Cumhuriyet Bayramı  coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşunun 99’ncu yıldönümü yurdun tamamında olduğu gibi Afyonkarahisar’da da coşkuyla bir dizi tören ve etkinliklerle kutlanacak

 

İlk tören 28 Ekim 2022 Cuma günü öğleden sonra saat 14.00’ de Kocatepe Parkı Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve 21 pare top atışı ile başlayacak. 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 24.00’ e kadar devam edecek.
İLK TÖREN KOCATEPE ATATÜRK ANITI’NDA YAPILACAK
Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda yarın gerçekleştirilecek olan çelenk töreninde Atatürk Anıtına; Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkeleri sunulacak. Saygı duruşu akabinde İstiklâl Marşı eşliğinde ayyıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek. 29 Ekim 2022 Cumartesi sabah saat 10.20’de Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı makamında bayram tebriklerini kabul edecek. Ardından saat 10.40’da Zafer Müzesi yanında “Atatürk’ün Afyonkarahisar Ziyaretleri” adlı fotoğraf sergisi açılacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Tören Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in halkın bayramını kutlamalarının ardından saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı ile ayyıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Daha sonra sırasıyla; Şiir okunması, halk oyunları ekibinin gösterileri, kahramanlık Türkülerinin seslendirilmesi, şiir okunması, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi gerçekleştirilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Büyük Taarruz ’un 100. Yılında Cumhuriyet” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Tören geçişi Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde yapılacak. Törende; Tüm okulların bayrak ve flama grupları, askeri birlikler, gaziler ve şehit yakınları, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölüğü, Spor Kulüpleri, ortaokullar, liseler geçiş yapacak.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI CUMHURİYET MEYDANI’NDA KUTLANACAK
Yarın öğleden sonra saat 14.00’de ANS Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde “Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet ‘e Giden Süreç 99. Yılında Cumhuriyet” konulu panel düzenlenecek. Prof. Dr. Gürsoy Şahin’in moderatörlüğündeki panelde; Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Doç. Dr. Feyza Kurnaz Şahin panelist olarak yer alacaklar. Ayrıca p a n e l , Yo u t u b e  s os y a l m e d y a  p l a t f o r m u  ü z e r i n d e canlı olarak yayınlanacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından; 24-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesinde “Büyük Taarruz ’un 100. Yılında Cumhuriyet” konulu kitap sergisi gerçekleştirilecek. Hava koşullarının uygun olmaması durumunda, Cumhuriyet Bayramı töreni Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda yapılacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM