Zafer Müzesi Restorasyonu Yaza Bitecek

Zafer Müzesi Restorasyonu Yaza Bitecek

Afyonkarahisar Valisi Doç Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, çocukların ve gençlerin iyi ve sağlıklı yetiştirilmelerinde yeterli ailenin önem taşıdığına dikkat çekti. Vali Yiğitbaşı, Afyonspor’u şirketleştirmeye götürdüklerini, Zafer Müzesi restorasyon çalışmasını yaz aylarında tamamlamayı planladıklarını açıkladı

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın hazırladığı Gündem Özel programında ilin meseleleri ile çocuklar ve gençlerin çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı.

“ORTAK AKIL TOPLANTILARI ANLAMLI OLDU”

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları toplantılarında her kesimden insanın Afyonkarahisar’ın röntgenini çektiğini ifade etti. Vali Yiğitbaşı, “Toplantılarımız 6 gün sürdü.  Toplantılar 16 başlık halinde yapıldı. Her kesimden değerlendirmeler aldık. Eğitimden, sağlığa çok sayıda meseleleri konuştuk. Ben toplantılardan çok memnunum. Birarada olmaya hepimizin çok ihtiyacı varmış. Bu toplantılara katılanlarda çok mutluydu. Birbiriyle tanışmayan, aynı konulara kafa yoran kişiler bir araya gelmiş oldular. Şehrimizin tanıtımı için de bu toplantılar anlamlı oldu. Dışarıdan gelen hocalarımız da şehrimizi tanımış oldular. Etrafımızdaki büyük şehirlerdeki üniversitelerden akademisyenlerimiz geldi. Önümüzdeki süreçte arama konferansları yapacağız.” dedi.

“EĞİTİMDE ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIK”

Afyonkarahisar eğitiminin her geçen gün daha iyiye doğru gittiğini belirten Vali Yiğitbaşı, “Geçtiğimiz yıl YKS’de, LGS’de birinciler çıkardık. Yine üniversite sınavlarında iyi dereceler alan öğrencilerimiz oldu. Güzel bir ivme yakaladık. Koordinasyonu, iletişimi arttırmak için adım atmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte daha iyiyi yakalayacağız. Burada ailelerin üzerine de önemli görevler düşüyor. Bir genci bir çocuğu en iyi anne anlar. O yüzden annelerimizin daha dikkatli ve duyarlı olması lazım.” diye konuştu.

“KAHVALTI VE AKŞAM YEMEĞİ AİLE ÜYELERİNİ BİRARAYA GETİRMELİ”

Birlikte ailece yapılan kahvaltı ve akşam yemeklerinin çok önemli olduğunu söyleyen Yiğitbaşı, “Birarada, yüz yüze bakarak yemek yiyip sohbet etmek çok önemli. Uzmanlar bunun çok yararlı olduğunu söylüyor. Bir süre bile olsa çocukların dijital ortamdan uzaklaşmaları lazım. Ben bunu evimizde de uygulamaya gayret ediyorum. Yetişkinler çocuklara doğru rol model olmalı.” şeklinde konşutu.

“OKUL ÇEVRELERİYLE İLGİLİ TEDBİRLER SÜRECEK”

Araç sürücülerine de uyarıda bulunan Vali Yiğitbaşı, “Hem jandarma hem de emniyetimizin okul çevreleriyle ilgili tedbirleri ikinci yarıyılda da devam edecek. Velilerimizin de bu konuda bizlere destek olmalarını rica ediyoruz. Her anlamda okullarda denetimlerimiz sürüyor. Biz huzurun, asayişin, güvenliğin şehriyiz. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Narko Anne projesi önemli. 2023-2024 Eğitim öğretim döneminin ilk yarısında okul servisleri kontrol edildi. Okulların açılması ile bu denetimlerimiz yine artarak devam edecek. Okul önünde sürekli tedbirleri de alıyoruz. Vatandaşlarımızın uyuşturucu ile mücadele de etkin rol alması lazım. Gördüğü veya şüphelendiği her durumda güvenlik güçlerine haber vermelerini istiyorum. Bu konuda devlet vatandaş işbirliğini önemsiyorum. Bu arada basınımıza da önemli görevler düşüyor. Uyuşturucu ile mücadele, akran zorbalığı, çocuklara cinsel istismar gibi meselelerde dikkatli ve duyarlı olmalıyız.”  ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Afyonkarahisar’daki üniversitelerle ortak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı, şunları kaydetti:

“Üniversiteden bir arkadaşımız Valilikte görev yapıyor. Öğrenci toplulukları ile irtibat halindeyiz. Öğrencilerimizin taleplerini alıyoruz. Onların işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Erenler ile şehir merkezi arasındaki kopukluğun üzerine gitmek lazım. Öğrencilerin şehir merkezine gelmeleri için tüm kurumlar işbirliği halinde çalışmalıyız. Yine Gençlik Merkezimizin çalışmaları sürüyor. Ortak akıl buluşmalarında devletimizin özellikle genç ve kadınlarımıza verdiği destekler çok fazla bilinmediğini fark ettik. Bunların onlara daha fazla anlatılması lazımdır. Üniversitelerdeki sosyal etkinlik kulüplerini sürekli dinliyoruz. Gençlik merkezimizde 12 kişiyi bulan bir guruba istediği kursun açılması konusunda destek veriyoruz. Gençlerimizin spordan sanata donanımlı olmalarını arzu ediyorum.”

“ZAFER MÜZESİ RESTORASYONU YAZ AYLARINDA TAMAMLANACAK”

Zafer Müzesiyle ilgili bir whatsap grubu kurduklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zafer Müzesi şehrimiz için çok kıymetli. Süreç içinde restorasyona başlanmış ve ardından başka yapılması gerekenler ortaya çıkmış. Seksenli yıllarda yapılan ekstra kirişlerin sıkıntı yarattığı açıklandı. Bu yapılan işler süreci uzatmış. Şu anda ikinci etap güçlendirme tamamlandı. Son aşamaya gelindi. Ben görevdeyken buranın bitmesini çok istiyorum. Restorasyon ve teşrifat yapılacak. Bu yaza bitmesini bekliyoruz. Konuyu yakından takip ediyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM