“Belediyenin Modern Küçük Sanayi Sitesine Destek Olması Gerekiyor”

“Belediyenin Modern Küçük Sanayi Sitesine Destek Olması Gerekiyor”

ESKKK Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Belediye yönetiminin Modern Küçük Sanayi Sitesinin yapımı için gereken desteği vermesi gerektiğini açıkladı. Birliktir, “Hakan Dilek, bu bitirecek ama belediyeden destek almaya ihtiyacı var” dedi

 

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Mahmut Emin Birliktir, yerel yönetimin Modern Sanayi Sitesi

“ESNAFIMIZ DEVLETİNE SAYGILI AHİLİK TERBİYESİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyareti sırasında konuşan Başkan Mahmut Emin Birliktir, Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek’in sanayi alanındaki çalışmaları tamamlayacağını belirtti. Dilek’in Afyonkarahisar Belediyesi’nden desteğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Birliktir, “Bizim esnafımız devlete saygılıdır. Bakın iktidar demiyorum, devletine saygılıdır. Esnafımız devletine bu güne kadar karşı gelmiş bir kesim değildir. Bu ahilik terbiyesi her ne kadar bozulmuş deseler de hala devam ettiren büyük bir kısım var. Dolayısıyla esnaf nankör de değildir, esnaf makama da hürmet eder. Siz geldiniz o kadar güzel şeyler söylediniz ki bunları yaptıktan sonra esnaf sizleri unutmaz, nankör davranmaz.” ifadelerine yer verdi.

“ÖNCE SANAYİNİN TEKERİNİN DÖNDÜRÜLMESİ LAZIM”

ESKKK Başkanı Mahmut Emin Birliktir, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Burhanettin Çoban’ın Belediye Başkanlığı döneminde Modern Sanayi Sitesinin alt yapısını yaptırdık. Şuanda dükkân kiraları 2. Sanayi sitesinde çok yüksek. Hakan Dilek orayı bitirecek ama belediyeden desteğe ihtiyacı var, destek gelmiyor yapmıyorlar. Başka bir yere yatırım yapacaklarına önce sanayinin tekerinin döndürülmesi lazım. İhtiyaç var. Kiralar gelmiştir kulağınıza 1. ve 2. Sanayide muazzam kiralar var. Yeni yapılan Modern Sanayi Sitesinde 500 dükkân var. Bir an evvel Belediye yönetiemi destek versin ve esnaf rahatlasın. Biz söyleyince adımız kavgacı oluyor. Hakan’ı sevmeye bilirsin, siyasetçi sevmeyebilirsin. Ama sen Hakan’ın yaptığı sanayi sitesinde 500 dükkân olduğu için 500 kişiyi sevmiyorsun demektir.”

“BİR KİŞİ CEZALANDIRILMAK İSTENİRKEN CEZA 500 KİŞİYE KESİLİYOR”

CHP Grup Başkanvekili Afyonkarahisar Milletvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Bir kişiyi cezalandırayım derken 500 kişiyi ceza kesiliyor. Bizim organize sanayiye de ihtiyacımız var. Hakan Bey’in yaptığı yer önemli. Belediye’nin alt yapı hizmetini tamamlayarak destek verip esnafın buraya geçirilerek rahatlaması sağlanmalıdır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM