Devrane Kafe Belediye güvencesiyle hizmette

Devrane Kafe Belediye güvencesiyle hizmette

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 11’nci sosyal tesisi Devrane Kafe hizmete alındı. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Devrane Kafe’nin nezih bir hal kazanarak Devrane Sultan yatırına yakıştığını söyledi

 

Kurtuluş Caddesi üzerinde hizmet veren Kafe Devrane, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yenilenen yüzüyle hizmete girdi. Kafe Devrane’nin açılış töreni dün sabah yapıldı.
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde yapılan açılışa Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş, Murat Öner, Benol Kaplan, Barış Dal, Yüntaş Genel Müdürü Arif Birsen, daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
“DEVRANE’NİN ESKİ HALİ ŞEHRİMİZE YAKIŞMIYORDU”
Kurtuluş Caddesi üzerinde “Devrane Park” olarak bilinen işletme, yenilenen yüzüyle “Kafe Devrane” olarak Yüntaş A.Ş bünyesinde hizmet verecek. Kafe Devrane Belediye’nin 11’nci sosyal tesisi oldu. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, modern ve çağın gereksinimlerine uygun hizmet veren kafe ve tesisleri halkın kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Zeybek, “Hedefimiz, şehrimize yakışır vatandaşlarımıza nezih ortamlar sunarak sosyal hayata katkıda bulunmaktır. Devrane Parkın eski hali şehrimize yakışmıyordu. Buranın eski halini bilenler bilir. Daha önce mezbelelik, berduş yatağı, kısacası kimse buradan geçmeye cesaret edemez üzücü bir haldeydi. Yandaki inşaat yapılırken müteahhit burayı Belediye’den alarak çeki düzen verdi. Belirli bir süre işlettikten sonra Belediyemize iade etti. İhaleye çıktık, bir balıkçı arkadaşımız burayı kiraladı. Covid-19 salgını döneminde rahmetli oldu. Daha sonra oğlu işi götüremedi. Burada bu semtte belediyemize ait sosyal tesis yoktu.” dedi.
“NEZİH MEKÂN DEVRANE SULTAN YATIRINA YAKIŞTI”
Yüntaş A.Ş tarafından restorasyonu tamamlanan mekânın Afyonkarahisar’a yakıştığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şunları kaydetti: “Burayı bölge sakinlerimiz ve halkımızın hoşça vakit geçirebilecekleri kaliteli ürünlerden faydalanabilecekleri bir nezih bir mekân haline getirdik. Yüntaş’a devir ettik. Sağ olsunlar Belediyemizin de destekleriyle güzel bir restorasyon yaparak mekânı, Devrane Sultan yatırına saygısızlıktan kurtardık. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” Açılış töreni Hafız Ahmet Arpacı’nın yaptırdığı duanın ardından protokol üyelerince açılış kurdelesinin kesilmesiyle tamamlandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM