manzarası, doğayla iç içe muhteşem atmosferi ve 1532 râkıma ile şehrin en uzak köylerinden biri olan Çamlı Köyü’nde köy sakinlerinin sohbetine misafir olan Vali Yiğitbaşı, burada da vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak, taleplerini dinledi.

“VATANDAŞIMIZIN DUASI BİZE GÜÇ VERİYOR”

Vali Yiğitbaşı, “Programımız kapsamında sık sık vatandaşlarımızla bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Dinar ilçemizin köylerinde vatandaşlarımızı dinledik ve onların taleplerini aldık. Vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için her daim onların yanında, hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Onların bizlere olan desteği, hayır duası çalışma motivasyonumuzu artırıyor. İçtenlikle ettikleri tüm dualar ile devletimiz ve milletimiz her daim güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM