Afyonkarahisar’da CHP  hiç böyle bir duruma düşmemişti

Afyonkarahisar’da CHP hiç böyle bir duruma düşmemişti

Ailesi ve kendisi uzun yıllar CHP’ye emek vermiş bir parti gönüllüsü olan Musa Kelle, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün CHP’yi Afyonkarahisar’da düşürmüş olduğu noktalara işaret etti. Gazeteniz Kocatepe’nin CHP’de yaşanan sıkıntılarla ilgili sorularını cevaplandıran Musa Kelle, “98 yıllık tarihi içerisinde CHP Afyonkarahisar’da hiçbir zaman yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle anılmamıştı. Partimizin böylesi olumsuzluklarla anılmasına beceriksiz il başkanı Yalçın Görgöz sebep oldu” dedi

 

İşte Musa Kelle’nin CHP ile ilgili değerlendirmeleri:
Kocatepe: Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Musa Kelle: Ben Musa Kelle 1976’dan beri Cumhuriyet Halk partisi üyesi idim. Çocukluğumda rahmetli babam da eski CHP il başkanlarından olduğu için eskiden beri siyasetin içinde büyüdük. Üç dönem SHP’de il yöneticisi olarak aktif görev yaptım.
Kocatepe: CHP il yönetimi ile ters düşmeniz ne zaman oldu buna ne sebep oldu?
Musa Kelle: Benim CHP yönetimi ile bir sorunum yok. Benim sorunum il başkanı ile. Daha önceki dönemde iyi bir başkanlık yapamadı ve ilçe kongresi döneminde solculuk taklidi yaparak kendini solcu göstermeye çalışması, Ahmet Toptaş’dan boşalan sol bulvarı doldurmak için sol söylemlere sarılması, ki kendisi asla bir solcu değildir, kendisini en iyi tanıyan biri olarak göstermelik şovlar yapması aramızda sorunlar yaşanmasına neden olmuştur. Afyon’da partinin 98 yılık geçmişi içerisinde hiç bir il başkanı hakkında yolsuzluk raporu tanzim edilmemiştir. Bu yolsuzluk raporu ve sahte sol söylemleri sonucu Yalçın Görgöz’e tavır koymama neden olmuştur.
Kocatepe: CHP neden istifa ettiniz?
Musa Kelle: Benim CHP den istifa etmemin iki nedeni vardı. Birincisi partide çalışan ve çok çalışkan ve başarılı olan iki yönetici kadın arkadaşımıza alınan olumsuz tavırdır. Alev hanıma kurulan tezgâh. Sevilay Mara hakkında çok çirkin dedikoduya sessiz kalmaları ve örgüt içinde soruşturma yapmamaları nedeniyle bu yolu tercih ettim. Böylesi çirkin işlerin içerisinde olan kişilerin CHP il yönetimi içerisinde olmaması gerektiğini düşündüğüm için partiden istifa ettim. İkinci sebep ise itirazlarım nedeniyle beni disipline verip partiden ihraç edecekleri bilgisine ulaştığım için ben kendim partiden ayrıldım. Bu sebeplerden dolayı 8 Mart 2021 Dünya Kadınlar günü’nde istifa etmek zorunda kaldım. Bunlar yönetimden gittikten sonra tekrar üye olacağım.
Kocatepe: CHP il başkanı Yalçın Görgöz’le mahkeme süreci yaşadınız, neler oldu anlatır mısınız?
Musa Kelle: Yalçın Görgöz benim 15.12.2022 tarihinde basınaverdiğim basın bülteninde kendisine ve Parti’ye zarar verdiğimi iddia ederek Cumhuriyet Savcılığı’na hakkımda suç duyurusunda bulundu. Bende bunun üzerine belgeler ve tanıklarla birlikte gereken savunmanı yaptım. Zaten hiç bir suç unsuru bulunmadığı için ve Yalçın Görgöz’ün aslı astarı olmayan beyanları baştan çöktü. Sayın Savcı’dan özellikle bizi mahkemeye sevk etmesi ve benim iddialarımı mahkeme huzurunda dile getirmemi sağlaması için ricacı oldum, ama Sayın Savcı uygun görmedi. Benim ısrarıma rağmen Savcılık soruşturmaya gerek yok kararı verdi. Yani Görgöz’ün iddialarının asılsız ve mesnetsiz olduğu ortaya çıktı. Görgöz sözde beni korkutmak ve yıldırmak için hamle yapmıştı. Ne karakollar, ne cezaevleri görmüş birisi olarak Görgöz’ün tehditlerine pabuç bırakmayacağımı herkes bilir.
Kocatepe: CHP il başkanı Yalçın Görgöz’ün hataları sizce nelerdir?
Musa Kelle: Yalçın Görgöz’ün hataları saymakla bitmez. Bundan önceki dönemde birlikte geldikleri il yöneticilerin tamamına yakını yönetimden istifa ettiler. Bu dönemde istifalar devam etti, istemediği il yöneticilerini de üç toplantıya gelmediler diye kumpas kurarak yönetimden çıkardı. Çünkü bunların hepsini kendisi getirmişti. Kendisi solcu olmamasına karşı solcu ilan etmişti. Milletvekili ve bazı ilçe başkanları ile büyük sıkıntılar yaşaması… Verdiği sözleri kısa zamanda unutması… Kendisin ulaşılamaz zannetmesi büyük hatalar yapmasına neden olmuştur.
Kocatepe: Sizin sorumuz CHP ile mi yönetimdeki bazı kişiler mi?
Musa Kelle: Benim CHP yönetimi ile bir sorunum yok. Bunca yıllık partiliyim il yönetiminin çoğunu tanımıyorum. Büyük bir bölümü ilçelerden. Bir bölümünde yabancı illerden. Merkezden oldukça az sayıda yöneticimiz var. Bunlarla hiç bir sorunum yok. Benim sorunum 98 Yılık partiyi yönetemeyen beceriksiz il başkanı Yalçın Görgöz’ledir.
Kocatepe: Bu hataları CHP genel merkezine iletiniz mi?
Musa Kelle: Elbette ilettim, her üç ayda bir düzenli olarak başta genel başkan olmak üzere bazı MYK üyelerine dosya şeklinde gönderiyorum.
Kocatepe: CHP genel merkezi nasıl bir tutum sergiledi?
Musa Kelle: Bazı dosyalar cevap verdiler. Bazılarına cevap vermediler. Ama genelde tavırları bizim için sevindirici idi.
Kocatepe: CHP il yönetimi sizi partiyi küçük düşürmekle suçluyor olmasına karşı ne söylemek istersiniz?
Musa Kelle: Bu iddiaya gülüyorum. Çünkü parti zarar göreceği kadar zarar görmüş. Merkezde dördüncü parti son genel seçimlerde bir vekili bile zor gönderdi. Yurtdışı oyların dağılımı olmasa belki vekil bile gidemeyecekti. Merkezde oy oranımız %11.6, Türkiye ortalamasının çok altında. Ben mi zarar veriyormuşum? İlçe başkanı iş yerinde kumardan işlem boy boy gazetelerin manşetinde… İl yöneticisi evinde sahte içki üretmekten manşette… Kadın yöneticilere yapılan çirkin olaylar gazete manşetlerinde… İl yöneticilerinin kavgaları birbirlerine küfürleri hakaretleri… Genel başkana çok ağır eleştiri ve hakaret edenler Parti’ye zarar vermiyor. Hak hukuk adalet diyenlerin ve haksızlığa uğrayan mağdur olanların yanında durmak mı zarar veriyor? Bunlar kendi beceriksiz olduklarını gizlemek için başta ben ve bazı arkadaşları suçlamaktadırlar. İşte son bayramda gördük ki parti yöneticilerine kimsenin desteği kalmamış.
Kocatepe: Önümüzdeki seçimde CHP’nin durumunu nasıl görüyorsunuz?
Musa Kelle: Bu sorunuzun yanıtını Parti’nin Kurban Bayramı’ndaki bayramlaşma törenine bakarsanız görebilirsiniz. İktidara yürüyen bir Parti’nin dolup taşıyor olması gerekir. 15-20 kişi ile bayramlaşma yapıyorsanız ne demem lazım. Bakın iyi parti yüzlerce partili ile coşkulu bir şekilde bayramlaşma yapıyor. Buna siz karar verin. Sonuç olarak Afyon’da siyaset yapan Kemal Demirkırkan, Nevzat Ercan, Ali Arıkan (Dinar ilçe başkanı), Ömer Yıldız (Derecine belediye başkanı), önde gelen, çalışkan arkadaşlara sesleniyorum, CHP’nin bu olumsuz durumun düzelip düzelmeyeceğini sizlerin duruşu belirleyecektir. Çünkü Parti tabana vurmuş. Merkezde dördüncü partidir. Bunu hiç bir gerçek değiştiremez. Çok çalışıp partilileri bir yumruk halinde çalışmaya sokmak zorunluluğu vardır. Yoksa bir vekil de tehlikededir. >> Kocatepe Haber Merkezi Özel Röportajı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM