Çetinel güven tazeledi

Çetinel güven tazeledi

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, tek aday olarak katıldığı seçimde güven tazeledi

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 2’nci olağan seçimli genel kurul toplantısı dün öğleden sonra Afyon Lisesi Toplantı Salonu’nda başladı. Genel kurul toplantısına partililerin yanı sıra aslen Emirdağ İlçesi’nden olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bayram Sakartepe’de katıldı.
“MİLLİ GÖRÜŞ DAVASI İNSANLIĞIN REFAHINI SAĞLAMAKTIR”
Yeniden Refah Partisi’nin mevcut İl Başkanı Gufran Çetinel’in başkan adaylığında seçime tek liste katıldığı seçimli olağan genel kurul toplantısının açış konuşmasını Çetinel yaptı. Ömrünü Türkiye’nin öncülüğünde adil bir dünyanın kurulmasına adayan rahmetli Necmettin Erbakan ve ebediyete intikal eden tüm dava arkadaşlarına Allah’tan rahmet dileyen Çetinel, “Milli görüş davası bütün insanlığın refahını saadetini sağlamaktır. Bugünkü sistem bütün insanlığı köleleştirmektedir.
Planlı eskitme, seri üretim, diploma güdümlü eğitimle, havanın suyun ticarileşmesi, ilaç güdümlü hastalık, sürdürebilir borçla, hormonlu gdolu gıdalarla, haksız vergilerle, enerjide dışa bağımlılık ile emniyet ve mülteci sorunlarıyla bu sistemin kölesi haline getiriliyoruz. Yüz sene evveline kadar para bu kadar önem kazanmamıştı. Su dereden süt inekten, buğday tarladan meyve ağaçtan geliyordu. O zamanın fakir gibi yaşayanı bu zamanın beyinden daha iyi besleniyor ve gelecek korkusu yaşamıyordu. Bugün orta halli bir aile apartman dairesinde hapis hayatı yaşıyor. Paranın önemi arttı, su bile para ile satılıyor. Erkek ölünce kadın ilk düşüncesi nasıl geçineceğiz oldu.” dedi.
“ELEKTRİK ÜRETİMİ
600 KATINA KADAR ÇIKABİLİR”
Parasızlığın, az gelirin ateşten gömlek haline geldiğini söyleyen Çetinel, “Paranın değerini üretim belirler doların ülkemizde yükselmesinin sebebi tükettiğimizden az üretmemizdir. Bugünki geldiğimiz nokta gerek pahalılık olsun gerek paramızın değersizleşmesi olsun Devletimizin denk bütce yapmayarak devamlı borçlanması Ülke ticaretinin ihracatın ithalatı karşılamaması ile borçlanmamız sonucu oluşmuştur. Üretimin başı elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisinin yüzde 50’si doğalgaz ithal taş kömürü ile üretilmektedir dolar artıkça elektriğe otamatik olarak zam gelmektedir. Bugünkü elektrik üretimi kapasitemizi güneş enerji kaynağıyla 600 katına kadar çıkarabiliriz. Bunun için yapılması gereken acil trafo dağıtım merkezleri kurulmasıdır.” diye konuştu.
“TÜKETİM EKONOMİSİ UYGULANIYOR”
Son 21 yıl da AK Parti iktidarında üretimin tüketimi karşılamadığını ifade eden Çetinel, “Tüketim ekonomisi uygulanmaktadır. Bunun anlamı da borçlanarak dışa bağımlı hale gelmekteyiz. Burada merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Türkleri işsiz bırakın. Aç bırakın. Borca esir edin, dininden uzaklaştırın.’ sözleri aklımıza gelmektedir. Bu sistemi her çağa göre şekillendirip insanları köleleştirmek için kullanmaktadırlar. Bizler iktidara geldiğimizde devlet ve kamu kurumlarımızın ilk işi denk bütçe yapacağız. İsrafı önleyeceğiz gelir garantili yap işlet devret modelerinden vaz gececeğiz. Her yıl ek kaynak paketlerimizle hiçbir şeye zam yapmadan 150 milyar dolar kaynak bulacağız. Sözlerime son verirken kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
“AFYON’DAN SÖYLÜYORUM BİZSİZ HÜKÜMET KURULMAYACAK”
Toplantının ikinci konuşmasını Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bayram Sakartepe yaptı. AK Parti iktidarını sert bir dille eleştiren Sakartepe şunları söyledi: “Genel kurul toplantımız için Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, Afyonkarahisar teşkilatımız kendi göbeğini kesecek güçtedir demişlerdir. İnşallah kendisiyle birlikte genel seçim çalışması için Afyonkarahisar’a gelerek milletvekili adaylarımızla birlikte kollarımızı sıvayarak birlikte çalışacağız. Yeniden Refah Partisi olarak başörtüsü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetlerin anayasal güvence altına alınmasını istiyoruz. Bir gece değil her an ansızın gelip adalarımızda bayrağımızı dalgalandıracağız. Tüm dünyaya haykırıyoruz; 20 Temmuz 1974 Kıbrıs çıkartmasını unutmayın. Marşımızda ifade ettiğimiz gibi ‘Yaptık biz yine yaparız.’ İnşallah geçmişte Erbakan hocamızın yapmış olduğu bayrakları alıp çok daha yukarıya taşıyacağız. Afyonkarahisar’a hangi sektörlerde hangi sihirli dokunuşları yapacağımızın istişarelerini yaptık. Milli Görüş iktidarında hep Afyonkarahisar’ın yüzü güldü. İnşallah Fatih Erbakan’ın Cumhurbaşkanlığı’nda ve Yeniden Refah Partisi’nin iktidarında Afyonkarahisar’ın tekrar yüzü gülecek. Bunu partinin Afyonkarahisarlı Genel Başkan Yardımcısı olarak söylüyorum. İktidara hazırız, Allah’ın izniyle geliyoruz. Afyonkarahisar’dan iddialı bir cümle kuruyorum; Bundan sonra bizsiz hükümet kurulmayacak. Bir gece değil her an ansızın gelip adalarımızda bayrağımızı dalgalandıracağız. Tüm dünyaya haykırıyoruz; 20 Temmuz 1974 Kıbrıs çıkartmasını unutmayın.”
ÇETİNEL
BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Genel kurulun ardından yapılan seçim sonucu 227 üyeden oy kullanan 55 üyenin oyunu alan Gufran Çetinel ve ekibi göreve seçildi. Sandıktan geçersiz oy çıkmadı. Çetinel’in başkanlığında yönetim kurulu üyeliklerine; Abdullah Okumuş, Ali Küçükkartal, Bekir Tunç, Emir Ali Güzlek, Egemen Ayık, Fatih Aydoğan, İbrahim Gökçimen, İsmail Dane, İrfan Ölmez, Hasan Bülbül, Nevzat Şarlak, Mehmet Ali Sarıkaya, Murat Genç, Mehmet Arık, Metin Altın, Mustafa Ölker, Salih Sayır, Selahattin Uğur, Ramazan Kırbaç, Ramazan Yula, Tufan Yaşık, Yavuz Selim Gürbüz, Cem Kuşkonar seçildiler. Disiplin kurulu üyeliklerine; Bekir Koçak, Ramazan Türkaslan, Cengiz Çevrin, Abdullah Balkan ve Mehmet Emin Gördes seçildi. Genel Merkez Delegeliklerine; Gufran Çetinel, Selahattin Uğur, Salih Sayır, İbrahim Gökçimen, Ali Küçükkartal, Fehmi Güray Çakır, İbrahim İleri, Turan Aslanbayrak, Abdullah Okumuş, Nazife Sarıkaya, Kübra Dağ ve Yavuz Selim Gürbüz seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM