Rektör Okumuş, Beştepe’de  AFSÜ’yü temsil etti

Rektör Okumuş, Beştepe’de AFSÜ’yü temsil etti

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “e-insan Tanıtım Töreni”nde AFSÜ’yü temsil etti

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifiyle düzenlenen “e-insan Tanıtım Töreni”ne katıldı. Prof. Dr. Okumuş’a törende Personel Daire Başkanı Ahmet Çukur, Kariyer ve Girişimcilik Merkezi (KAGİM) Müdürü Doç. Dr. Pakize Özyürek ve KAGİM Personeli Öğretim Görevlisi Önder Çoban ile SBF Hemşirelik Bölümü öğrencisi Saliha Dilara Yalçın, Atatürk Sağlık Hizmetleri MYO Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencisi Can Gedik, eşlik etti.
“YETENEK KAPASINDA ÜCRETSİZ BULUŞMA SAĞLANDI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuştu. Erdoğan, “Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla tüm çalışmalarının merkezine insanı yerleştirmiş bir hükûmetiz. Ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma devrimlerinin gerisinde hep ‘önce insan’ anlayışı yatmaktadır. İktisadi kalkınmanın bir ayağı fiziki altyapı ve hizmet unsurları ise diğer ayağının yetişmiş insan kaynağıdır. Bu ikisi bir araya gelmeden kalkınma gerçekleşmez. Dolayısıyla, Türkiye’nin kalkınmasını, sadece yollarda, köprülerde, barajlarda, tünellerde, binalarda aramak eksik bir yaklaşımdır. Asıl büyük kalkınma atılımını; eğitimiyle-öğretimiyle, sağlığıyla, sporuyla, sosyal destekleriyle ve diğer tüm unsurlarıyla insan kaynağımızı geliştirmede gösterdik. Tüm üniversitelerde faaliyete geçirilen kariyer merkezleri gençlerle reel sektör arasında köprü kurduk. Reel sektörün talebi ile gençlerin kariyer hayallerini buluşturmaya yönelik ‘Yetenek Kapısı’nı devreye aldık. 1,2 milyonun üzerinde öğrenci ve mezun ile 8 binin üzerinde işveren ve kariyer danışmanı ‘Yetenek Kapısı’ üzerinden ücretsiz şekilde bir araya geldi.” dedi.
“HERKESİN REFERANSI KABİLİYETİ VE BİRİKİMİDİR”
Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrencilerimizin yaşadıkları bir diğer önemli sorunu, ‘Ulusal Staj Programı’ ile adil ve verimli bir şekilde çözüme kavuşturduk. Kişisel bilgilerin gizli tutulduğu yetenek havuzu, kurumlarımızın stajyer öğrenci temininde giderek daha çok rağbet gösterdiği bir diğer önemli programımızdır. Böylece, herhangi bir aracıya ve onun getirdiği şüpheye mahal bırakmadan stajyer insan kaynağı arzı ile talebini buluşturma imkânı elde ettik. Bu sistemde herkesin referansı, kendi kabiliyeti, birikimi ve vizyonudur. Son iki yılda 160 bini aşkın gencimiz ücreti ve sigortası devlet tarafından karşılanan bu program üzerinden kamu kurumlarında staj yapma imkânı bulmuştur. Programın, OECD tarafından örnek uygulama olarak gösterilmiş olması doğru istikamette gidildiğinin işaretidir. Bölgesel kariyer fuarları kapsamında bugüne kadar 23 ayrı yerde 400 bini aşkın kayıtlı gençle, 5 binden fazla işveren bu fuarlarda bir araya geldi.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM