16. ATSO Spor Oyunları açılış törenine yoğun katılım oldu

16. ATSO Spor Oyunları açılış törenine yoğun katılım oldu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hâle getirilen ATSO Spor Oyunları, 16’ncı kez düzenleniyor

 

Geleneksel hâle getirilen ve 16.’sı düzenlenen ATSO Spor Oyunları açılış töreni ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in ev sahipliğinde, Kocatepe Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. 16. ATSO Spor Oyunları Açılış Töreni’ne Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ve askerî erkân, il protokol üyeleri, ATSO Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komiteleri Üyeleri, TOBB Afyonkarahisar KGK İcra Komitesi Başkanı Berna Tokman, TOBB Afyonkarahisar GGK İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan ile çok sayıda iş insanı, firmaların çalışanları ve aileler katıldı.
Açılış Töreni’nden önce 100 metre koşu, uzun atlama, ayak tenisi, ok atma ve bilek güreşi müsabakaları yapıldı. Açılış Töreni sırasında 400 metre koşunun finali ile ayran içme yarışması düzenlendi. Protokol üyelerinin ayrılmasının ardından penaltı atışları, halat çekme, ebeveyn-çocuk denge çubuğu yarışması, bireysel denge-çubuk yarışmaları tamamlandı.
“MUTLULUK DUYUYORUZ”
16. ATSO Spor Oyunları Açılış Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Afyonkarahisar Zeybekleri’nin gösterisi ile devam etti. Büyük alkış alan bu gösterinin ardından törenin ilk konuşmasını Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser gerçekleştirdi. Serteser, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 125’inci doğum yıldönümü olan 2006 yılında başlayan ve geleneksel hâle getirdiğimiz ATSO Spor Oyunları’nı 16’ncı kez düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e bağlı 365 Oda ve Borsa içinde en uzun soluklu spor organizasyonuna imza atıyoruz; bu nedenle gururluyuz. Üyelerimiz arasında rekabetin dostluğa dönüşmesini sağlayan ATSO Spor Oyunlarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da Zafer Haftası programlarına dahil edildi” dedi.
81 TAKIM, 543 SPORCU KAYIT YAPTIRDI
16. ATSO Spor Oyunları’nda yapılacak karşılaşmalar hakkında da bilgi veren Serteser, “İçinde bulunduğumuz 2022 yılında, Kocatepe sırtlarında başlayan Büyük Taarruz ve sonrasında kazanılan Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Bu nedenle 16. ATSO Spor Oyunları’nda ‘100 Yıldır Zafer’in İzinde’ sloganını kullanmayı kararlaştırdık. Bu yıl takım oyunlarımız olan Futbol, Basketbol, Voleybol ve Halat Çekme ile birlikte bireysel branşlarımız olan Ebeveyn-Çocuk Denge Çubuğu, Ayak Tenisi, Penaltı Yarışı, Bilek Güreşi, 100 Metre Koşu, 400 Metre Koşu, Uzun Atlama, Kort Tenisi, Masa Tenisi, Dart, Bowling, Tavla, Ayran İçme, Ok Atma, Hedef Vurma ve AVM’de Curcuna alanlarında da müsabakalar gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin 16. ATSO Spor Oyunları’na ilgisi dolayısıyla memnun olduğumu söylemek isterim. Bu yıl takım branşlarında 81 takım, bireysel oyunlarda 543 sporcu kaydını yaptırdı. İnşallah ilerleyen yıllarda çok daha fazla katılımla bu önemli spor organizasyonunu daha ileriye götüreceğiz” diye konuştu.
“ATSO SPOR OYUNLARI ÇOK KIYMETLİ”
16. ATSO Spor Oyunları Açılış Töreni’nin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Vali Yiğitbaşı, “Büyük Taarruz’un 100. Yıldönümü’nü birbirinden kıymetli, özel etkinliklerle kutlamak üzere programlarımız coşkuyla devam ediyor. Tabii bu etkinliklerin çok önemli bir parçası kültür-sanat faaliyetleridir. Bugün de bir spor etkinliğiyle aranızdayız. Coşkumuz, gururumuz gün geçtikçe farklı etkinliklerle gelişiyor. Bu anlamda ATSO Spor Oyunları etkinliğini çok kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın katkıları, devletimizin büyük yatırımlarıyla inşallah şehrimiz sporla ilgili çok farklı etkinlik ve yarışmalara, dünya çapında uluslararası oyunlara ev sahipliği yaparak adını duyurmaya devam edecek. Biz devlet olarak elimizden gelen her katkıyı şehrimiz için sağlıyoruz. Bu vesile ile iş insanlarımızdan da hem futbol takımımıza, hem de diğer spor branşlarına desteği artırarak devam ettirmelerini rica ediyorum.
ATSO Spor Oyunları 16’ncı defa yapılıyor. Bu çok kıymetli, çok özel. Burada birlik ve beraberliği, tatlı rekabeti ve dostluğu, hem gençlerimize, hem de şehrimizin geneline yaymış oluyoruz. Spor Oyunları’na şimdiye kadar katkısı olan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız’a, Meclis Başkanımız’a, kıymetli paydaşlara tek tek teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
HALAT ÇEKMENİN GALİBİ KAMU
Protokol konuşmalarının ardından, müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Ödül takdiminden sonra, ATSO Spor Oyunları’nın geleneği olan Kamu-Sivil Toplum Halat Çekme Yarışması düzenlendi. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hakemliğinde gerçekleştirilen yarışmanın galibi, son yıllarda olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşları oldu.
Tören, kalan müsabakaların finallerinin yapılması ve ödül törenleri ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM