Eskişehir’deki Kurul’un ilk aşaması  Afyon’da olacak

Eskişehir’deki Kurul’un ilk aşaması Afyon’da olacak

Afyonkarahisar’daki kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili onarım, bakım, tamirat gibi küçük çaplı işler için Eskişehir’deki Kurul’dan karar bekleme sürecini hızlandıracaklarını belirten Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Valilk bünyesinde bir ön kurul oluşturarak izin sürecini hızlandıracağız” dedi

 

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, gazeteniz Kocatepe’nin çalışanlarını makamında kabul etti.
MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZA TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ
Kocatepe gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ile gazetenin çalışanları Esra Küçükkurt, Burak Aydın, Ş. Cüneyt Bursalıoğlu ve Mine Şevik’den oluşan Kocatepe Gazetesi ekibini tanımaktan duyduğu memnuniyeti diye getiren Vali Yiğitbaşı, Kocatepe Gazetesi’ni yakından takip etiğini belirterek, Kocatepe’nin uyarıcı yayınlarının devamını diledi.
Görevi süresince basın mensupları ile birlikte hazırlanacak projeleri hayata geçirmeye önem vereceğini belirten Vali Yiğitbaşı, “İlimiz eğitiminin daha iyi noktalara gelebilmesi için yapılacak çalışmalara özel önem veriyoruz. Bu yönde bir çok adım attık. Sayın Milli Eğitim Bakanımızla bugün görüştük. Kendileri Afyonkarahisar’a gelerek bu yöndeki çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacaklar. Ağustos ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanımızın ilimizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Sayın Bakanımızdan ilimiz eğitimi adına önemli katkılar alacağımıza inanıyorum. Hem vatandaşlarımız hem de biz sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizde bu sorunların pek çoğunu geride bırakacağımızdan eminim.” dedi.
AĞUSTOS AYI YOĞUN GEÇECEK
Zafer Haftası’nın 100’üncü yılın şanına yakışır bir şekilde kutlanması için de çaba içerisinde olduklarını belirten Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Önümüzdeki günlerdi Okçular Vakfı’nın programında Sayın Bilal Erdoğan’ı, ardından TEKNOFEST ile Sayın Selçuk Bayraktar’ı ağırlayacağız. Elbette Cumhurbaşkanımız ile birlikte Devletimizin üst düzey yöneticilerini ağırlamaktan onur duyacağız. Ağustos ayını oldukça yoğun bir şekilde geçireceğiz.” dedi.
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI İLE İLGİLİ İŞLEMLER HIZLANACAK
Afyonkarahisar’da bulunup, kültür ve tabiat varlığı olma özelliği taşıyan yapıların tadilatında Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alma sürecinin uzaması nedeniyle sıkıntılar oluştuğunu belirten Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Zafer Müzesi ile ilgili sıkıntılar da bu süreçten kaynaklandı. Böylesi sıkıntıların tekrarlanmaması için harekete geçtik. Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu kurulun ilk basamağı olan bir kurulu Afyonkarahisar Valiliğimiz bünyesinde oluşturacağız. Yapım, onarım, tadilat gibi küçük çaplı işler için gereken izin ve inceleme süreçlerini Eskişehir’deki kurulu beklemeden, burada görevlendireceğimiz personelle çözmeye çalışacağız. İlgili yönetmelikler hazırlandı, gereken çalışmalar yapıldı. Bundan sonra Zafer Müzesi’nde yaşanan aksamaların benzerinin tekrarlanmayacağını düşünüyorum.” dedi. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM