“Doğru güneş koruyucu kullanılmalı”

“Doğru güneş koruyucu kullanılmalı”

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ali Ertan Ercan, yaz aylarında cilt sağlığına yönelik önerilerde bulundu. Ercan, güneşin etkilerinden korunmak için özellikle yaz sezonunda kişiye özel doğru bir güneş koruyucu kullanımı gerektiğini vurguladı

Cildiye Uzmanı Dr. Ali Ertan Ercan, cilt bakımının her mevsimde farklılık gösterdiğini, yaz aylarında özellikle güneşin etkilerinin bulunduğu özel bir dönem olduğunu belirtti.
“YAZIN GÜNEŞ KORUYUCU KULLANILMALI”
Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Ertan Ercan, güneşin cilt üzerindeki etkilerinin son yıllarda önem kazandığına dikkat çekti. Ercan, “Güneşin etkilerine karşı cildimiz için özel bir bakım uygulamamız gereklidir. Güneş cilt üzerinde D vitamini yapımını sağlayarak kemik sağlığı için önemlidir. Ancak yapılan bilimsel çalışmalar bir gün içinde 5-10 dakikalık güneşe çıkmanın vitamin sentezi için yeterli olduğunu göstermiştir. Ayrıca güneşlenme sonrası oluşan bronz tenin kişiyi daha sağlıklı ve güzel gösterdiğine inanılmaktadır. Halbuki uzun süreli aşırı güneşlenme, cilt üzerinde önemli problemlere yol açmaktadır. Cildin erken yaşlanması, kuruması, cilt lekeleri, damarlanma artışı ve cilt tümörü oluşumunu kolaylaştırma en önemli problemlerdir. Bu nedenle yaz ayları boyunca yapılması gereken en önemli bakım bir güneş koruyucu ürün kullanmaktır.” ifadelerine yer verdi.
“DOĞRU ÜRÜN ALINMALI”
Güneş koruyucu ürün kullanımının önemine değinen Ercan, “Güneş koruyucu ürün kullanımı önemlidir. Öncelikle doğru ürün alınmalıdır. Piyasada çok çeşitli markalara ait ürün bulunmaktadır. Dermatoloğunuzun önerdiği ya da medikal kozmetik sınıfında bulunan bir güneş koruyucu ürün alınmalıdır. Eğer cildiniz aşırı yağlıysa veya sivilceleriniz varsa emülsiyon şeklinde yağsız ürünler tercih edilmelidir. Cilde uygun olmayan güneş koruyucu ürünler sivilce oluşumuna, siyah noktalara ve cildin aşırı yağlı görünümüne neden olabilir. O nedenle doğru ürün kullanmak önemlidir. Bu tip ciltlerde cildin temizliği de önemlidir. Cildin yağ dengesini sağlayan temizlik ürünleri kullanılmalıdır. Temizlik sonunda uygun nemlendirici ürünler kullanılarak cilt desteklenmelidir. Cildiniz kuruysa veya hassassa krem bazında ürünler alınmalıdır. Bu ürünlerde cildi nemlendirme özelliği olan bileşikler olduğu için cildi hem nemlendirir hem de güneşten korunmasına neden olur. Bu tip ciltlerde cildi fazla kurutmamak için jel ya da köpük tarzında temizleyiciler kullanılmalıdır. Güneşin kurutucu etkisi nedeniyle bu cilt tiplerinde haftada 1-2 kere nem maskeleri uygulanabilir. Cildinizde kızarıklık varsa, ciltteki damarlar belirginse krem bazında güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Ten renginde ya da hafif yeşil renkteki kremler kızarıklığı kamufle ettiği için tercih edilebilir. Kızarık ve hassas ciltlerde cildi rahatlatan ve sakinleştiren özel karışımlar ya da kremler kullanılarak destek tedavi sağlanabilir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM