AFSÜ’de Proje Destek Başarısı Yüzde 91’e Yükseldi

AFSÜ’de Proje Destek Başarısı Yüzde 91’e Yükseldi

AFSÜ öğrencilerinin toplam 10 projesi, 2209-A kapsamında destek hakkı kazandı. Böylece proje destek başarısı yüzde 91’e yükseldi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programının 2023 Yılı 2. Dönem Çağrısı sonuçlarına göre AFSÜ öğrencilerinin toplam 10 projesi, 2209-A kapsamında destek hakkı kazandı.

YÜZDE 91 DESTEKLENME BAŞARISI ELDE EDİLDİ

AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin yürüteceği 2 ve Eczacılık Fakültesi (ECF) öğrencilerinin yürüteceği 8 proje TÜBİTAK’ın Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul aldı. AFSÜ, söz konusu destekleme programının 1. dönem çağrısında toplam 8 başvuru için alınan 5 proje desteği ile yüzde 63 başarı elde ederken, 2. dönem çağrısında 11 başvurudan 10 projenin destek hakkı kazanmasıyla yüzde 91 desteklenme başarısı elde etti.

“AFSÜ’DE AR-GE ÖNCELİĞİMİZDİR”

Konu hakkında açıklama yapan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, şunları kaydetti: “TÜBİTAK’tan kabul alarak akademik gelişimlerini bir üst seviyeye çıkartmak için gösterdikleri çabanın meyvesini alan öğrencilerimizi ve onlara danışmanlık yapan personelimizi tebrik ediyorum.

AFSÜ’nün kalite vizyonu dinamosu, etkin bir akademik danışmanlık sistemidir. Öğrencilerimize teorik ve uygulamalı bir formasyon edindirmenin yanı sıra Ar-Ge projeleri üretme becerisi kazandırmayı da önemsiyoruz. Öğrencilerimizin bu konuda hem nitelik hem de nicelik olarak başarı çıtamızı giderek yükseltecek yeni projelere imza atması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
afsü arge eğitim tübitak

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM