“Ülke genelindeki gibi İGM’de millet iradesi hiçe sayıldı”

“Ülke genelindeki gibi İGM’de millet iradesi hiçe sayıldı”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İl Genel Meclisi’nin AK Partililer tarafından itibarsızlaştırıldığını ifade etti. Mısırlıoğlu, “Ülkenin her yerinde millet iradesi hiçe sayıldığı gibi İl Genel Meclisi’nde de millet iradesi ile seçilen üyeler hiçe sayılmıştır” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İl Genel Meclisi’nin hiçe sayılarak AK Parti İl Başkanı’nın insiyatifi ile bir ilçeye 5 milyon TL aktarıldığı iddiasının gündeme geldiği meclis toplantısında konunun açıklanmadığını kaydetti.
“DEMOKRASİ AYAKLAR ALTINA ALINDI”
Muhammet Mısırlıoğlu, demokrasinin ayaklar altına alındığını ifade etti. Mısırlıoğlu, “Demokrasiyi ayaklar altına alıyorlar. AKP İl Başkanı, meclis adına karar veremez. 5 Eylül Pazartesi günü yapılan İl Genel Meclisi toplantısı sırasında gerginliğe yol açan 5 milyon TL’lik bütçenin mecliste görüşülmeden bir ilçeye aktarıldığı iddia edilmiştir. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, lakayt tavırlarla konuyu açıklamaktan kaçmaktadır. Demokrasi ayaklar altına alınmış, meclis itibarsızlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verdi.
“MİLLET İRADESİYLE SEÇİLEN ÜYELER HİÇE SAYILDI”
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy’un AK Parti İl Başkanı’nın arkasına sığındığını ileri süren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “İl Genel Meclisi AKP’liler tarafından el birliği ile itibarsızlaştırılmıştır. İl Başkanı yetki ve sorumluluklarını aşan her işi duyarsızca ranta çevirdiği için kendini meclisten üstün görmekten de hiç çekinmemiş. Her partiden üye bulunan bir mecliste alınması gereken 5 milyon TL’lik para aktarımı kararı, mecliste hiç görüşülmeden kendisinin insiyatifi ile bir ilçemize aktarılmıştır. Konu gündeme getirilince de meclis genel sekreteri açıklama yapmaktan kaçınıp ‘İl Başkanımızın bilgisi var.’ demekle yetinmiştir. Ülkenin her yerinde millet iradesi hiçe sayıldığı gibi İl Genel Meclisi’nde de millet iradesi ile seçilen üyeler hiçe sayılmıştır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM