“Teleferik projesi inşallah  2023 Mayıs ayına yetişecek”

“Teleferik projesi inşallah 2023 Mayıs ayına yetişecek”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yap işlet devret modeli uygulanacak teleferik projesinde yer teslimi yapıldığını, Kale’nin tepesinde de Müze Müdürlüğü kontrolünde sondaj çalışması gerçekleştirildiğini belirtti. Zeybek, “Teleferik projesinin Mayıs 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor. İnşallah yetişir bu tarihe ve açılışını yaparız” dedi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında tamamlandı. Toplantı gündeminde bulunan 42 madde görüşülerek karara bağlandı.
“GERÇEK DEĞERLERİMİZLE GASTRONOMİ ŞEHRİ OLDUK”
Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, TEKNOFEST ve Motokros Festivallerinin yapıldığını 7-8-9 Ekim 2022 tarihlerinde de Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali yapılacağını söyledi. Zeybek, “Afyonkarahisar Konya’dan sonra Mevleviliğin ikinci başkenti. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin 7. Göbek torunu Afyon’dan metfun. Konya’da semazen kalmadığı dönemde Afyon’dan semazenler gidip Konya’da insan yetiştirmişler. Ekibimiz, ‘Hamdım, piştim, yandım’ sözünden ötürü ‘Bizim mutfağımızda sadece yemek değil insan da pişer’ sloganı ile yola çıktılar. Festivalimizin lansmanını yaparak bunu Cuma yaptığımız toplantı ile açıkladık. Geçtiğimiz yıl 15 büyükelçi katılmıştı, bu sene ise 20’ye yakın büyükelçi ve çok sayıda dünyaca ünlü şeflerimiz katılacak. Bursa’da yapılan gastronomi etkinliğine konuşmacı olarak katıldım. Ben iddia ediyorum Afyon hak ettiği yerde boşu boşuna değil. Gerçek değerlerimizi ön plana çıkararak Gastronomi şehri unvanını aldık. Bu seneki festivalde de bu durumu yerli ve yabancı herkese göstereceğiz.” dedi.
“98 KONAĞIN RESTORASYONU BİTMEK ÜZERE”
Afyonkarahisar’ın 115 konağını sokak sağlıklaştırması ile tamamlayıp turizme kazandırdıklarını dile getiren Zeybek, “2022 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan aldığımız kredi ve hibe ile 98 konağımızın da restorasyonunu bitirmek üzereyiz. Şehrimize değer katsın diye ticaretin kalbi Uzun Çarşımızda görüntü kirliliği, trafik karmaşasını ortadan kaldırmak için cephe iyileştirme projesini yapıyoruz. Gündüz ticari hayatın devam etmesi için gece yapılan çalışmalar transit geçiş olacak ve kaldırımları genişletmek amacıyla devam ettiriliyor. Esnaflarımız imza toplamış tarihi hanın yapılması için. Tepkiler olumlu. Peyder pey tamamlayarak hizmete sunacağız.” diye konuştu.
“TELEFERİK PROJESİ
İNŞALLAH MAYIS 2023’E YETİŞİR”
“Daha önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz yap işlet devret modeli uygulanacak teleferik projesinin yer teslimi yapıldı.” diyen Zeybek, “İhaleyi alan firma şantiye alanını kurmaya başladı. Kale’nin tepesinde de Müze Müdürlüğü kontrolünde sondaj çalışması yapılıyor. Mayıs 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor. İnşallah yetişir bu tarihe ve açılışını yaparız. Battalgazi Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallelerimizde yağmur yağdığı zaman ciddi su baskınları oluyordu. Yağmur suyu hattı ihalemizi gerçekleştirdik. Takriben 60 milyonluk bir yatırım. Hatlar bitmek üzere menfezleri tamamlanan yerlerde de yol tamir işlerine ekiplerimiz başladı. Kısa sürede tamamlamak istiyoruz. İçme suyu artıma tesisimizin yanında güneş enerji sistemimiz vardı. Tükettiğimiz enerjiyi mahsuplaşmak şartı ile maliyeti yarı yarıya düşürmüş olacağız. Yol ve sıcak asfalt kapsamında 384 bin metrekare sıcak asfalt, 360 bin metrekare de sathi kaplama yapıldı. 109 bin 491 metrekare de beton parke yapıldı. Ekiplerimiz hala çalışmalarını belirlenen yerlerde devam ettiriyor. Mümkün mertebe şehrimiz merkezinde bozuk yolları yaparak tamamlamak istiyoruz, yetişmeyen kısımlar 2023 yılı programında yapılacak.” şeklinde konuştu.
“CİRİT KAYALIĞI MİLLET BAHÇESİ İHALESİ 27 EKİM’DE YAPILACAK”
Garnizon Millet Bahçesi projesinde ihale ve yer tesliminin yapıldığını dile getiren Zeybek, “Kısa sürede de burada fiziki çalışmalar başlayacak. Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projemizin ise 27 Ekim’de ihalesi yapılacak. Kendi imkânlarımızla yapmaya başlayacağız. Şehrimizde orta refüjleri su tasarrufu nedeni ile kuru peyzaj uygulaması ile donatıyoruz. Tepkiler olumlu, kuru peyzaj çalışmasına farklı yerlerde de devam edeceğiz. Saray Düzünde 500 bin metrekarelik içerisinde spor sahaları, piknik alanlarının bulunduğu, bungalov evleri, koşu parkurlarının yer aldığı bölgesel kamp alanının ihalesi de bitme aşamasında. Biter bitmez kullanıma açacağız. İki bine yakın ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştirdik. Bunlar değerli meclis üyelerimizin almış olduğu kararlar neticesinde yapılıyor. Hepinizin emeği var ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE
GAYRİMENKULLERİNİ SATACAK
Toplantı bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin oybirliğiyle kabul edilmesiyle devam etti. Vefat ve çeşitli nedenlerden dolayı ticari plakaların yasal süreleri içerisinde talep edilen şahıslara devir edilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Belediye tarafından satışı yapılan ön ödemeli su sayaçlarının KDV dâhil bin 450 TL olmasına karar verildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan muhtelif alanlara sahip beş adet gayrimenkulün satışı, satış şartları ve muhammen bedellerinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verildi. Mehmet Zeybek, sözkonusu gayrimenkullerin çevre yolu üzerinde bulunduğunu belirtti. Mülkiyeti Belediyeye ait Akçin Mahallesinde arsa vasfındaki 5 gayrimenkulünün satışı ve satış şartlarının belirlenmesi için Encümene yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Zeybek, arsaların kamyon garajının ön tarafından olduklarını kaydetti.
BAYRAKTEPE MEZARLIK
YOLU GENİŞLETİLECEK
Mülkiyeti TRT’ye ait olan merkez Kanlıca Mahallesi 159 ada, 109 parselde yer alan 309,09 metrekare alana sahip taşınmazın Belediye hizmetlerinde kullanımı amacıyla satın alınması için Belediye Encümenine yetki verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Hıdırklık’ta vericilerin olduğu bu alanda müşterek bir verici istasyonu yapmak istediklerini kaydetti. Ataköy ve Fevzi Çakmak Mahallerinde Bayraktepe mezarlığına giden yolun genişletilmesi amacıyla yol aksı içinde kalan kısımların kamulaştırılma çalışması için Belediye Encümenine yetki verildi.
KALE ÇEVRESİ KORUMA PLANI KURULA SUNULACAK
Dumlupınar Mahallesinde yıkılarak yeniden yapılan İmam Hatip Lisesi bahçesinde kalan cami parselinin eğitim tesisinden ayrılmasına karar verildi. Merkez Sadıkbey mahallesinde 356 ada, 14 nolu parselde turizm ticaret alanı amaçlı ilave imar planı yapım talebi kurum görüşleri alındıktan sonra tekrar meclis gündemine gelecek. Merkez Akçin Mahallesi’nde 412 ada, 66,75 ve 76 nolu parsellere mezarlık alanı olarak ilave imar planı yapılması teklifi gerekli incelemeler yapıldıktan sonar tekrar gündeme alınacak. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Karahisar Kalesi’ni kapsayan alanda koruma amaçlı imar planı revize edilerek Kurula sunulmasını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Ataköy Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nin olduğu bölgede imar plan değişikliği yapılmasına karar verildi.
MUHALEFET: ADİL OLMAMIŞ ZEYBEK: İLTİMAS GEÇME YETKİMİZ YOK
Toplantı sonunda Millet İttifakının CHP’li Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, Mehmet Zeybek’in, İkmal ve Garnizon Komutanlığı çevresindeki yapılaşma ihalesinin 57 milyon TL’ye kime ve ne zaman ihale edildiğini merak ettiğini söyledi. Zeybek en düşük teklifi verene ihalenin verildiğini ifade etti. Taşer, 21 milyon TL’ye Millet Kütüphanesi ihalesinin verildiğini hatırlatarak, “Mütaahit firma işi bıraktı yeni bir firma girdi. Bu ihale ne oldu, kaça yapıldı? Onu merak ediyorum.” dedi. Millet Kütüphanesi’nin 43 milyon TL’ye ihale edildiğini belirten Zeybek, “İlk başta 22 milyon TL’ye ihale edilen kütüphane yapım işini alan firma tasfiyeye gitti. İkinci ihalede 43 milyon TL’ye gitti. Yer teslimi yapıldı inşaat başladı. İhaleyi alan firma Sayın İnşaattır. Zaten daha önce de o almıştı.” dedi. Taşer’in neden aynı firmaya ihalenin verildiği sorunu Zeybek, “Aynı firmaya verilme amacı yoktu. İhale herkese açıktı. O firmada tekrar ihaleye katıldı. En düşük teklifi veren o arkadaştı. Hükümetin çıkardığı kararname ile mütaahitlere fesih hakkı tanındı. Firma bu hakkını kullandı.” dedi. Taşer, “Pek adil olmamış anlaşılan.” ifadelerini kullandı. CHP’li Meclis Üyesi Murat Çelikbaş’ta Taşer’le aynı görüşte olduğunu belirtti. Mehmet Zeybek, “İhalelerimizi Kamu İhale Kurumuna göre yaptık. En düşük teklifi veren firma alıyor. İhaleyi alanda Sayın İnşaattır. Kimseye iltimas geçme gibi bir hakkımızda yok yetkimizde yok.” dedi.
ZEYBEK: CHP BELEDİYE’NİN
BU TÜR HİZMETLERİNİ MAHKEMEYE GÖTÜRÜP İPTAL ETTİRDİ
CHP Belediye Meclis Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu, yüksek enflasyon sıkıntısı geçinceye kadar Özel İdare ile Belediye işbirliğiyle üniversite öğrencilerine kahvaltı verilmesi, ekonomis zayıf mahallelerdeki öğrencilere beslenme takviyesi verilmesi önerisinde bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Öncelikle bütçe durumumuza bakmamız lazımdır. Belediye’nin daha önce bu şekilde yaptığı hizmetleri maalesef CHP Anayasa Mahkemesine götürerek iptal ettirdi. Ekonomik durumumuzu inceleyip düşünelim” dedi. Kasım ayı meclis toplantısı 1 Kasım 2022 Salı akşamı saat 18.30’da başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM