Mısırlıoğlu: İğneden ipliğe her şey zamlanacak

Mısırlıoğlu: İğneden ipliğe her şey zamlanacak

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, son bir haftada motorine 4 kez zam geldiğini söyleyerek, 2 yeni gelen zamla birlikte motorinin litre fiyatı 29 TL’yi geçti. Akaryakıta gelen her kuruş zam, iğneden ipliğe her şeyin zamlanacağının işaretidir” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. “İnancın ve azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını tüm dünyaya duyuran; Üstün başarılarıyla bizlere şampiyonluk gururunu yaşatan Ampute Futbol Millî Takımımızı yürekten kutluyorum.” diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “Köklerini bu topraklara vicdanlarıyla, namusuyla, cesaretiyle, yüreğiyle, aklıyla, alın teriyle bağlayanların yazdıkları kahramanlık hikâyelerini asla unutmayacağız. Teşekkürler Ampute Futbol Milli Takımı.” dedi.
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NİN TESİSLERİNDEKİ FİYAT
TARİFELERİ CEP YAKIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in keyfi, kural tanımaz uygulamaları ile ekonomik zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlara destek olmak yerine köstek olmaya devam ettiğini ileri süren Mısırlıoğlu, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin tesislerinde, çay bahçelerinde ve kafelerinde uyguladığı fiyat tarifesi sosyal belediyecilik anlayışından çok uzakta. Hayat pahalılığını, durdurulamayan enflasyonu vatandaşlarımızın yüzüne vururcasına bir bardak çayı 6 TL’ye satan belediye, ticari kaygılarını bir kenara bırakıp kazanç elde etmektense kaliteli hizmet üretmeyi kendine hedef olarak belirlemelidir. Siz belediyesiniz, vatandaş hiç düşünmeden sizin tesislerinizde oturup dinlenemeyecekse, soğuk kış günlerinde bir bardak çay, bir sıcak simit yiyemeyecekse siz neden varsınız? Ülke ekonomisini şahlandıracağız diyerek kendi kazançlarınızı şahlandırdınız, milletimizi muhtaç hale getirdiniz. Madem ki bu ülkede ekonomik kriz oluşturdunuz, bari kendi tesislerinizde bu krizi vatandaşa hissettirmeyin. Yeter artık vatandaşın cebinden elinizi çekin. AK Parti zihniyetinin çay simit hesabı yaptığı günleri, ‘5 kişilik bir aile üç öğün sadece çay ve simit yerse asgari ücret yeter de artar bile’ dediğinizi unutmadık. Aynı hesabı şimdi yapalım ister misiniz? Vatandaşımıza layık gördüğünüz sözde kanaatkar yaşamı siz neden sürdürmüyorsunuz? Siz de çoluğunuzla çocuğunuzla bir ay boyunca 3 öğün sadece çay ve simit tüketin de görelim bakalım. Asgari ücretle çalışan, kirada oturan ve 3 çocuk okutan bir baba ailesine her gün çay simit bile yedirse geçinemez bu ülkede.
Gerçekleri görün artık. Çünkü görmezden geldiğiniz bu millet size en güzel cevabı sandık başında verecektir. Kendi cebinizi doldurma, eşinize dostunuza rant sağlama derdinden sıyrılın artık. Vatandaşın cebine değil, yüreğine el uzatın. Sorun çözen, yardım eden olun. Siz belediyesiniz, ticari kaygılarınızı bir kenara bırakın da herkese kucak açın. Bir bardak çayı 6 TL’ye satmaya utanmıyor musunuz? Bu vatandaş belediyenin sosyal tesislerinde, kafelerinde de çay içemeyecekse ne yapsın?
Halkı çaresizliğe, karamsarlığa, yokluğa, sefalete mecbur bırakmaya utanmıyor musunuz? AK Parti eliyle alt üst olmuş ülke ekonomisinin sancılarını çeken milletimize bir de siz vuruyorsunuz!” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞLAR ZAM HABERLERİ İLE UYUYAMAZ HALE GELDİ”
Mısırlıoğlu açkılamasının devamında şunları söyledi:
“Özellikle ekmeğini direksiyon sallayarak kazanan ve hatta artık neredeyse hiçbir şey kazanamayan vatandaşlarımız bu zam haberleriyle geceleri uyuyamaz hale geldi. Bir hafta içinde motorine 4. kez zam yapıldı. Akaryakıt deyip geçmeyelim; sofralarımıza ulaşan meyve sebzeler, mobilya sektörü, inşaat sektörü, kısacası lojistik gerektiren tüm sektörler akaryakıt zamlarından olumsuz etkileniyor.
Markete girip fiyatları gördüğümüzde yaşadığımız o kaygının temelinde de aslında bu zamlar yatıyor. Göze batmasın diye peyder pey yapılan zamlar çığ olup büyürken arabası olan da olmayan da bu zamlardan etkileniyor. ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ devri geride kaldı artık. Yapılan zamlar hepimizin ortak sorunu. Her gün yeni bir zam haberi ile uyuyup bir başka zam haberi ile uyanır olduk.
Haber demişken, kamuoyu her şeyden haberdar olmasın diye bir çaba var bu günlerde. AKP ve MHP tarafından meclise taşınan sansür yasası ile halkın haber alma özgürlüğü de kısıtlanıyor. Yandaş olmayan, AK Parti’nin çıkarları ile uyuşmayan hiçbir şey haber yapılamayacak. Düşünen, sorgulayan, araştıran bir toplum yerine; itaat eden bir toplum yaratılmaya çalışılıyor. Biz, sorgusuz sualsiz her şeyi kabul eden bir millet olmayacağız. Basının haber yapma özgürlüğü kısıtlanırsa halkın doğru haber alma özgürlüğü de kısıtlanacaktır. AK Parti zihniyeti bilmelidir ki, doğru yorumlanırsa eleştiri insana çok şey kazandırır. Eleştiriyi kabul etmeyen, diktatör bir anlayışla ülke yöneten bu zihniyet, basının özgürlüğünü de elinden aldıktan sonra kendi atını oynatacaktır. Çağdaş medeniyetlerde bu kabul edilemez. Türkiye, İYİ Parti iktidarında Allah’ın izniyle yeniden layık olduğu yere gelecektir. Baskıcı zihniyet ilk seçimde son bulacaktır.”
“İL ÖZEL İDARESİ SEKRETERİ
MEMLEKETİNE AFYON’A AİT ARAÇ VE EKİPMANLARLA YOL YAPTIRMIŞ”
Afyonkarahisar Özel İdare Genel Sekreteri Murat Toy’un Afyonkarahisar’a ait ait araç ve ekipmanlarla memleketine yol yaptırdığını iddia eden Mısırlıoğlu, “Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, ilimizdeki tüm eksiklikleri gidermiş olacak ki Uşak’a yol yaptırmış. Skandallarla gündemden düşmeyen Özel İdare Genel Sekreteri’nin Afyon’a ait araç ve ekipmanlarla memleketine yol yaptırdığını öğrendik. Sayın sekreterin memleket aşkı, görev bilinci ve sorumluluğunun, liyakat ve adalet duygusunun önüne geçmiş belli ki… Afyon’un bütçesinin başka illere harcanması ne kadar etik? Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin bilgisi olmadan yapılan bu işler sonradan ortaya çıktığında meclis itibarsızlaştırılmış oluyor.
Bu kaçıncı fiyasko, bu kaçıncı yüz kızartıcı faaliyet, bu kaçıncı şaibeli yatırım… Boşuna demiyoruz, Allah’tan korkup kuldan utanmıyorsunuz diye… Afyon halkını hiçe sayıp kendi memleketinin halkına hizmet eden ve hala onursuzca Afyon halkının temsil edildiği mecliste görev yapmaya devam eden genel sekreteri bir kez daha kınıyoruz. Bu vebalin altından nasıl kalkacak bunu da merak ediyoruz…
AK Parti zihniyetinin ticari kaygılarından söz etmişken şunu da söyleyelim: özelleştirilen şeker fabrikalarının pancar üreticisine yaptığı zulmün de sebebi AK Parti’dir. Doğuş firması, pancar üreticisinin malını alırken polar oranını kendi lehine belirliyor ve ürünü çiftçiden ucuza alıyor. Devlet kontrolü olmadan yapılan bu alım satımda zararlı çıkan tabi ki bizim emektar çiftçimiz oluyor. Ziraat odalarımız ne iş yapıyor, neden müdahil olmuyorlar. Meslek temsilcileri ve bir kamu görevlisi eşliğinde ölçüm yapılmalı ve bin bir emekle üretim yapan çiftçilerimizin çıkarları gözetilmelidir.” dedi.
“FİGÜRANLARLA MİLLİ EĞİTİM
BAKANININ GÖZÜ BOYANDI”
“Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ne yazık ki ilimizdeki kötü yönetimi görmedi, göremedi…” diyen İl Başkanı Mısırlıoğlu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün basiretsiz yönetimi yoğun çabalarla örtbas edildi. Çakırköy’de yalnızca 6 öğrencisi bulunan Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin açılışı yapılıyor ve adeta figüranlarla Sayın Bakan’ın gözü boyanıyor. Yahu siz kimi kandırıyorsunuz? Erkmen ve Çakırköy’deki okullardan öğrenci ve öğretmen takviye edilerek yapılan açılıştan sonra o merkezde nasıl bir hizmet verilmesi planlanıyor? Adeta bir tiyatro oynatan Milli Eğitim Müdürümüz bu kabiliyetini eğitim seviyesini artırma noktasında kullansa bu eleştirilerin odağında olmazdı. Sayın İl Müdürü eğitim neferlerine verilen başarı belgelerinin dağıtımında da adaletsiz davranmış, uluslararası projeler üreten, TÜBİTAK sergisi açan, gece gündüz özveriyle çalışan öğretmenler yerine kendi koltuğundan belirlediği isimlere başarı belgesi vermiştir. Usulsüzlük, basiretsizlik, başarısızlık paçalarından akarken hala bir kesimi kalkındırmaya çalışan Sayın İl Müdürü böyle davranarak emektar öğretmenlerimizin de hevesini kırmaktadır. Sayın Müdür bu başarı belgelerinin kimlere hangi sebeplerle verildiğini tek tek açıklamalı, başarı kriterlerinin ne olduğunu da açıkça ortaya koymalıdır. Kendisi ‘başarıyı’ tanımlayacak son kişidir aslında ama ne yazık ki mevcut durumda ipler onun elinde olduğu için istediğini ödüllendirip istediğini cezalandırmaktadır.” İfadelerini kullandı.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM