Atlar 100. Yıla özel koştu

Atlar 100. Yıla özel koştu

Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kayıhan Belediyesinin katkılarıyla
“7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu” düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi
MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ağustos ayının Türk Milleti için
zafer ayı olduğunu vurgulayarak, “Büyük Zaferin 100. yılı coşkuyla yaşıyoruz.” dedi

 

Zafer Haftasının 100. yılı etkinleri kapsamında Geleneksel Spor Dalları Federasyonu öncülüğünde ve Kayıhan Belediyesinin katkıları ile düzenlenen “7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu”nda kupalar sahiplerini buldu. Türkiye’nin farklı illerinden 90 rahvan yarış atı katılırken, 20’ye yakın jokey yarıştı. Yarışlar 9 kategoride gerçekleştirildi. Programa; Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Zeki Genellioğlu, ilçe ve belde Belediye Başkanları, at tutkunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“BÜYÜK ZAFERİN 100. YILINI COŞKUYLA YAŞIYORUZ”
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Ağustos ayının Türk Milleti için zafer ayı olduğunu vurguladı. Taytak, “Bu sene Büyük Zaferin 100. Yılında 7’cisini düzenlediğimiz ‘Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu’nda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu Türk toprakları yaptığı günden bugüne kadar, bu ülkede varlığımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi devam ettirmek adına mücadeleler vermekteyiz. Yine Ağustos ayında 26 Ağustos 1922’de topraklarımızı işgal eden 7 düvel diye ifade ettiğimiz Müslüman ve Türk düşmanları Afyonkarahisar’da Kocatepe’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zaferi ile 9 Eylül’de Yunanlıların denize dökülmesi ile biten zaferin yani bundan 100 yıl önce yaşanmışları şimdi biz ruhen yaşıyoruz. 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan Büyük Zaferin 100. yıl etkinliklerini dolu dolu büyük bir coşkuyla, büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Geçmişte ve günümüzde özellikle Türk kültür çevrelerinde yetiştiği bilinen Rahvan Atlarını yetiştirme ve yarıştırma geleneğini tüm zorluklara rağmen günümüze kadar ulaştıran ve bu organizasyona katkı sağlayan, burayı şereflendiren tüm hanımefendilere, beyefendilere ve gençlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“MUSTAFA YILDIZDOĞAN KAYIHANLILARI COŞTURDU”
Yapılan konuşmaların ardından 10 kategori de düzenlenen yarışlarda dereceye girenlerin ödülleri verildi. Seçimi kurulu tarafından işadamı Halil Alimoğlu ağa seçildi. 7. Geleneksel Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Koşusu etkinlikleri konser ile devam etti. Önce ses sanatçısı Hamiyet konser verdi. Daha sonra ise sanatçı Mustafa Yıldızdoğan seslendirdiği parçalar ile programa katılan vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattı.

 

Müsabakalarda dereceye giren Afyonlular 100. Yılda kimseye kupa kaptırmadı. Yarışlarda alınan birincilik dereceleri şu şekilde:
BAŞ
1. Volkar Yunus Arslan (Afyon)
2. Alabacak Özkan Çelik (Ordu)
3. Ayaz Ayvaz Çamdeviren Nazilli
BAŞALTI
1. Ataman Ercan Öden (Antep),
2. Boldi Ali Kuyumcu (Afyon)
3. Egemen Selim İleri Samsun
BÜYÜK ORTA
1. Menderes Hüseyin Güder
2. Kobra Salim İleri
3. Aral Mevlüt Tosun (Konya)
KÜÇÜK ORTA
1. Cihangir Mustafa Erbaş (Afyon)
2. Ezel Yahya Duyuldu (Konya)
3. Falaz Zekiler Gıda A.Ş. (Afyon)
DESTE
1. Kraliçe Hüseyin Güder
2. Karabey Engin Apaydın
3. Akıncı Abdurrahman Demir
DÖRTLÜ TAY
1. Albeni Mustafa Erbaş
2. Eskobar Metehan Apaydın
3. Koca Arap Serkan Bozyiğit
ÜÇLÜ TAY
1. Memedim Ayfer Girgin
2. Karahisarlı Hüseyin Akıncı
İTHAL B
1. Süperstar Mahmut Genelioğlu
2. Megastar Mahmut Genelioğlu
İTHAL A
1. Vanbasten Ümit Güder
2. Pehlivan Mahmut Genelioğlu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM