Kış gelmeden Zafer Müzesi’nin çatısı kapatılacak

Kış gelmeden Zafer Müzesi’nin çatısı kapatılacak

Kış gelmeden Zafer Müzesi’nin çatısının kapatılması için Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden gerekli onayların alındığı bildirildi

 

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Zafer Müzesi çatısının kış şartları oluşmadan kapatılmasının hedeflendiği ifade edildi.
MAKASLI ÇATI PROJESİ ONAYLANDI
Açıklamada, “Zafer Müzesi’nin kış şartlarından etkilenmemesi için çatının kapatılması gerekmektedir. Bu amaçla hazırlanan makaslı çatı projesi Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulmuş ve gerekli onaylar alınmıştır. Yapılacak imalatlar ile Zafer Müzesi çatısının kış şartları oluşmadan kapatılması hedeflenmektedir.” denildi.
BİRİNCİ ETAP TAMAMLANDIKTAN SONRA, GÜÇLENDİRME VE RESTORASYON İHALESİNE ÇIKILACAK
Restorasyon çalışmalarının ardından Zafer Müzesi orijinal hali olan Cumhuriyet Öncesi mimari yapısına kavuşacağı kaldedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Birinci etap ihalenin uygulama süreci tamamlandıktan sonra, tarihi binanın güçlendirme projesi hazırlatılacak ve ikinci etap olan “Güçlendirme Ve Restorasyon” ihalesine çıkılacaktır. Restorasyon işinin bitmesinin ardından ise iç mekân düzenlemesi yapılacak olup; Zafer Müzesi orijinal hali olan Cumhuriyet Öncesi mimari yapısına kavuşacaktır. Ayrıca iç mekân düzenlemesi ile o dönemde kullanılan materyallerle Zafer Müzesi zenginleştirilerek, savaş zamanı yaşananlara ışık tutan bir müze haline gelecektir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM