İstiklâl Şairi Ersoy, Saygı Ve Rahmetle Anıldı

İstiklâl Şairi Ersoy, Saygı Ve Rahmetle Anıldı

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 103’ncü yıldönümü ve marşın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi

 

Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy’un, Türk Milletinin vatan sevgisini ve bağımsızlığına olan tutkusunu kaleme aldığı İstiklal Marşı 12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edilişinin 103’ncü yıl dönümü nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda anma programı düzenlendi.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM GÖZLENDİ

Anma programına; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir Şirin, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

İLK KONUŞMAYI MÜDÜR SÜNNETCİ YAPTI

Saygı Duruşu ve ardından İstiklâl Marşının okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci yaptı. Ardından Kübra Korkmaz isimli öğrenci Mehmet Âkif Ersoy’un “Azim” isimli şiirini okudu. Talha Arpacı isimli öğrencinin okuduğu Destan Şairi Metin Koca’nın “Dede Korkut’un Rüyası” adlı şiirinin ardından “Akif’in Rüyası” adlı tiyatro ve oratoryo gösterisi sunuldu. Okul korosunun seslendirdiği Mehmet Akif’in “Zulmü Alkışlayamam” ve “Bir Zamanlar” adlı bestelenmiş şiirleri de beğeni topladı. Programa katılan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Bekir Şirin, Mehmet Akif’i Anlamak temalı konuşma yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” konulu ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen resim, kompozisyon ve mektup yarışmalarında derece alan öğrencilere Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından plaket ve ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM