GURUR ve MİNNETLE BİR ASIR: Asırlık gurur,  100 yıllık minnet

GURUR ve MİNNETLE BİR ASIR: Asırlık gurur, 100 yıllık minnet

Türk Milleti’nin esaret zincirlerini kırışı anlamı taşıyan Büyük Taarruz’un ve Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünü ecdadımıza minnet ve geleceğe güven duyguları içerisinde kutluyoruz. Büyük Taarruz, Afyon’un kurtuluşu ve Büyük Zafer’i kapsayan Zafer Haftası’nın 100’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler birbiri ardına devam ediyor. Bu yıl Sultandağı’nın Dereçine Beldesi’ni de kapsayacak şekilde 24 Ağustos’ta başlayan kutlamalar şehir merkezindeki etkinliklerin ardından dün Şuhut’ta devam etti. Gece Zafer Yolu ve Kocatepe Zirvesi’ndeki gerçekleşen etkinliklerin ardından bugün de Kocatepe Zirvesi’nde resmi kutlamalar yapılacak

Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümü kutlama programı kapsamında önceki gün Hava Meydan Komutanlığı’ndaki başlayan etkinlikler dün de devam etti. TSK’nın Harp ve Silah Araçları Sergisi dün de gün boyu bir çok konuğu ağırladı. 1922 metrelik Türk Bayrağı korteji ile dikkatler şehir merkezinde toplanırken, Zafer Meydanı’ndaki müzik dinletisi büyük ilgi gördü.
Dün saat 21.00’den itibaren Şuhut’taki programlara geçildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Şuhut’taki etkinlikler Atatürk Evi’nden başladı. Şuhut Şehir Stadyumu’ndaki etkinliklerin ardından Çakırözü Köyü’nden Zafer Yürüyüşü ile Kocatepe Zirvesi’ne ulaşıldı. Kocatepe Zirvesi’ndeki etkinlikler günün ilk ışıklarına kadar devam etti. Kocatepe Zirvesi’ndeki etkinlikler bugün saat 09.00’dan itibaren protokolün de katılacağı resmi törenlerle devam edecek.
Bugün saat 14.00’de AKÜ ANS Kampüsü’nde Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katılacağı konferans programı gerçekleştirilecek. Akşam saat 20.00’de ise Zafer Meydanı’nda Kara Kuvvetleri Komutanlığı bandosu konser verecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM