TÜBİTAK’tan Afyonkarahisar’da açılacak  bilim merkezine tam destek

TÜBİTAK’tan Afyonkarahisar’da açılacak bilim merkezine tam destek

Dumlupınar BİLSEM’de başlayan “İklim Değişikliğine Çözüm Olabilsem” projesi hakkında bilgi alan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, merkezden övgü ile söz etti. Mandal, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ta Afyon’da iken ifade edilmişti. İnşallah yakın zamanda bir Bilim Merkezimizin Afyonkarahisar’da açılacak. Bizde TÜBİTAK olarak destek vereceğiz” dedi

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri ile öğretmenlerini ziyaret etti. Mandal’a dün sabah açılışı yapılan “İklim Değişikliğine Çözüm Olabilsem” projesi hakkında detaylı bilgi verildi. Merkezde eğitim gören öğrencilerin sınıflarını ziyaret eden Mandal, öğrencilerle çeşitli konularda sohbet ederek TÜBİTAK Dergisinin Eylül ayı sayısını dağıttı. Mandal’a AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş, öğretmenler ve öğrenciler eşlik ettiler.
“ÇOCUKLARIMIZIN HEYECANINA AFYON’A GELEREK ORTAK OLDUM”
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Afyonkarahisar’da Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nde TÜBİTAK olarak 4004 koduyla destekledikleri “Doğa ve Bilim Okulları” kapsamında “İklim Değişikliğine Çözüm Olabilsem” projesi üzerinde toplam 30 dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisinin çalıştıklarını kaydetti. Mandal, “İklim konusu tüm dünyanın gündemindedir. Dünya gündeminde olan iklim konusunda öğrencilerimizin farkındalıklarının artmasının yanı sıra memnuniyetle ifade edebilirim ki çözüm oluşturabilme gayretleri vardır. Programın esas amacı 5 gün boyunca hem Dumlupınar BİLSEM’de aldıkları eğitim akabinde de sahada farklı yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yerinde ziyaretlerle bunu gerçekleştirecekler. Şu anda sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli gündemi olan iklim değişikliği konusuna birilerinin çözüm bulup, birilerinin geliştirdiği teknolojiyi bizde kullanalım anlayışı yoktur. Bu soruna başından itibare tasarlamak ve gerekli çözümleri oluşturabilmek için bizde varız diyen 4’ncü ve 5’nci sınıflardaki genç çocuklarımıza sınıf ziyaretlerimizde sorduğumuz sorulara verilen cevaplar çocuklarımızın sorunun farkındalıklarının çok ötesinde çözüm bulma noktasında heyecanları vardır. Bu heyecana ortak olabilmek için bende Afyon’da bulunmak istedim.” dedi.
“DUMLUPINAR BİLSEM’İ
TEBRİK EDİYORUZ”
“Tebrik ediyoruz Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezimiz özellikle hem TÜBİTAK başta olmak üzere tüm Teknofest yarışmalarımızda derece alan bir bilim sanat merkezimiz.” diyen Mandal şöyle konuştu: “Çocuklarımızın sadece iklim alanında değil ki sınıf ziyaretlerimizde sorduğumuz soruları verilen cevaplarla bilinç düzeyleri ortadadır. İklim sorununda sınıflarda ki sohbetlerimizde gereken önlemlerin alınmaması halinde ileride iklim göçlerinin ortaya çıkabileceğine değindik. Ama öğrencilerimize ve onların çözüm önerilerine baktıkça bundan geleceğimiz açısından özellikle gelecek nesillerimiz açısından büyük umut görüyorum. Bu umut ve heyecanı Türkiye’nin her yerini ziyaret ettiğimizde görüyorum. Bunu iki hafta önce ülkemizin 81 ilinden gelen gençlerimizle birlikte Samsun’da Teknofest’te yaşadık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geliştirdikleri çözümler sorunların çözümünde biz varız demek için uğraşıyorlar. Biz varızı sadece günümüz teklonojilerinde değil geleceğin teknolojilerinde hazırlama noktasında kullanıyorlar. Ben gençlerimize ve çocuklarımıza güveniyorum. O yüzden Afyonkarahisar Dumlupınar BİLSEM’deyiz. TÜBİTAK olarak biz bu süreçleri desteklemek noktasında varız. Motivasyon ve sorumluluk vermek için uğraşıyoruz. Motive olduklarını gördüğümüz sorumluluk almaya hazır olduklarını belirten çocuklarımızı tebrik ediyorum. Öğretmenlerimize bu süreci emeği geçen tüm danışmanlarımıza, proje yürütücülerimize teşekkür ediyorum.”
“AFYON’A YENİ BİR
BİLİM MERKEZİ AÇILACAK”
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da olduklarını hatırlatan Mandal sözlerini şöyle tamamladı: “İnsansız Hava Aracı yarışmalarımız için yakın zamanda Afyonkarahisar’daydık. Yarışmalarımızı lise ve üniversite kategorilerinde gerçekleştirdik. Gelecek yıllarda da yine Afyonkarahisar ilimizde bilim ve teknoloji temelli farklı yarışmalarımızı yapmak için birlikte olacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ta buradayken ifade edilmişti. İnşallah yakın zamanda bir Bilim Merkezimizin Afyonkarahisar’da açılması konusu gündeme geldi. Zaten ön bir protokolümüz vardı. Onu hızlı bir şekilde eyleme dönüştürüp bu çocuklarımızın sayısını artırmak için bizde TÜBİTAK olarak destek vereceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM