Yarım Elma 2 Bin İhtiyaç Sahibi Aileye Katkı Veriyor

Yarım Elma 2 Bin İhtiyaç Sahibi Aileye Katkı Veriyor

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, dernek olarak hayırsever katkıları ve zekâtlarla 20 yıldır yardım çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Öztürk, “Derneğimizin şemsiyesi altında 500 ihtiyaç sahibi aile sayısı maalesef 2 bine yükseldi.” dedi.

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, 2024 yılı Ramazan ayı ve yaklaşan Ramazan Bayramı çalışmaları hakkında gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine bilgiler verdi.

“DERNEĞE KAYITLI 2 BİN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLE VAR”

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Dernek Başkanı Erol Öztürk, “Yaklaşan Ramazan Bayramının da şimdiden mübarek olmasını diliyorum. Bilindiği üzere Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘kimsesizlerin kimi olmak’ adına kurulmuş bir dernektir. Derneğimiz 2004 yılında kuruldu. 20 yıldır kesintisiz yardım çalışmalarımızı sistematik bir şekilde yürüttüğümüz derneğimizin şemsiyesi altında 500 ihtiyaç sahibi aile bulunurken bugün maalesef yüksek enflasyon nedeniyle maalesef 2 bin aileye hizmet verilmektedir. Yaşam koşulları hakikaten ağırlaştı. Tencereler kolay kaynamıyor. Biz de o tencerelerin içine bir nebze de olsa katkıda bulunalım diye gayretle yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“GIDA KOLİSİ VE 500 TL’LİK MARKET ÇEKLERİ VERİYORUZ”

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak en büyük gelir kaynaklarının zekât olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, şöyle konuştu: “Dernek olarak en büyük gelir kaynağımız zekât müessesesidir. Zekâtları değerlendiriyoruz. Zekâtlar bize ayni ve nakdi olarak geliyor. Pek çok hayırsever derneğimizin banka ıban numarasına nakit para gönderiyor. İşverenler, gıda satıcıları tarafından yapılan ayni yardımların yanı sıra konfeksiyoncular da kıyafet bağışında bulunuyorlar. Ayrıca derneğimize bir kamyonet züccaciye ürünü geldi.  Bu vesile ile hayır sahibine teşekkür ediyorum. Yarım Elma Derneğine gönül veren kurucular ve o gün bugündür zekâtlarını bize gönderiyorlar. Bu demeci vermeden önce İstanbul’dan bir hayırsever Afyon’un asil ailelerinden bir ağabeyimiz de ciddi bir miktarda para gönderdi. Biz bu nakdi zekâtları alacaklarımızın listesini hazırladıktan sonra aldığımız teklifler doğrultusunda değerlendiriyoruz. Gıda alışverişimizi yapıyoruz. Birde bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayamayacağımız için hazırladığımız gıda kolilerinin yanı sıra marketlerin 500 TL’lik gıda çeklerini veriyoruz. Bizim gıda kolimizde olmayan ihtiyaçlarında bu şekilde karşılanmasını amaçladık.”

“TOPLUMDA DENGEYİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dernek Başkanı Erol Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan’ın başında biz iki bin gıda kolisini hedefledik. Tahminen bin beş yüz koliye yaklaştık. Her gün düzenli olarak bizden gıda yardımı almaya gelenler geliyor ve dağıtıyoruz. Bu çalışmamıza devam edeceğiz. Bu haftadan itibaren giyim kuşam dağıtımına başladık. Ailelere kadın, çocuk, erkek için kıyafet ve ayakkabı dağıtımını sürdüreceğiz. Çocuklarımıza bayram harçlığıda veriyoruz. Başkentte tedavi gören hastalara, ameliyat olacak olanlara ve kontrole gidecek olanlara yardımda bulunuyoruz. Elinde elektrik, su, doğalgaz faturasıyla gelenler var. Telefon faturasıyla gelenler var. Bunlara da nakdi yardımlarda bulunuyoruz. İşimiz bir hayli yoğun. Allah hayırseverlere çok versin ki onlar da bize versinler. Böylelikle toplumda sosyal dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Ama denge var mı? Maalesef yok.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM