Çok güzelsin Afyon

Çok güzelsin Afyon

Büyük Taarruz’un 100.Yılı etkinlikleri kapsamında 1922 genç izci, 1922 metre bayrak ve 100. yılı temsilen 100 meşale ile Devlet Su İşleri’nden Zafer Meydanı’na kadar yürüdü

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin destek verdiği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 100.Yıl Bayrak Yürüyüşüne izci gençler başta olmak üzere çok sayıda genç ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 1922 metrelik bayrağın 1922 genç izci tarafından taşındığı yürüyüşekatılan Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Sultan Alparslanile 1071’de vatan yapılan bu topraklar yine 1922’de Mustafa Kemal’in önderliğinde kıyamete kadar vatan toprağı olması timsali, sembolü 1922’yi temsilen 1922 metre bayrağı 1922 gençle Zafer Meydanı’na götürüyoruz.” dedi.
Yürüyüşün bir kısmında Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı da eşlik etti. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. D. Veysel Eroğlu, Av. İbrahim Yurdunuseven ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve siyasi partilerin il başkanları, il protokolünün katıldığı yürüyüş, Zafer Meydanı’nda tamamlandı. Güzergah boyunca izcilere, vatandaşlar da hem balkonlarından hem de yürüyerek ellerindeki Türk bayrakları ile destek verdi.
Yürüyüş sonunda keman sanatçısı Canan Anderson Zafer Meydanı’nda hazırlanan alanda konser verdi. Birbirinden değerli eserlere kemanı ile hayat veren Anderson, dinleyenleri büyüledi.
Vali Yiğitbaşı, konser sonrası yaptığı konuşmada, 19.22’de başlatılan 1922 metrelik Türk bayrağıyla yürüyüşün izci ve gençlerle gerçekleştirildiğini söyledi. Yürüyüşün coşkulu ve gurur verici olduğunu ifade eden Vali Yiğitbaşı, “Yürüyüşün ardından Canan Anderson’un muhteşem performansını izlemiş olduk. Bu duygu dolu ve tarihi anlarda coşku ile hüznü bir arada yaşadık. Afyonkarahisar’da sahne aldığınız için teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile İzcilik Federasyonumuza da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Konser sonunda Vali Yiğitbaşı, sanatçı Anderson’a çiçek takdim etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM