Yaya geçitleri için hummalı çalışma

Yaya geçitleri için hummalı çalışma

Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri, yollarda yaya geçitlerini çizerken, diğer yandan da mevcut caddelerde bulunan yolların yıpranmış çizgilerini yeniliyor

 

Afyonkarahisar Belediyesi, yaya ve araç güvenliğini sağlamak amacıyla vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde yaya geçidi çizgilerini belirgin hale getiriyor.
Belediye’den yapılan açıklamada, “Sürücülerin erken fark etmeleri, yayaların ise can ve mal güvenliğinin sağlanması hedeflenen çalışmalarla yaya geçitleri dayanıklılığı yüksek, kırmızı beyaz renklerde yol çizgi boyası ile boyanıyor. Fen İşleri Müdürlüğü Yol ve Asfalt Birimi ekiplerimizin gerçekleştirdiği çalışmalarla, şehir içindeki trafik akışının daha uygun hale getirilerek, vatandaşların trafik kuralları çerçevesinde güvenli bir şekilde hareket etmeleri hedefleniyor. Ekiplerimiz Adnan Kahveci Bulvarı, Şuhut kavşağı, Veysel Eroğlu bulvarı, Park Afyon Kavşağı, Şeyh Şamil Caddesi, İsmet İnönü Caddesi, Ankara yolu, Hamm Bulvarı, Kurtuluş Caddesi, İstasyon Caddesi, Milli Birlik Caddesi, Eski Stadyum Kavşağı ve Cahar Dudayev Caddesi’nde çalışmalar yapıyor. Güzergâhlar üzerinde yaya çizgileri çizim ve yenileme işlemlerini gerçekleştiren ekipler, diğer asfalt serim işlemleri yapılan caddelerde de çalışmalarını sürdürecek.” denildi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

YAYALARIN GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU
İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik uygulaması kapsamında ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler ise sembolik olarak kırmızıya boyandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM