AKÜ İktisat Fakültesinin Yeni Dekanı Demirtaş Oldu

AKÜ İktisat Fakültesinin Yeni Dekanı Demirtaş Oldu

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir dekanlık görevini Prof. Dr. Gökhan Demirtaş’a devretti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) dekanlığı görevinde devir teslim töreni gerçekleşti. Devir teslim töreninde Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığı görevini Prof. Dr. Gökhan Demirtaş’a devretti. Törene; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay ile akademik ve idari personel katıldı.

“FAKÜLTEYİ HUZURLA YÖNETTİK”

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir; 7 yıldır yürütmüş olduğu dekanlık görevini, İİBF’de öğrenci olarak başlayıp profesörlüğe yükselmiş olan meslektaşına devretmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Kandemir, “Üst yönetimin desteği olmadan karar almak mümkün değil. Fakültedeki huzur ortamını üst yönetimde de gördük; bu anlamda rektör hocamıza teşekkür ediyoruz. Her önerimiz öncelikli olarak kabul gördü. Fakülteyi yönetmemiz açısından bu önemli bir durumdur. Bu bağlamda yeni yönetim için bir kolaylık olacağını düşünüyorum.” dedi.

“İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, KURUCU FAKÜLTEDİR”

Devir teslim töreninde konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin AKÜ’nün kurucu fakültelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, fakültede bulunan tüm hocaların üniversitenin kurumsallaşmasında etkisi olduğunu söyledi. Rektör Karakaş, “Makro düzeyde hayata geçirmeyi planladığımız en önemli unsur özlük hakları çerçevesinde insanlara hak ettikleri hakları vererek bir düzen kurmak. Üniversite belli kurallarla yönetiliyor. Yöneticinin inisiyatifi kuralları nasıl uygulayacağını belirleyebilir. Daha önceki görevlerimizde bunu tecrübe ettik ve tecrübelerin neticesi olarak böyle bir anlayışı hâkim kılmaya çalıştık. Bu doğrultuda önemli mesafeler katettiğimize inanıyorum.” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELERİN KENDİ İÇİNDE BİR RUHU VAR”

Üniversitelerin kendi içerisinde bir ruhu olduğunu ifade eden Rektör Karakaş, “Üniversite olarak epistemik cemaat halinde bir grubuz ve bunun gereklerini yerine getirme gibi sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getirdiğimizde görevimizi de yerine getirmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu. Rektör Karakaş, üniversite personelinden kurum kültürüne ve kurumsal aidiyet bilincine sahip olarak kuruma daha fazla katkı sağlamalarını beklediklerini belirterek, şunları ifade etti: “Kurum kültürüne sahip olmak ve kurumsal aidiyet bilincine sahip olarak kuruma daha fazla katkı sağlanması beklentisindeyim. Epistemik cemaat halinde bir grubuz ve gereklerini yerine getirme gibi sorumluluklarımız var bu sorumlulukları yerine getirdiğimizde görevimizi de yerine getirmiş oluyoruz. Bu toplum ve devlet bize yatırım yapıyor. Toplum da devlet de bu yatırımı geri almak, karşılığını görmek istiyor. Bu nedenle üniversitelere toplumsal bir misyon biçilmiştir. Bu bağlamda görev ve sorumluluklarımızı iyi bilmeli ve yerine getirmeliyiz.”

“KURUMSAL YAPININ GÜÇLENDİRİLİDİĞİ BİR SÜREÇ İSTİYORUM”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık görevini teslim alan Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, şunları söyledi: “Bölümlerin kurumsal yapısının daha güçlendirildiği, performansı yükselten ve kalite süreçlerinin kurum tarafından tam olarak benimsendiği bir süreç olmasını istiyorum. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.” Devir teslim töreni AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın İİBF eski Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’e plaket takdim etmesi ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM