“Madem meclis üyelerinin hakkı yok, Genel Sekreter tek başına yönetsin!”

“Madem meclis üyelerinin hakkı yok, Genel Sekreter tek başına yönetsin!”

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ilk birleşimi başta AK Parti Merkez Meclis Üyesi Nurettin Birliktir olmak üzere MHP grubu meclis üyelerinin salonu terk etmesiyle tamamlandı. Birliktir salonu terk ettiği sırada,
“Madem İl Genel Meclisi üyelerinin hakkı yok, Genel Sekreter tek başına yönetsin.” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Zeki Ertürk’de salonu terk ederken “Böyle olur mu?” sözleriyle tepki verdi

“VALİMİZİN İMZASIYLA MECLİSE GELMEDEN BİR İLÇEYE 5 MİLYON TL AKTARILDIĞI DOĞRU MU?”
İGM Eylül ayı toplantısının ilk birleşiminin sonuna doğru tansiyon yükseldi. AK Parti Merkez Meclis Üyesi Nurettin Birliktir gündem dışı söz alarak, “Genel Sekreterimize sormak istiyorum. Duyduğuma göre, ilçemizin birine Valimizin imzasıyla birlikte 5 milyon TL para aktarıldığı söyleniyor. Konu meclisimize gelmedi. Bu acaba gerçek midir? Gerçekse hangi amaçla hangi ilçeye aktarıldı. Hangi şartlarda, hangi hizmette kullanılacak? Bu konuda bilgi rica ediyorum.” dedi.
“BÖYLE CEVAP OLMAZ BİZ SEÇİLMİŞ MECLİS ÜYELERİYİZ”
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy soruyu ilk etapta şu sözlerle cevaplandırdı: “Bu konuda İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin beyi ben bilgilendireceğim. O da meclisimizi bilgilendirir. Şimdilik bu kadar cevap vermiş olayım.” Toy’un bu ifadelerinin ardından mecliste gerilim hat safhaya ulaştı. Nurettin Birliktir, “Böyle cevap olmaz. Biz seçilmiş İl Genel Meclisi üyeleriyiz. Kesinlikle burada hiçbir ilçeyi baz almıyorum. Hepsi bizim ilçemizdir. İlimizin 18 tane ilçesi var. Burada meclis üyelerinin bilgi hakkı vardır. Değilse arkadaşlarım yok bizim böyle bir talebimiz desinler.” sözleriyle tepki verdi. Birliktir’in sözleri Cumhur İttifakı Meclis üyeleri tarafından alkışlandı.
“MECLİSİ İL BAŞKANI MI YÖNETİYOR?”
Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, soruyu cevaplandırma noktasında Murat Toy’un takdir hakkını kullandığını, şahsen 5 milyon TL diye bir rakam duymadığını söyledi. MHP Şuhut İl Genel Meclisi Üyesi Ali Altan, Murat Toy’un cevap vermesi gerektiğini, böyle bir cevap veremeyeceğini dile getirdi. Toy’un “Başkanım şöyle söyleyeyim İl Başkanımızın bilgisi dâhilinde bu konuda bir çalışma yaptık. Ben size bilgi vereyim sizde meclisimizi bilgilendirin.” sözleri üzerine Altan, “Meclisi İl Başkanı mı yönetiyor?” diye sordu.
“TOPU ALIP KENARA GELMEK YANLIŞ BURADA MECLİS VE BAŞKANI VAR”
Ali Altan söz alarak konu hakkında görüşlerini ifade etti. Altan şöyle konuştu: “Bu konuya açıklık getirmek isterim. Sonuçta Afyon bizim Afyonumuz’dur. İlçeler bizim ilçelerimizdir. Köyler de bizim köylerimizdir. Bizler İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaremizin, devletimizin tüm imkânlarını kullanarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Fakat burada ki olayda Sayın Genel Sekreter diyor ki ‘İl Başkanı ile konuştum. Burada meclis var. Burada meclis başkanı vardır. Topu alıp kenara gelmek yanlıştır. Konuşulması gereken yer meclistir. Sizinle yani meclis başkanı ve meclisle görüşülmelidir. Sıkıntı yok hangi ilçemiz veya hangi köyümüz ne istiyorsa elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde kendisini kenara alması yanlıştır.”
“BU YANLIŞTIR ESHEFLE KINIYORUM”
AK Parti Afyonkarahisar Meclis Üyesi Nurettin Birliktir tekrar söz alarak şunları söyledi: “Benim İl Başkanımın da, Milletvekillerimin de, Bakanımın da her sıkıştığımda haberi var. Bu yanlıştır eshefle kınıyorum.” Birliktir’in sözleri tekrar alkışlandı.
“GENEL SEKRETERİN MECLİSTEN GİZLEYEREK YAPILAN EYLEMİ SAVUNMASI ETİK DEĞİLDİR”
Konuyla ilgili son sözü İYİ Parti Merkez Üyesi Alper Yağcı aldı. Yağcı şunları kaydetti: “Sultandağı ilçesinde yapılmayan GES Projesiyle ilgili medyaya çıkan habere binaen Genel Sekreterin ‘Ben yaptım oldu.’ şeklinde İl Genel Meclisini pasifize eden cevabına yönelik MHP Üyesi Ahmet Zeki Ertürk’ün belki hatalı kelime olabileceği yönündeki ifadelerine inanmaya başlamıştık. Üzerine bir ilçemize meclisin haberi olmadan aktarılan para konusu gündeme gelince iş değişti. Misafirlerimizin meclisimizin tüm ilçelerimiz için aldığımız kararların mümkün olduğu kadar oybirliğiyle alınmasını övgüyle bahsetmesine rağmen, beraber hizmet etme noktasında yarışırken ‘İl Başkanı ile görüştüm. İl Başkanının haberi var.’ sözleri sarf edildi. Burada İl Başkanı yok. Burada toplam 50 İl Genel Meclisi Üyesi var. Elli üyenin 50’de hepimiz Afyonkarahisar’a hizmet etmek için çaba sarf ediyoruz. Bununla Genel Sekreterimiz şunu ortaya koymuştur; Ben İl Başkanı ile görüşüyorum. İstediğim yere istediğim yatırımı yapıyor, istediğim yeri istediğim parayı harcıyorum. Yapılacak yatırımın hangi partiden olan Belediye’ye ve nereye yapılacağı önemli değildir. Yatırımın ve istihdamın Afyonkarahisar’a kazandırılması önemlidir. Burada bizim gerekirse Sultandağı Belediye Başkanımızı buraya davet edip gerçekten haberde sözü gelen yatırımcı gelecek mi? Bu durumda gerçekten 40 bin kişiye istihdam sağlanacak mı? Sözü edilen projenin iptali bu durumda daha mı iyi olacak? Bunların hepsini bizim irdelememiz gerekirken biz bugün maalesef öğrendik ki üzülerek söylüyorum 50 tane Meclis Üyesinin olduğu bir mecliste Genel Sekreterin ‘İl Başkanımızın haberi var.’ şeklindeki açıklaması vardır. Bu açıklamaya çok üzüldüm. Sayın İl Başkanı ile bir derdim yok. Genel Sekreterimizin Meclisten gizleyerek yapılan bu eylemi savunmaya kalkması son derece etik dışı şık olmayan bir davranıştır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM