AFJET’in yenilenecek sistemine  35 milyon kredi çekilecek

AFJET’in yenilenecek sistemine 35 milyon kredi çekilecek

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresinin yüzde 59’dan fazla oranla şirket ortağı olduğu AFJET A.Ş. sisteminde yeni kuyuların açılması, pompaların değiştirilmesi, otomasyonun değiştirilmesi ve bunların elektrik sistemlerinin yapılması için 35 milyon TL Kamu Haznedarlığı Tebliğinde belirtilen bankalardan kredi alınacağını söyledi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayının beşinci ve sonuncu toplantısı dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclisin Eylül ayı toplantılarının birinci birleşimi 5 Eylül 2022 tarihinde Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak.
SİNANPAŞA KHGB’NE 70 BİN TL AKTARILACAK
Ağustos ayının son toplatısında ihtisas komisyonlarından gelen raporlar karara bağlandı. Afyonkarahisar’a bağlı ilçeler ve köylerdeki arazi yollarının greyderle düzeltilip kullanılması talebinin dairesince değerlendirilmesini uygun gören aynı yöndeki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. 2022 yılı yatırım programında, Encümen Müdürlüğü kurumsal kodu altında Sinanpaşa Mahalli İdare Birlikleri harcama kaleminde bulunan ödenekten, 70 bin TL’nin Sinanpaşa Köylere Hizmet Götürme Birliğine (KHGB) aktarılmasına karar verildi. İhsaniye ilçesine bağlı Beyköy köyündeki içme suyu isale hattının depoya giden 1 kilometrelik hattının yenilenmesi talebi bütçe döneminde değerlendirilecek.
TALEPLER KHGB VE DAİRESİNCE DEĞERLENDİRİLECEK
İl merkezinde bulunan Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulunun sınıf ve koridorlarında tadilat yapılması talebi Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından değerlendirilecek. Afyonkarahisar’da bulunan şehitliklerin bakım ve onarımının yapılması talebinin dairesince incelenerek gereğinin yapılmasına karar verildi. Sinanpaşa ilçesindeki Boyalı köyündeki tarihi Kureyş Baba Türbesinin çevre düzenlemesi yapım talebinin dairesince değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 7. maddesi gereğince 2022 yılı Başmakçı Mütevelli Heyeti 2. üyeliğine seçilen Ramazan Kök’ün istifası sonrası yerine Ömer Toköz’ün seçimine karar verildi.
OLUKPINAR KÖY OKULU
YAPIMINA 100 BİN TL ÖDENEK
Bolvadin ilçesinin Karayokuş köyünde tapusunda 118 ada, 19 parselde kayıtlı 7 bin 547,95 metrekarelik taşınmazlar üzerinde “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” güneş enerji satrali amaçlı hazırlanan imar planlarının onaylanmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Buna göre 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 3 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve ekleri onaylandı. İscehisar ilçesine bağlı Olukpınar köyü Öldümler Mahallesi’nde bulunan ilkokulun, bahçe ihata duvarının yapılması için 2022 Yılı Devam Eden ve Yeni Yapılacak Olan Okul Yapımları harcama kaleminde bulunan ödenekten 100 bin TL ödeneğin İscehisar Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasına karar verildi.
AFJET’İN YENİLECEK SİSTEMİ İÇİN KREDİ ÇEKİLECEK
AFJET A.Ş’nin yatırım ve işletme ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 35 milyon TL kaynağın Kamu Haznedarlığı Tebliğinde belirtilen bankalardan borçlanma yoluyla karşılanmasına karar verildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban konu hakkında şunları söyledi: “AFJET İl Özel İdaremizin yüzde 59 küsurluk oranında hissedarı olduğu AFJET A.Ş için Kamu Haznedarlığı Tebliğinde belirtilen bankalardan kredi alması ilgili komisyonlarımızca uygun görülmüştür. Bu kredi pompaların bakım onarımı, otomasyonları v.s ile ilgilidir. AFJET A.Ş 2014 yılından beri spora destek veriyor. Bugüne kadar kendi geliriyle giderlerini karşılayabilen bir kamu şirketiydi. Ancak yapılan hesaplama sonucu elektriğe bir yılda yüzde 400 zam gelmiş. Örneğin seralara veya otellere su verilen kuyulardan bir aylık ödenen elektrik gideri bir milyon TL ise yapılan tahsilât 500 bin TL’dir. Elektrik giderleri arttı. Birde şirketin 3,2 megavat elektrik ürettiği bir santrali var. Oradan elde ettiği gelirde var. Ama artan elektrik fiyatları böyle bir sonucu doğurdu. Tabi kuyuların bir ömrü var bitiyor. Pompalarında ömrü var bitiyor. Onların yenilenmesi gerekiyor. Yeni kuyuların açılması, pompaların değiştirilmesi, otomasyonun değiştirilmesi ve bunların elektrik sistemlerinin yapılması için kredi çekilecek. 35 milyon TL bir bedel belirlendi. Ama 15 bin veya 20 bin TL kullanılır. Faizlerin ne olacağını bilemiyoruz.” Meclisin Eylül ayı toplantılarının birinci birleşimi 5 Eylül 2022 Pazartesi günü sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM