Moritanya Büyükelçisi hemşehrimiz görevine başladı

Moritanya Büyükelçisi hemşehrimiz görevine başladı

Moritanya İslam Cumhuriyeti’ne Türkiye Büyükelçisi olarak atanan Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Akif Menevşe görevine başladı

 

15 Ağustos 2022 tarihi itibariyle fiilen Türkiye’nin Moritanya’daki Büyükelçisi olarak görev yapmaya başlayan Akif Menevşe, dün itibariyle resmen görevine başladı.
1 Haziran 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Büyükelçi Atama Kararnamesi ile Moritanya’nın başkenti Nuakşot’a Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanan Akif Menevşe dün Moritanya İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı El Gazouani’ye güven mektubunu sundu.
Büyükelçi Akif Menevşe güven mektubu sunma töreni ardından yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki mevcut dostluk ve kardeşlik ilişkilerini zenginleştirmek ve geliştirmek için yoğun şekilde çalışacağını beyan etti.
Büyükelçi Akif Menevşe’nin güven mektubunu sunma töreninin Moritanya medyasında geniş yankı uyandırdığı görüldü. Akif Menevşe daha önceden de Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu olarak görev yapmıştı.

Moritanya neresi?

 

Moritanya ya da resmî adıyla Moritanya İslam Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Fas tarafından ilhak edilen Batı Sahra ile aynı bölge üzerinde Polisario tarafından tek taraflı bağımsızlığı ilan edilen Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti, Cezayir, Mali ve Senegal oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Nuakşot’tur.
Bölgede sömürgeci olarak kalan Fransızlar’dan bağımsızlığını 1960 yılında elde eden Moritanya iç çalkantılarla sıkça gündeme gelmişti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM