“Siyasi baskıya gerek yok, Afyonlu kime oy vereceğini iyi bilir”

“Siyasi baskıya gerek yok, Afyonlu kime oy vereceğini iyi bilir”

Ticaret Borsası ve bağlı şirketlerin Fahrettin Zobalı ekibinin akrabaları tarafından şahsi malları gibi kullanılmaya başlandığından dert yanan ATB Başkanı Mehmet Mühsürler ve ekibi, “Çalmadık, çaldırmadık, Borsa’yı büyüttük. Borsa’ya sahip çıkmak için yeniden adayız” dediler

 

Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın8 Ekim Cumartesi günü organ seçimleri yapılacak.23 kişilik Borsa Meclisi ile 8 Meslek Komitesi üyelerinin belirleneceği bu seçimlerde ATB’nin mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ile ATB’nun Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı’nın ekipleri yarışacaklar.
“BORSA’NIN SERVETİ
400 MİLYON TL’Yİ GEÇTİ”
Dün ekibiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 2009 yılından bu tarafaBorsa’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, “Görev yaptığım 13 yıl boyunca canla başla, heyecanla, şevkle, gece gündüz demeden Borsanın ve üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda çalıştım.Kendimi başarılı yada başarısız saydığım çalışmalarımın birkaçını söylemek isterim. Bunların başında; Dinar ilçemizde 30bin tonluk tarım ürünleri lisanslı depoları ve mısır kurutma tesisleri,İlimiz merkezindeki OSB’de 50bin metrekare arazi üzerine Canlı Hayvan Tesisleri, OSB’de 140bin metrekare arazinin borsamıza kazandırılması, yine 400kW’lık Güneş Enerjisi Santralinin kurulumu, Emirdağ ilçemizde 17bin metrekare arazinin alımını sayabilirim. Alınan araziler ve yapılan tesislerin bu günkü toplam değeri yaklaşık 400 milyonTL’yi bulmaktadır. 2009 yılında Borsayı devraldığımızda kasası-1,5milyonTL’ydi. O günlerden bu günlere, çalmadım çaldırmadım, yemedim yedirmedim. Sonuç ortada” dedi.
“HAYVAN PAZARINDA
BAŞARILI OLAMADIK”
Başarısız olarak gördüğü çalışmasının ise canlı hayvan tesislerinin işletilememesi olduğunu belirten Mehmet Mühsürler, “Son derece modern bir tesis olmasına rağmen elimizde olmayan nedenlerden dolayı işletilemedi. Bu konuda eleştirilmeyi hak ettiğimizi söylemeliyim ama şunu da eklemek isterim ki gerekli desteği de göremedik” dedi.
Borsa tarafından yapılmasından dolayı övündüğü, gurur duyduğu AFLİDAŞ’ın yani Dinar’daki Lisanslı Depoların işletilmesinden, personel politikasına kadar birçok konuda yönetimdeki arkadaşlarıyla fikir ayrılıkları olduğunu kaydeden Mehmet Mühsürler, “Kamu yararının gözetilmemesi, etik kurallarına uygun hareket edilmemesi, liyakatli personel yerine sadakatli, yakın eş dost, akrabalığın, aile üyelerinin tercih edilmesi gibi daha birçok sebepten dolayı 11 yıl beraber hareket ettiğimiz kişilerle son 2 yıldır yollarımız ayrıldı. Şimdi onlar ayrı bir liste ile borsa yönetimine talip oldular” dedi.
“BORSA KAMPÜSÜ KURACAĞIZ”
Bu 2 yıllık süreçte kendilerinin de boş durmadıklarını anlatan Mühsürler, “İlimizin önde gelen iş insanlarıyla ve üyelerimizle gerekli istişareleri yaptık. Sonuçta başarılı geçen projelerin, yatırımların ve çalışmaların yarım kalmaması için yeni projelerimizle beraber yeniden adaylığımızı açıkladık. Şuan burada bulunan arkadaşlarla birlikte gücümüze güç katarak, birlik ve beraberlikle borsanın yönetimine tekrardan talip olduk. Önümüzdeki dönem için seçilirsek; İlimiz merkezindeki OSB’deki toplamda 220bin metrekare arsamızı BORSA KAMPÜSÜ şekline dönüştüreceğiz.Bu kampüste tüm birimlerimiz toplanacak,Tarım ürünleri ve yağlı tohumlar için 30bin ton kapasiteli Lisanslı Depolar, Tam donanımlı Akredite Laboratuar, Yumurta tozu işleme tesisleri, Tarım ürünlerinin alınıp satılabileceği satış salonları ve depolarını yapacağız. Ayrıca; Atıl vaziyetteki canlı hayvan tesislerinin işletilmesi için sektöründen gerekli desteği alarak aktifleştirmeyi planlıyoruz.Ayrıca; Emirdağ ilçemizdeki arazimize 30bin ton kapasiteli Tarım ürünleri lisanslı deponun kurulmasını projelendirdik. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin, Borsamızın ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda her türlü projeyi destekleyeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi
“AFYONKARAHİSAR’ YAPILACAK
DEV YATIRIMI ÖNLEDİLER”
11 yıldır Borsa yönetiminde görev yapmalarına rağmen sadece son 2,5 yıldır huzursuzluk yaşandığını belirten ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, şunları söyledi:
“Lisanslı depolama amacıyla kurduğumuz şirketle birlikte sıkıntılarımız başladı. Bu şirketin yönetimi Borsa’dan seçiliyor. Biz burada eş, dost, akraba personel olmasını istemedik. Fahrettin Zobalı başkan ise bunun aksini uyguladı. Fikir ayrılığımız böylece oluştu. Şirketin işleyişi ile ilgili tereddütler oluştu. Yönetimde 4’e 3 gibi bur duruma düştük. Karar alamadık. Son 2 yılımız böyle geçti. Abalıoğlu Türkiye’nin en büyük süt üreticilerinden. Bu firmanın Afyon’a yapılması gündemde idi. Hayvan pazarının olduğu yerde 150 bin metrekare yerimiz var. Orayı Abalıoğlu’na verecektik ve 1500-2000 kişi istihdamlı bir yatırım gerçekleşecekti. Yönetimdeki arkadaşların karşı çıkması nedeniyle bu yatırımı ilimize kazandıramadık.
“SİYASİLER BASKI
YAPMAMALI. AFYONLU NEREYE
OY VERECEĞİNİ İYİ BİLİR”
Borsa başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının seçimlerine siyasilerin müdahil olup olmadıklarıyla ilgili soruya karşılık “Susma hakkımı kullanmak istiyorum “diye cevap veren Mühsürler ısrarlı sorular üzerine şunları söyledi:
“İnsanlar birbirlerini sevebilirler siyasi görüşler farklı olabilir. Sektörümüzle ilgili olmayan, ehil olmayan kişiler olaylara müdahil olunca sıkıntı buradan başlıyor. Bu durum bizi üzüyor. Bu yanlış, siyasilerin baskı yapmasına gerek yok. Büyük baskılar olduğuna inanıyorum.”
MÜHSÜRLER’İN EKİP ARKADAŞLARI
Zobalı ve akrabalarının şirketlerde ne gibi görevler aldığının sorulması üzerine ATB yöneticileri, “Meclis başkanının kızı genel müdür, fabrikasında çalışan kişi şirketin eksperi, dayısının kızı, amcasının oğlu hepsi şirketlerde çalışıyorlar. Biz buna karşıyız” cevabını verdiler.
Mehmet Mühsürler’in ekibinde yer alan diğer isimler görüşlerini şöyle dile getirdiler:
Mehmet Emin ÖZBAYAT (CANTÜRK ET ve ET ÜRÜNLERİ): Seçim çalışmalarımız sırasında ATB tarafından yapılan ve işletilen AFLİDAŞ’a yönelik birçok şikâyet duyduk. Buradaki yönetim kurulu üyelerinin yüksek düzeyde aylık huzur hakkı adı altında ücret aldığı, çalışanlarının da yönetimde bulunanların yakın hısım akraba ve hatta müdürünün Fahrettin ZOBALI’nın kız olduğunu öğrendik. Depoların işletilmesine yönelik daha birçok şikâyet ile karşılaştık. Seçildiğimiz takdirde bu yanlışlıkların tamamını düzelteceğiz.
Hakan ŞAHİN (ŞAHİN TARIM ÜRÜNLERİ – SİNANPAŞA): Bakliyat ve Yağlı tohum ticareti yapmaktayım. Borsanın en az üyesinin bulunduğu 3. Meslek Grubundan meclis üyeliği için adaylığımı açıkladım. İşim icabı ilimizde ve hatta bölgemizdeki tüm bakliyat ve yağlı tohum ticareti yapan firmaları bilirim. Ama Borsanın bu meslek grubundaki birçok firmayı tanıyamadım. Araştırmalarım neticesinde çok ilginç sonuçla karşılaştım. Maalesef buraya kaydı yapılan birçok kişi seçimlerde oy kullanması için kaydedilen yakın eş, dost, kardeş, akraba olduklarını gördüm. Üzücü ama gerçek bunlar. Listemize bakıyoruz 35 kişi, bu işi gerçekten yapan kişi ise 13 kişi. Yedek parçacı bile bizim listemizde oy kullanacak. Biz adalet için hak için Mehmet başkanın yanındayız. Her gruba 15 tane kemik oy verecek kişi eklemişler.
Yücel GENÇ (GENÇ ÇAKICIOĞLU YUMURTA): Borsa meclisine ilk defa aday oldum. Seçildiğim takdirde sektörüm için yararlı hizmetler yapmak istiyorum. Bunların başında Yumurta tozu işletmesinin yapılması olacak. Ayrıca ilimiz merkezine de Dinar’daki gibi Lisanslı depo ve mısır kurutma tesisinin yapılması sektörüm için yararlı olacağını düşünüyorum. Bu projelerin hayata geçirilmesi için tüm yumurtacı sektöründen destek istiyorum.
Ayhan KÖK (ULTRAYUM YUMURTA – BAŞMAKÇI): Seçildiğimiz takdirde borsaya ait olan Dinardaki Lisanslı Depolardaki yanlışlıkları düzelteceğiz. Bu depoları ATB yaptı. Üyelerine ve kamuya eşit imkânlar sağlamak için yapıldı. Belirli bir kesime al işlet, kendi malın gibi kullan diye hediye edilmedi. Buradaki depolar hepimizin, seçildiğimiz takdirde buradan sağlanan fayda ve imkânlar tüm kesimlere eşit miktarda sunulacak.
Mustafa GÖNÜLLÜ (GÖNÜLLÜ YUMURTA – BAŞMAKÇI): Şeffaf, hesap veren bir yönetim oluşturulacak. Üreticiden sanayicisine kadar her kesime eşit imkânlar veren bir kuruluş haline getireceğiz. Yakın eş, dost, hısım akraba çalıştırılmayacak. Liyakatli personel çalıştırılacak.
Alper ERDEM (ANITKAYA UN SANAYİ): Şeffaf, hesap veren, haramı helali bilen, çalmayacak ve çaldırmayacak, hak ve adaletten yana olacağına inandığım bu gruba üyelerimizin desteğiniistiyorum.
Abdullah SANCAK (TINAZTEPE UN SANAYİ): Borsamızda tarihi bir seçim yapılacaktır. Mehmet MÜHSÜRLER liderliğinde çalışkan, dürüst, kendi işinde bir yerlere gelmiş iş insanlarının oluşturduğu bu yeni grubun üyelerimizce desteklenmesi borsamızın geleceği açısından çok önemli. Fahrettin ZObalı Başkan kendisi de zahire işiyle uğraştığı için orayı kendi malı gibi kullanmaya başladı. TMO’ya yer verilmediği için TMO depolara mal koyamadı, bizler TMO’dan alacak mal bulamadık.ATB’ninimkanlarının şahsi menfaatler ve çıkarlar için kullanılması yanlış oldu. Mehmet Bey buna karşı durdu. Afyon’un menfaatleri için hepimiz bu duruma karşı duruyoruz.
Fikret YAVUZ (ERENOĞLU HAYVANCILIK): Besici ve celep esnafımızın bizleri desteklemeleri bu dönem için çok önem arz etmektedir. >> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM