“Büyük Zafer’in 100. yılında  Afyon birlikteliğini gösterebilmeli”

“Büyük Zafer’in 100. yılında Afyon birlikteliğini gösterebilmeli”

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünde Afyonkarahisar’ın birlikteliğini göstermesi gerektiğini belirtti

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Mehmet Kocacan, mübarek Muharrem ayının Türk İslam Âlemine, hayırlar getirmesini diledi. Kocacan, Hava Meydan Komutanlığı’na ait eğitim uçağının düşmesi sonucu can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek eğitmen pilota ve genç stajyer öğrenciye geçmiş olsun dileklerini iletti.
“HERKES MAKAMINA OTURDU, TAŞLAR YERİNE OTURDU”
Mehmet Kocacan, Milletvekili Mehmet Taytak’la birlikte ziyaretleri sürdürdüklerini belirtti. Kocacan, “Çeşitli odaların yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşkilat olarak hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduk. Biz oda seçimlerinde tarafsızlığımızı ve adaleti gözeterek, kimseye açıktan aleni ‘Biz sizin yanınızdayız.’ demeden, siyasete bulaştırmadan kendi meslek grupları içerisinde rahat hareket ederek, odalarının her türlü sorunlarını bize taşıyabilmelerini sağladık. Bu nedenle ziyaretlerimizi bir hayli geç yaptık. Herkes makamına oturdu, taşlar yerine oturdu.” dedi.
“ZİYARETLERİMİZDE EKSİKLERİ VE OLABİLECEKLERİ PAYLAŞTIK”
“Nihayetinde bizde artık büyüyen, gelişen, herşeyi ile örnek şehir olmaya namzet Afyonkarahisar ilinde yaşıyoruz. Dedikoduyu, haseti, çekememezliği bir kenara bırakıp kim seçimle biryere gelmişse demokrasi açısından da el ele tutuşup odaların verimli çalışmaları gerektiğini beyan ettik.” diyen Kocacan, “Ziyaretlerimizde eksik tarafları, olabilecekleri, eksik tarafları, bizim yapabileceklerimizi hemhal ederek paylaştık. Tüm sivil toplum kuruluşlarının kitlesel bir anlayışla hareket etmeleri halinde özgür irade ortaya konulur. Verimlilik açısından da haklarının korunması sağlanır.” diye konuştu.
“KÜÇÜKLÜĞÜMDEKİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMLARINI, RESEPSİYONLARI ARIYORUM”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Büyük Zaferin 100’ncü yılında 100 etkinlik olarak yola çıkıldığı açıklamasını hatırlatan Kocacan, “Teknofest’te iki ayak oldu. Birinci ayağımız bizim Kütahya-Altıntaş’taki hava meydanında Kütahya üstlendi. İlimizde de İHA dediğimiz insansız hava araçlarıyla ilgili çocuklarımızın katıldıkları bir yarışma sözkonusu oldu. Biz Teknofest’te iki ayaklı bile olsa Afyonumuz’a en azından teknoloji ile ilgili bir fuar, yarışma olarak çocuklarımızın ilgi alanı oluşturabilecek birşeyi getirdik. O günkü günde bugünkü Valimiz Doçent Dr. Sayın Kübra Güran Yiğitbaşıda dâhil olmak üzere herkes Büyük Zaferin 100’ncü yılı için ayağa kalktı. İşte burada Afyon büyük zaferimizin 100’ncü yılında birlikteliğini gösterebilmelidir. Ben küçüklüğümdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki resepsiyonları, bayramları arıyorum. Bunu da dillendiriyorum. Bunlar yapılamadığından değil. Türkiye’nin atlattığı badireleri hep birlikte yaşadık. Covid-19 pandemisi, 15 Temmuz hain darbe kalkışması gibi süreçleri birlikte yaşadık. Hassas noktalarımız olan hem milli hem dini değerlerimizin yeniden insanlarımızın gönüllerine taht kurması, gelecek nesillerimizin teknolojiyle birlikte tarihimizi anlayabilme ferasetini ancak bu şekilde anlatabiliriz.” şeklinde konuştu.
“MHP TEŞKİLATLARIYLA GECE GÜNDÜZ YOLLARDA”
MHP teşkilatları olarak Milletvekili Mehmet Taytak’la birlikte gece-gündüz demeden yollarda olduklarını dile getiren Kocacan şunları söyledi: “Biz MHP olarak gece-gündüz yollardayız. Bir siyasi parti olarak oy için yola çıksak bile önceliğimiz devletimizdir. Ondan sonra devletin içerisinde yaşayan milletimizdir. Ondan sonra davamız ve biz diye başlıyoruz. İl, il, ilçe ilçe düzenlediğimiz toplantılarımız sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlerle devam etti. Geçtiğimiz günlerde üç yerde Cem Evlerine hakaret vari tacizler yapıldı. Afyonumuzdaki Bektaşi Derneğine bağlı Cem Evini ziyaret ettik. Oradaki kardeşlerimizle, canlarımızla biraya gelerek dertlerini dinledik. Cem Evinde içtiğimiz çay çok güzeldi. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Esnafımızı, sanatkârımızı yerinde ziyaret ettik. Nabız tuttuk. Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan gazimiz Fatih Çiyiltepe kardeşimizi de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi bildirdik.”
“ÖLÜ ALANLAR, MECZUP BİNALAR CANLANDIRILMALI”
Ölü alan olarak tanımladıkları meczup hale dönen binaların bazı kurumların elinde olduğuna dikkat çeken Kocacan şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’da bu kurumlar bu binaları işletmedikleri için ya da kurumsal değerleri farklı yöne evrildiği için boş kalan yerlerimiz var. Bunların canlandırılarak yeniden iş yapacaklara veya devletimize katkıda bulunmasına çok sevindik. Bunlardan bir tanesi eski İzmir İstasyonu olarak bildiğimiz alanda gençlerimize kazandırılan Okçuluk Merkezidir. Tarihi misyonunuda bu yer devam ettirmektedir. Gecek Kaplıcası’nda bir işletmeci kardeşimiz oraya bir yatırım yaptı. Milli Savunma Bakanlığı uhdesinde akaryakıt aktarma istasyonu diyebileceğimiz bir binayı Afyon halkına lezzet değeri olabilecek, ağız tadını değerlendirebileceği güzel bir alan oluşturdu. Siyasetçi, bürokrat ve Sayın Valimizde dâhil bu fikre sahip olan herkese teşekkür ediyorum. Afyon ekonomisinin canlandırılmasına katkı vermeliyiz. Bu minvalde emek sahiplerine de teşekkür ediyorum.”
“BÜYÜKLERİMİZİNTEŞRİFİYLE BÜYÜK ZAFERİN 100. YILINI ANLI ŞANLI KUTLAYACAĞIZ”
Sayısı yüzü aşan Büyük Zaferin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ağustos ayının yoğun geçeceğini dile getiren Kocacan sözlerini şöyle sürdürdü: “29 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ilimizde olacağı beyan edildi. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize gelince Cumhur İttifakı adına büyük bir ihtimaldir ki partimizin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli beyefendiyi de Afyon’da ağırlarız. İnşallah Afyon Ağustos ayını dolu dolu yaşayacak. Öte yandan şiddetli yağıştan etkilenen Galericiler esnafımızıda ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi bildirdik. Allah’a şükür can kaybı yok. Maddi hasar var. Allah afetinden korusun. Biz fay hattı üzerinde bir iliz. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Büyük Zaferimizin 100’üncü yıldönümünü inşallah anlı şanlı yaşatacağız.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“Millet İttifakına taşınacak oy yok”

 

Oy geçişi kavramına dikkat çeken MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Cumhur İttifakına inananların Millet İttifakına taşıyacakları hiçbir oyun olmadığını söyledi

 

Mehmet Kocacan, ittifakın kendi içerisinde dönen oyları olup, en önemlisinin gençlere verilecek önem olduğuna değindi. Kocacan, “Esas oy geçirgenliği gençlerde başlayacak. Gençlerimizin devlete bakışı, gençlerimizin istek ve talepleri, duyarlılıklarını kim bunları ilgi alanına çekerse yüzdelik tahimnde bulunanam. Ama gençlerin potansiyelini kendi bünyesine alır. Çok zeki gençlerimiz var. Gençlerimize ağırlık verilmesi gerekmektedir. Ülkü Ocakları Başkanlığımız gençlerimizle ilgilenmektedir. Gençlerimiz sahada biraz daha özgürlükçü, biraz daha düşüncelerine ve ferasetine önem verilir şekilde istihdamda yer almak istiyorlar.”

 

“AFJET’in yeni müdürü donanımlı, önceki de öyleydi”

 

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, AFJET A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından alınan zam kararını değerlendirdi

 

Mehmet Kocacan şunları kaydetti: “Sandıklı ilçesinde Sanjet emsal tutulmuş. Sandıklı’da metreküpü 8 TL iken Afyon’da 3,23 oranında olduğunu duyduk. Biz MHP teşkilatları olarak AFJET A.Ş.’nin yeni Genel Müdürü İsmail Kara beyefendiyi biz ziyaret ettik. Milletvekilimiz Mehmet Taytak kendisini yakından tanıyor. İsmail Kara beyefendi konusunun uzmanıdır. Geldiği günden beri birileri üstüne geldi, asparagas birşeyler söylendi. Bunlar doğru değildir. İyi bir yerden donanımlı bir genel müdürümüz geldi. Önceki Genel Müdür Yusuf Ulutürk deneyimsiz mi, donanımsız mı? Değil. O da konunun hassas uzmanıydı. Kendisini anmış olalım. Onu da yakından tanıyordum. Geçen sene para ödedik ama ısınamadık. Bu sene inşallah ödediğimiz para derecesinde ısınırız. Daha önce kömürün torbası ucuz, AFJET çok pahalı diyorduk. Şimdi kömür yükseldi. Millet doğal gaza kuyruk oldu. Yatırımlar inşallah devam ediyor. Emeklilerimiz, dar gelirlirimiz düşünülsün bir yerlere destek verilmesin herkesi yüzü gülsün diyorum.”

 

“Serteser, Afyon için büyük kazanç”

 

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri ile ilgili bir soru üzerine düşüncelerini açıkladı.Kocacan, “Serteser istemese bile onu orada tutmamız gerekir” dedi

 

Kocacan şu ifadeleri kullandı: “Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüsnü Serteser, aslında Afyon için büyük bir renk, büyük bir kazançtır. Eğitimiyle, kariyeriyle, TOBB’daki atraksiyonu ve etkinliğiyle, iş adamlığındaki bazı şeyleri süspanse ederek, kendi üzerine alarak ilgi alanı olmadığı halde Afyon’un kazancı olsun diye tuttuğu değerler vardır. Başka birini aklımızdan, gönlümüzden geçirebiliriz. Ama yaptıkları yapacaklarının delaletiyse kendisi ‘Ben istemiyorum’ dese bile böyle aktif insanları ve iş adamlarını yerlerinde tutmamız lazımdır. Hüsnü bey tecrübesiyle Afyon’a çok büyük katkı veriyor. Hiçbir şey düşünmesek bile Afyon’da Kanal3 televizyon kanalına yaptıkları destek,belli sayıda elini taşın altına koyan işadamlarıdır. Geçmişte bizim Genel Başkanımız bir ricada bulunmuşlardı. Allah kendilerinden razı olsun. O ricaya duyarsız kalmamıştı. Bakın Afyon’u sesi, sedası bile buralardan geçiyor. O gün alkışlayıpta haha hihi diyeceğimiz birşeyde kayba uğramamız lazımdır. Hüsnü benim çocukluğumdan mahallemizin insanıdır. Başka biri yapamaz mı? Vallaha daha iyi yapacağını beyan ediyorda örneklemesi varsa onlarda oy kullanacak delegelerin işidir. Bizim işimiz değildir. Ama ben tarafsız ve adaletli şekilde Hüsnü beyi met etmek yerine yaptıklarını söylemeyi, yapabildiklerini, becerebildiklerini anlatmakla yetindim. Delege ve oda üyelerinin bileceği iştir. Borsa eskiye göre aktifliği geride gibi görünüyor. Borsa’ya üye değilim bilemiyorum. Yakında seçimleri var. Afyon ve buralara kayıtlı esnaflarımız için hayırlısı kimse o olsun. Niyazımız o. Gönlümüzde yatan aslanlar olabilir. Hüsnü bey ve Borsa Başkanımız gibi aktif olanlar önemlidir. Borsa Başkanımız AK Parti’nin içerisinde bir hayli etkinliği vardı. Bunu siyasete dayandırmak istemem ama kendileri bilecekler. İnşallah kazanan Afyon olur.”

 

“Milli Eğitim Müdürü yeterli mi, yetersiz mi şüpheli”

 

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın yeterliliğinin şüpheli olduğunu söyledi

 

Mehmet Kocacan, anlayamadığı birkaç konu olduğunu dile getirdi. Kocacan, “Bir hayırsever okul yapımı için arsasını veriyor. İl Milli Eğitim Müdürü ilgisiz demeyeyim ama yetersiz mi? Yeterli mi? Orada da şüphelidir. Bir arsa varsa Türkiye Cumhuriyeti devletinde bunun üzerine bina yapmak kadar basit bir mesele olamaz. TOKİ dünyanın binasını yapıyor. Söylemek istemezdim ama bazı ayıplı hallerimiz var. Okul Aile Birliği derler para toplarlar. Aynı aileler şikâyet ederler. Bunun devlete mal edilmesine gerek yoktur. Bu işler okul içerisinde idarede çözülmesi gerekir. Afyon’a ikinci Fen Lisesi yapılacağını basından öğredim. Birinci çok başarılı ikinciyi getiriyoruz. Bir hayırsever demiş ki, ‘Benim verdiğim arazi üzerine okul yapın.’ Artmayan bir şey var. O da eğitimde ki seviyedir. Bununla ilgili de kimseden bir kelam yok. Milli Eğitim Müdürünü eleştirirler. Müdür muavinlerini eleştirirler. Onu eleştirirler bunu eleştiriler. Eğitimde seviye yüksekliği üç şeye bağlıdır. Birincisi eğitimi veren öğretmene, ikincisi eğitim alan öğrenciye, üçüncüsüde okullarımızın durumuna bağlıdır. Düşünüyorum tüccar zihniyetiyle niye bu özel okullar hep ilin dışında? Bizimkiler ağzımızın içerisinde. Öğrenciyi ilgi alanları oluşturarak orada tutma zihniyeti var. Özel öğretim kurumlarında öğretmenlerin başarıya endeksli para alışları var. Bizimkiler bordroya bağlı 3600 ek gösterge çıksada şöyle olsa. Falan olsada böyle olsa. Herşeyi devletten beklersek nasıl olacak? Bizim devletçilik anlayışımız nereye gidecek? Okul konusunda mülki amirimiz olarak Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı hanımefendi, eğitim camiasının başında sorumluluğu ağır olan Milli Eğitim Müdürümüz, sendika temsilcileri gelin bu eğitim seviyesini hep birlikte yükseltelim. Eğitimdekinin gözü siyasette olupta yarın bir yere Belediye Başkanı, Milletvekili olacağım demiyecek. Suçu tek taraflı aramayalım. Herkes ağzına geleni söylememeli. Çünkü o dil gelir bir gün öyle bir bağlayıcı olurki o zaman anlarsınız.” diye konuştu.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM