Oğuz: Afyon’un üzerindeki külü üfürdüğünü görüyorum

Oğuz: Afyon’un üzerindeki külü üfürdüğünü görüyorum

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Yazar Şeref Oğuz, AFSİAD üyesi iş insanlarının konuğu oldu. Oğuz, “Afyonkarahisar’ı tarih sahnesinde tutan 3 temel dinamik vardır. Bir tarihi kültürel miras ki onda da iyiyiz. İkincisi mermerinden tarımına kadar doğal kaynaklar. Üçüncü özellik yerel
kabiliyetler. Bu anlamda kentin üzerindeki külü üfürdüğünü ve yarına dair bir iştahı, uygarlık talebi olduğunu görüyorum” dedi

 

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) 22 Ekim 2022 Cumartesi günü Budan Termal Otelde, AFSİAD Üyeleri ve Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı ve Yazar Şeref Oğuz’un katılımı ile kahvaltılı söyleşi programı düzenledi. Toplantıya Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Yazar Şeref Oğuz’un yanı sıra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve kentin önde gelen iş insanları katıldılar.
“EKONOMİK KOŞULLAR İŞ YAPMAYI ZORLAŞTIRIYOR”
Toplantının açış konuşmasını AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın yaptı. Sayın, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser başta olmak üzere programa katılan dernek üyesi iş insanlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Son dönemde küresel ekonomide ve ülke ekonomisinde yaşanan zorluklar nedeniyle ve özellikle enflasyon baskısıyla iş yapmanın ve üretimin her geçen zorlaştığını belirten Sayın, ekonomide zor günleri aşmanın ihracat odaklı üretim ile mümkün olacağını ifade etti. Kadir Sayın, Şeref Oğuz’un aydınlatıcı bilgilerinin iş insanları için çok değerli olduğunu belirtti. Sayın, gerçekleşen söyleşi sayesinde Anadolu’nun nabzının tutulup, iş dünyasında yaşanan atmosferin, gelecekle ilgili beklentilerle yaşanılan tüm gerçeklerle yüzleşme fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Şeref Oğuz’un yazılarını yakından takip ettiğini söyleyerek, ekonomi de başarının elde edilebilmesi için istikrarın ve güven ortamının önemli olduğunu kaydetti.
AFYON’UN YÜKSEK POTANSİYELİ HAREKETE GEÇERİLMELİ
Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Yazar Şeref Oğuz, Türkiye ve dünya ekonomisinde güncel gelişmeler ve iş dünyasının gündemindeki yeni başlıklar kapsamında bilgiler aktardı. Afyonkarahisar’ı ve ekonomisini değerlendiren Oğuz, “Afyonkarahisar her işi yapmak zorunda değil. Ne İstanbul gibi ne de Gaziantep gibi herhangi bir ülke gibi kalkınmak zorunda değil. Afyonkarahisar’ı tarih sahnesinde tutan 3 temel dinamik vardır. Bir tarihi kültürel miras ki onda da iyiyiz. İkincisi tarımından mermerine kadar doğal kaynaklar. Mermerinden tutun da tarımına kadar. Ama üçüncü bir özellik var ki bu olmadan olmaz. AFSİAD ile aslında bugün bunu sorguladım. O da yerel kabiliyetlerdir. Eğer bir kentin yerel kabiliyetleri yarına bakıyorsa onların zihnindeki yarın o ilinde yarınıdır. Bu anlamda Afyonkarahisar’ın üzerindeki külü üfürdüğünü yarına dair bir iştahı, uygarlık talebi olduğunu görüyorum.” dedi. Program sonunda AFSİAD Başkanı Kadir Sayın’ın Şeref Oğuz’a günün anısına hediye verdi. Tpolatnı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM