Özaşkın MHP’den Aday Adaylığını Açıkladı

Özaşkın MHP’den Aday Adaylığını Açıkladı

Eğitimci Muhittin Özaşkın, Şuhut Belediye Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adaylığını açıkladı

 

“ŞUHUT’UN GELECEĞİ İÇİN BİRÇOK PROJE HAZIR”

Şuhut’un geleceği için kapsamlı bir vizyon ortaya koyacağını kaydeden Özaşkın, 25 ayrı proje ile ilçenin tarım, turizm, ekonomi, eğitim ve yeşil alan gibi önemli meselelerine çözümler sunmayı planladığını belirterek, “Eğitim sektöründeki 40 yıllık tecrübem ile Şuhut’un yarınları için seferber olacağım. İlçe halkımızın desteğiyle Şuhut’un makus kaderi değiştirmeyi hedefliyorum.” dedi.

“İDDİALI PROJELERLE YOLA ÇIKIYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Şuhut Belediye Başkan aday adayı olan eğitimci Muhittin Özaşkın, göreve gelmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlatarak, belediye yönetimi ile ilgili yaşanan sorunları da dile getirdi.

Özaşkın, “Gelen duyumlar çerçevesinde, Şuhut Belediyesi’nin işleyişinde sorunlar olduğunu görüyorum. Uzun yıllar idarecilik yapmış biri olarak, iyi bir yönetim olmadan çok sayıda personelle bile başarılı olunamayacağını biliyorum. Şuhut Belediyesi’nin yeterli personeli var ancak düzen ve disiplin noktasında bir eksiklik söz konusu. Bu sorunu çözmeyi öncelik listemin en üstüne koyuyorum.” diye konuştu.
“TRAFİK SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAK PROJELERİM VAR”

İlçede yaşanan trafik problemini ortadan kaldıracak projeleri olduğunu dile getiren Özaşkın, özellikle hafta sonları kurulan pazar nedeniyle oluşan trafik ve park yeri sorununa dikkat çekerek, “Cumartesi günleri kurulan pazar nedeniyle araç parkı büyük bir sorun haline geliyor. Bu meseleyi çözmek için birkaç projem bulunmakta, bunlardan en acil olanı iki yeni otopark yapılması. Ayrıca düzgün bir sokak planlaması ve kontrollü park sistemi geliştirilmesi şart. Bununla beraber Şuhut’a yakışır modern bir otogar yapılması da önceliklerimiz arasındadır.” ifadelerini kullandı.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ”

Aday adayı Özaşkın, ileriye yönelik planlarını detaylandırarak kentsel dönüşüm projelerinin önemine değindi. Şuhut’un eski mahallelerinde estetik ve fonksiyonel yapılar inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Özaşkın, “İplik, Baş, Hisar ve Yalı mahalleleri gibi tarihi dokuya sahip yerlerde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleriyle, trafik, iş yeri ve konut sorunlarını çözebiliriz. Devlet desteği bu projeler için hayati önem taşıyor. Şuhut’un gelecekte örnek teşkil edecek dönüşümleri gerçekleştirebiliriz.” dedi.

“EĞİTİM ÖNCELİKLE ALANIMIZ”

Özaşkın açkılamasının devamında şunları söyledi:

“Değerli öğretmenlerin varlığına karşın sınav sonuçlarındaki eksikliklerin farkına varıldı. İki Anadolu Lisesinden biri fen lisesi veya sosyal bilimler lisesine dönüştürülmeli. Ayrıca, organize sanayinin gelişimiyle eş zamanlı olarak parasız bir teknik kolej açmak faydalı olacak bu sayede Şuhut’a özgü branşlarda eğitim veren bir teknik kolej kazandırılabiliriz. Muhittin Özaşkın, eğitim alanında öncelikli olarak 5-6 yaş grubu çocuklar için Şuhut’a modern bir anaokulu kazandırma projem var.  Gençlerin hem sanatsal faaliyetlerini desteklemek hem zihinsel hem de fiziksel sağlıklarını geliştirecek etkinlikleri yapabilecekleri, teknolojiyi yakından takip edebilecekleri Gençlik Merkezi projemizi hayata geçireceğiz.”

Restorasyon çalışmaları sonrasında turizmi canlandırma çabalarına da değinen Özaşkın, turist çekmek için çabaların hızlanması gerektiğini ifade etti. Şuhut’un kültürel mirası olan keşkek üzerine de dikkat çeken aday adayı Özaşkın, bu özgün lezzetin tanıtımı ve ticarileştirilmesi için stratejik planlar hazırlamayı planladığını belirtti.

EROĞLU VE TAYTAK’A TEŞÜKKÜR ETTİ

Özaşkın, Şuhut’a icraatlarından dolayı hemşehrisi eski Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür ederken, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a  da hem Afyonkarahisar’a hem de Şuhut’a yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon MHP

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM